Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2270305 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2907
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #14160 на: 10 Јули 2026, 12:14:54 pm »
Мислев дека сум пишал, пред околу две недели бевме да го гледаме The Disclosure Day и бев благо разочаран, очекував многу повеќе. Инаку не знам кога сум бил последно во кино пред овој филм, гледам картата стигнала до 430 денари.
Своерачен потпис ;)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22355
« Одговори #14161 на: 10 Јули 2026, 12:43:49 pm »
Мислев дека сум пишал, пред околу две недели бевме да го гледаме The Disclosure Day и бев благо разочаран, очекував многу повеќе. Инаку не знам кога сум бил последно во кино пред овој филм, гледам картата стигнала до 430 денари.

Како на Ридли Скот (после Прометеус и Ковенант) и на Џејмс Камерон (после Аватар бљувотината), редно е и на Спилберг некој да му каже дека му е време за пензија.

Ај за Нолан рано е...мада цапна на гованце со Одисејов.

Присутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7378
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #14162 на: 10 Јули 2026, 13:05:21 pm »
Инаку не знам кога сум бил последно во кино пред овој филм, гледам картата стигнала до 430 денари.

Шо бе 430? Колку плата земате таму вие, 200ден е Битола, за 430ден, знајш кој ќе му појди, никој!   ;D

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4400
« Одговори #14163 на: 10 Јули 2026, 13:07:08 pm »
Додај пуканки и вода/сок ако одиш со дете, и ете ти 1000 денари :D

Поефтино е вкафана негде да одиш
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3774
« Одговори #14164 на: 14 Јули 2026, 07:26:36 am »
Taxi Driver“е доказ дека вистинските класици никогаш не губат на вредност. Секогаш вреди да се погледне.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3774
« Одговори #14165 на: 04 Август 2026, 20:32:32 pm »
Сабскрајбнете се на каналот на Јутуб, има цели филмови во HD и со превод на неколку јазици долу (subtitles)
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2907
« Одговори #14166 на: 05 Август 2026, 08:15:15 am »
Одисеја го гледавме со сопругата во кино, се мислев дали да го гледам поради негативните критики и коментари, ама филмот позитивно ме изненади. Искрено не ми засмета што Елена од Троја беше со потемен тен  :)
Своерачен потпис ;)

Присутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7378
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #14167 на: 05 Август 2026, 11:01:07 am »
Мене не ми засметаа толку актерите по рамковен, колку шо имаше глупави моменти, па и 3 сати, а не беше „епски“ филмот.

Не знам колку е вистина, или легенда, појма немам, ама 10 години останале на една плажа за да искршат еден град.  ;D
И на крајот фате 50 души истепа како на филмовите со Џеки Чен, 2ца маваат а останатите танцуваат во позадина. Башка и други работи шо не ми текнуваат сега...

На момент Мет Дејмон се направе ист како Џош Бролин, па си реков по 20 години и ќе го сменат актерот пошто остаре.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30772
    • CARclub.mk
« Одговори #14168 на: 05 Август 2026, 11:16:11 am »
Одисеја го гледавме со сопругата во кино, се мислев дали да го гледам поради негативните критики и коментари, ама филмот позитивно ме изненади. Искрено не ми засмета што Елена од Троја беше со потемен тен  :)

Јас ќе го гледам вечер, очекувам да биде одличен. Како и сè друго од Нолан.

Ама како и сè друго, филмот доби хејт. Највеќе од разно-разни „инфуелнсери“ и „јутубери“ и слично, кои прават „контроверзни“ и хејтерски содржини само за да приберат кликови.

Абе „интернет познавачите“ рекоа готово, Нолан во пензија ќе оди... Ама очигледно не е баш така.

Да не се разбереме погрешно, хејтери секогаш ќе има. Ама сега хејтот е индустријализиран и воден од профит. Се заработува од хејт, особено на интернет. Негативни наслови добиваат повеќе кликови, негативни видеа добиваат повеќе прегледи. И не е само за филмови, за сè е така.

И жал ми е дека е така. Живееме во многу цинично време.
« Последно менување: 05 Август 2026, 11:52:46 am zeroSignal »

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6392
« Одговори #14169 на: 05 Август 2026, 11:56:30 am »
Иако сум фан на Нолан и све од историски филмови,вероватно нема да го гледам.
Трејлерот и мнозинството од сцените што ги видов се безбојни темници нема сонце и нормална боја, значи изгорени се во последно темници да се снимаат, Готам сити, уште Бетмен да прелета во некој ќош фали.
Кај е темници кастингот е историски неадекватни црнчуги и капак на се е Елино Елиот Пејџ, шо си ги сече ци*ињата и мисли дека е маж сега, а е метро четриес пет и за да изгледа по мажествено одот и е како на Груевски.
Поарно DC Comics  да го земеа под продукција, барем ќе имаше логика на глупостите.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7870
« Одговори #14170 на: 05 Август 2026, 12:05:17 pm »

Јас ќе го гледам вечер, очекувам да биде одличен. Како и сè друго од Нолан.

Ама како и сè друго, филмот доби хејт. Највеќе од разно-разни „инфуелнсери“ и „јутубери“ и слично, кои прават „контроверзни“ и хејтерски содржини само за да приберат кликови.

Абе „интернет познавачите“ рекоа готово, Нолан во пензија ќе оди... Ама очигледно не е баш така.

Да не се разбереме погрешно, хејтери секогаш ќе има. Ама сега хејтот е индустријализиран и воден од профит. Се заработува од хејт, особено на интернет. Негативни наслови добиваат повеќе кликови, негативни видеа добиваат повеќе прегледи. И не е само за филмови, за сè е така.

И жал ми е дека е така. Живееме во многу цинично време.

Дали филм е успешен на бокс офис не би требало да е мерило за квалитетот на филмот или директорот, иако се слагам дека филмот е добар, и премогу се хејта за кликови. Секоја смејурија со The Rock поминува добро на бокс офис, иако не е филм што ке сакаш да го гледаш по втор пат. Нолан си има верна публика што ке отиде се да гледа од него, заради филмовите што ги има снимено претходно.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30772
    • CARclub.mk
« Одговори #14171 на: 05 Август 2026, 12:12:46 pm »
Не реков дека успехот на бокс офис е мерило за квалитет, ниту па мислам дека е така, далеку од тоа. Ама „експертите“ прогнозираа дека филмот ќе пропадне, дека никој немало да го гледа, итн итн итн. За тоа коментирав.

Отсутен shelby

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #14172 на: 05 Август 2026, 12:16:24 pm »
Хејтот најчесто е легитимен и заоснован. Сѐ што најдоа го извитоперија со пропаганда, не остана ништо свето.

Присутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2391
« Одговори #14173 на: 05 Август 2026, 12:26:14 pm »
Се знаше порано црнец прв умираше :)

Сега улога битна имат, па мора и веган да има, феминисти, па и лгбт лобито да се испочитува и кизнеј шо глупости наредно ќе пласират...

Отсутен shelby

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #14174 на: 05 Август 2026, 12:41:22 pm »
Не е проблемот црнец да биде главна улога, проблемот е што дека ги ставаат во несоодветни улоги кои не се верни ниту историски ниту па на изворниот материјал.

На пример, „бубрезите“ стојат одлично на било кој бемве СУВ, ама кога ќе ги ставиш на Опел Антара...