Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2286028 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #12600 на: 01 Февруари 2020, 21:22:38 pm »
Одамна се откажав од франшизава, веројатно откако изина онај Пол Волкер.... или доста  пред тоа... првите 3-4 дела... не може секоја глупост што се праи у холивуд да се гледа....
Од кога така? ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #12601 на: 01 Февруари 2020, 21:30:15 pm »
Одамна се откажав од франшизава, веројатно откако изина онај Пол Волкер.... или доста  пред тоа... првите 3-4 дела... не може секоја глупост што се праи у холивуд да се гледа....
Од кога така? ;D
Се нема време, не дека не би... ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #12602 на: 01 Февруари 2020, 21:34:51 pm »
и тоа малку време што е, греота е да се троши на холивудштина. Ѕирни го „Паразит“, корејски, го имав ставено неколку старни наназад. На моменти занимлив е :)

Со „Медена земја“ исти се, пошто за оскар се борат нели? Се шалам, не знам што толку се нафураа на „Медена земја“ :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12603 на: 01 Февруари 2020, 21:44:11 pm »
и тоа малку време што е, греота е да се троши на холивудштина. Ѕирни го „Паразит“, корејски, го имав ставено неколку старни наназад. На моменти занимлив е :)
Ќе го изгледам. Благодарам :)
Не дека бегам од холивушдштиината како ѓавол од темјан, само ете, некогаш веќе не вреди :)

За „медена земја“ не знам што да кажам... Првата реакција ми беше „у кино да губам време документарец да глеам?! Нема шанси!“ Инаку, Љубо ми е школски, и го ценам, и филмот верувам дека е добар и стискам палци да освои оскар или два. И ќе го гледам на ТВ кога ќе го даваат на МТВ1, ама не се потресувам нешто многу...
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #12604 на: 01 Февруари 2020, 21:44:47 pm »
Исто, исто...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #12605 на: 01 Февруари 2020, 21:47:01 pm »
Надополнив за Меденатта земја во постот горе :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22377
« Одговори #12606 на: 02 Февруари 2020, 14:22:02 pm »
Иднината ќе покаже  зошто можам да ги гледам FNF филмовиве , а на било што поврзано со Авенџерс гасам или заспивам за 15 минути.
Пошто иста клапа се.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #12607 на: 02 Февруари 2020, 14:28:45 pm »
Имаме ли фанови на Џармуш овде?

Одамна не сум се радувал волку на филм. :)

https://www.imdb.com/title/tt8695030/

Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #12608 на: 02 Февруари 2020, 19:15:54 pm »
Имате :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #12609 на: 02 Февруари 2020, 19:31:11 pm »
Pikard... Samo mlevenje, nikakva akcija, nisto od sf, odnapred znam sto ke se sluci, koj e kodos, tapa mnogu evtino, istata devojka so fishface izlaga i na  borgcube i pozadi pikard od teleportaciskata sprava lame

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #12610 на: 02 Февруари 2020, 22:04:27 pm »
WOW kakvo osvezuvanje od takanarecenite "filmovi" vo posledno vreme... 1917 - O D L I C E N !!!
osven eden moment koga 2-ca skokaat vo svapski rov so puski drugoto, neocekuvano,avtenticno,originalno, odlicno snimano, realno, svaka cas (bez t), mnogu jako filmce so banalno smesni realni momenti vo vojna, preporacuvam definitivno, pustete pojako za efekti ...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #12611 на: 03 Февруари 2020, 08:57:55 am »
Имаме ли фанови на Џармуш овде?

Одамна не сум се радувал волку на филм. :)

https://www.imdb.com/title/tt8695030/

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Има, има. Како не.
:)
Ќе си го ставам на листа за гледање.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4414
« Одговори #12612 на: 03 Февруари 2020, 09:14:51 am »
Pikard... Samo mlevenje, nikakva akcija, nisto od sf, odnapred znam sto ke se sluci, koj e kodos, tapa mnogu evtino, istata devojka so fishface izlaga i na  borgcube i pozadi pikard od teleportaciskata sprava lame

На толку голем број серии каде што има само акција ти сакаш и оваа да биди акција?? Поентата беше да успее да биди како Стар Трек ТНГ ама во денешно време а не како Стар Трек на ЈЈ Абрамс.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #12613 на: 03 Февруари 2020, 11:38:33 am »
Го глеав Ford vs Ferrari

Не можам да кажам интересен филм, повеќе би бил спортско-поучен филм. Спортско очигледно зошто, поучен како талентот не може да се пробие низ бирократите кои очигледно имаат комплекси па сакаат да лечат фрустрации со тоа што нели „од мене зависи колку вртежи во минута ќе возат“.
Ферари комплетно поразлична структура на организација, пред банкрот. Али, денес е напознат бренд.

Ме изненади глумата на Бејл, колку интерсен body language имаше, претпоставувам таков бил и ликот што го глумел. Спортивно нели од тоа што сме навикнати во Брзи и Бесни.

Едноставно, што се може да се постигне со вистински луѓе на вистинско место. Во филмот ми фалеше малку повеќе инфо околу новата шасија на ГТ40, пошо вака испадна ко да ја нарачале од интернет.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4239
« Одговори #12614 на: 03 Февруари 2020, 12:09:20 pm »
The VelociPastor. ПРЕ ЈА КО. Уште неможам да си поверувам дека е можно на некој да му текве вакво сценарио и сплет во еден филм. Препорака

https://www.imdb.com/title/tt1843303/?ref_=fn_al_tt_1
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA