Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2269940 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22355
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #14175 на: 05 Август 2026, 13:25:19 pm »
Кога филмот си е добар, пак ќе биде одлично оценет и од критика и од публика, макар и CGI мајмун да глуми наместо главниот лик.

https://www.rottentomatoes.com/m/better_man

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30771
    • CARclub.mk
« Одговори #14176 на: 05 Август 2026, 14:11:09 pm »
Апсолутно.

https://www.rottentomatoes.com/m/the_odyssey_2026

Хејтот најчесто е легитимен и заоснован. Сѐ што најдоа го извитоперија со пропаганда, не остана ништо свето.

Хејтот скоро никогаш не е легитимен, ниту пак основан. Бидејќи е хејт. Критика (поддржана со аргументи) е издржана, легитимна и основана. Ако е критика. А ако е да се хејта колку да се хејта, или да се привлече кликови или слично - тогаш е само кликбејт и неоснован хејт. Како што и впрочем беше - никој го немаше гледано филмот, а еден куп самопрогласени „критичари“ го прогласија за умрено уште пред да се појави во кино. Зошто? Го базираа хејтот на пар трејлери, сопствените предрасуди и желбата за профит.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #14177 на: 05 Август 2026, 14:23:05 pm »
Некогаш да, некогаш не.

Снежана, Buzz Lightyear и слични woke бљувотини заслужено си добија по муцката.

Кај Нолан (како еден од ретките режисери кај кој не постоеше компромис за неговата уметност заради атер на некаква си агенда) реакцијата помалку беше хејт, а многу повеќе беше разочарување дека и он (наводно) влегол во истиот кош со овие од погоре.

Истото се деси и со Јагуар за кои пишав пред некое време.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #14178 на: 05 Август 2026, 14:34:30 pm »
Јагуар е уште подобар пример за неоснован хејт. Уште никој не ја ни видел колата.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2566
« Одговори #14179 на: 05 Август 2026, 14:38:02 pm »
Јагуар е уште подобар пример за неоснован хејт. Уште никој не ја ни видел колата.

Воопшто не се слагам дека е неоснован. Треба да си ептен слеп за од Goodwood FOS приказот на Type 01 да не видиш дека грдо ќе изгледа, дури и со камуфлажата. Едноставно линиите на колата не се убави.

https://www.youtube.com/watch?v=HMSZSNG4K1w

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #14180 на: 05 Август 2026, 14:44:59 pm »
Мене па (и секако, стајлинг е субјективна работа) ми изгледа стварно добро. Ме потсеќа на бетмобил од цртаните.

Мада, може серискиот автомобил да не ми се допаѓа.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6392
« Одговори #14181 на: 05 Август 2026, 14:45:22 pm »
Утре пак да се гласа во Америка 90% пак за Трамп ќе гласаат,sometimes you just can't fix stupid.
97% ( скоро перфектен скор) ,на Rotten Tomatoes многу повеќе потсеќа на тоа дека глупи  woke  и остали луѓе притискале таму отколку објективни мислења  од нормални.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #14182 на: 05 Август 2026, 14:50:21 pm »

Да не куцам џабе...

ТHE NUMBERS:
April 2024: 1,961 cars sold
April 2025: 49 cars sold 
97.5% sales collapse
CEO resigned, creative chief departed

Отсутен shelby

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #14183 на: 05 Август 2026, 15:02:26 pm »
Цитат
Бидејќи е хејт. Критика (поддржана со аргументи) е издржана, легитимна и основана. Ако е критика.

Па ете го кажав аргументот зад хејтот. Хејтот е критики за кастингот. Не сакам да гледам филм за Крали Марко игран од Џет Ли, или филм за Мијамото Мусаши игран од Самуел Џексон или филм за Шака Зулу глумен од Џејсон Статам.

Сами по себе се одлични глумци и глумат во некои од моите омилени филмови. Ама не е автентично и ти го крши филмот веднаш. Колку и да е добра филмографијата и ефектите и репутацијата на режисерот и колку кила скапани патлиџани ќе добие... не е тоа тоа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #14184 на: 05 Август 2026, 15:36:16 pm »

Да не куцам џабе...

ТHE NUMBERS:
April 2024: 1,961 cars sold
April 2025: 49 cars sold 
97.5% sales collapse
CEO resigned, creative chief departed

Да де, затоа што престанаа со производство на старите модели. Нормално е да не продаваат ако не произведуваат ништо. Во моментов работат на Type 01 и следните модели.

Еве, и на ова видео фино кажува дека Јагуар ја сменија стратегијата. Конечно прифатија дека не можат да се борат со мејнстрим премиум брендовите (BMW, et al) и дека треба да си бараат сопствен niche. Сакаат да се позиционираат како ултра-луксузни и да конкурираат на Rolls-Royce и Bentley.

Секако, тука има и друг муабет - а тоа е дека ни RR ни Bentley не се откажуваат од мотори со внатрешно согорување, туку дека нудат електрични возила покрај возилата со МВС. Мислам дека стратегијата на Jaguar е малку промашена баш заради ова, ама останува да видиме каков ќе им биде финалниот продукт.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #14185 на: 05 Август 2026, 15:58:25 pm »
Да видиме дали следната реклама ќе им биде како оваа од 2016 или уште една woke парада...колку да се упуцаат и во другата нога де...

За креативност како онаа со кокошката на Мерцедес од километар е јасно дека капацитет нема бидејќи  сега се "copy nothing" нели...

А како фан или сопственик на Јагуар, ама ич не би ми било сеедно.
Затоа си постои и оправдан хејт.