Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2285881 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #12435 на: 29 Ноември 2019, 23:33:24 pm »
Добар е, го изгледав во еден здив одлична кинематографија и глума,штета шо се сеќава веќе филмот е The end of an era, сите феноменални глумци веќе ближат 80ка, да се надеваме дека нешто приближно квалитетно ќе излези од помладите генерации.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22377
« Одговори #12436 на: 30 Ноември 2019, 19:32:32 pm »
Не е филм, али на кој му стиска нека стави слушалки , нека изгаси светло и нека одвои 19 минути за нешто што можеше да биде masterpiеce од игра, да не беше откажана.

Silent Hills remains little more than a concept; a dream in the minds of its fans and the people that were working on it. But on the road to its demise, it birthed one of the most celebrated horror experiences of the past decade. A Playable Teaser, or P.T., that provided a sense of terror that was absent from so many of its predecessors, and helped reinvest a generation of players in the macabre.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #12437 на: 01 Декември 2019, 13:04:06 pm »
Blade Runner:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #12438 на: 01 Декември 2019, 17:05:08 pm »
Once upon a time, перфекција. Ако се има предвид вистинската прича. Тарантино е луд..

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #12439 на: 01 Декември 2019, 22:19:01 pm »
Добар е, го изгледав во еден здив одлична кинематографија и глума,штета шо се сеќава веќе филмот е The end of an era, сите феноменални глумци веќе ближат 80ка, да се надеваме дека нешто приближно квалитетно ќе излези од помладите генерации.
Леонардо ДиКаприо, Бред Пит, Кристијан Бејл, Мет Дејмон... не се баш многу млади генерации, ама не ближат 80 :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #12440 на: 02 Декември 2019, 03:06:54 am »
Не е филм, али на кој му стиска нека стави слушалки , нека изгаси светло и нека одвои 19 минути за нешто што можеше да биде masterpiеce од игра, да не беше откажана.

Silent Hills remains little more than a concept; a dream in the minds of its fans and the people that were working on it. But on the road to its demise, it birthed one of the most celebrated horror experiences of the past decade. A Playable Teaser, or P.T., that provided a sense of terror that was absent from so many of its predecessors, and helped reinvest a generation of players in the macabre.

Не се одлучува дали се добри игри по тоа како изгледаат на промоција. :)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12441 на: 02 Декември 2019, 08:23:43 am »
Убаво е објаснето тука зошто...и уште се чудам каков генијалец е ...

« Последно менување: 02 Декември 2019, 13:09:04 pm Stratro »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #12442 на: 02 Декември 2019, 16:41:48 pm »
Убаво е објаснето тука зошто...и уште се чудам каков генијалец е ...

Ја знам теоријава и многу значење му се дава на Коџима без потреба. MGS V(не е 5) е недовршена поради тоа што не сакал да ја прави и има правено проблеми цело време во текот на развојот. Дури и приказната не е нешто посебно, 40 саати се трошат на играње за да се каже нешто што во претходните игри би се кажало во првите 5. Уште кога е правена 4 е очигледно дека сакал глупости да прави затоа и приказната нема смисла ни во таа игра. Со оглед на тоа каква игра излезе дека е Death Stranding не треба да се има волку надеж за SH затоа што Коџима е хајп мастер и треба малце претпазливо со неговите игри. Од ова што се случи очигледно е дека SH никогаш немало ни да ја направи туку е само искористена прилика за хајп да се испонаша пред шефовите се еден последен пат.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12443 на: 02 Декември 2019, 19:28:05 pm »
Death Stranding ne sum ja igral, samo vidov kako izgleda. A ako P. T e umetnicki nacin da se "isponasa" pred Konami (koi mu rekle zavrsi ja MGSV i tolku so nas) i e svoevidno zaobiikoluvanje na dogovorot za doverlivost so Konami za mene e prilicno jak moment koj dosega nikoj ne go izvel na takov nacin, bidejki samo po sebe P. T izgleda odlicno...
Inace za vreme na MGS go drzele izoliran od svojot tim i taa igra mislam deka ne e kompletirana od nego...no nebitno.

Ona sto realno Konami mu go napravile e ubavo objasneto vo videoto : od zimanje pravata vrz MGS, pravata vrz Fox enginot na koj rabotel 5 godini, pa se do trampa na negovoto rakovodno mesto vo Konami so tipot koj ja napravil Dragon Collections (ili kako veke se vika) i koj idninata na Konami ja gledal vo niskobudzetni igri za mobilen i fejsbuk koi nosat mnogu pari a ne kostaat nisto. Duri i MGS bez negovo rakovodstvo ja ismevaat bidejki se doplaka sa da imas poveke save prostor.

Sto se odnesuva do Silent Hill, na istiot kanal ima detalno objasnuvanje vo dva dela za toa zosto propadna  i kako e seto toa vina na Konami.

Kako i da e - steta, bidejki mi e omilena igra za koja sum kupuval i konzola a i dvapati sum nadgraduval kompjuter za 2,3 i 4 da ne mi seckaat.  Na 360 gi imam Homecoming i Downpour za koi se nadevam ke najdam vreme da gi izigram zimovo. So kerka mi veke igrame R. Evil, a za S. Hill ima vreme ;D

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2391
« Одговори #12444 на: 02 Декември 2019, 20:49:31 pm »
  Многу точно е ова :)
 Јас за три дена уапеав да го изгледам.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #12445 на: 02 Декември 2019, 21:04:31 pm »
Death Stranding ne sum ja igral, samo vidov kako izgleda. A ako P. T e umetnicki nacin da se "isponasa" pred Konami (koi mu rekle zavrsi ja MGSV i tolku so nas) i e svoevidno zaobiikoluvanje na dogovorot za doverlivost so Konami za mene e prilicno jak moment koj dosega nikoj ne go izvel na takov nacin, bidejki samo po sebe P. T izgleda odlicno...
Inace za vreme na MGS go drzele izoliran od svojot tim i taa igra mislam deka ne e kompletirana od nego...no nebitno.

Ona sto realno Konami mu go napravile e ubavo objasneto vo videoto : od zimanje pravata vrz MGS, pravata vrz Fox enginot na koj rabotel 5 godini, pa se do trampa na negovoto rakovodno mesto vo Konami so tipot koj ja napravil Dragon Collections (ili kako veke se vika) i koj idninata na Konami ja gledal vo niskobudzetni igri za mobilen i fejsbuk koi nosat mnogu pari a ne kostaat nisto. Duri i MGS bez negovo rakovodstvo ja ismevaat bidejki se doplaka sa da imas poveke save prostor.

Sto se odnesuva do Silent Hill, na istiot kanal ima detalno objasnuvanje vo dva dela za toa zosto propadna  i kako e seto toa vina na Konami.

Kako i da e - steta, bidejki mi e omilena igra za koja sum kupuval i konzola a i dvapati sum nadgraduval kompjuter za 2,3 i 4 da ne mi seckaat.  Na 360 gi imam Homecoming i Downpour za koi se nadevam ke najdam vreme da gi izigram zimovo. So kerka mi veke igrame R. Evil, a za S. Hill ima vreme ;D

Избркан е од Конами затоа што има трошено премногу пари и премногу се има глупирано за време на развојот и имал лош однос кон својот тим. Колкава глупост треба да направиш за да те избркаат од фирмата во која што работиш 26 години и си вицепретседател? Колку што знам никогаш не поседувал права за МГС, од првата игра се на Конами. Права на енџинот не ни можел да поседува затоа што тој од самиот старт е на Конами.

Ова се рекла казала муабети со NDA договори и внатрешни политики на кои немам намера да им верувам. Никој не може да ти забрани да кажеш зошто си избркан. Дека мобилни игри прават многу пари со помалце труд е вистина, но тоа нема допирна точка со тоа зошто е избркан Коџима.

Овој анонимниот сам кажува дека има “слушнато“ дека енџинот бил тежок за користење, значи и да е вистински вработен во Коџима Продукција нема допирна точка со конами и развојот на MGS V.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12446 на: 02 Декември 2019, 23:05:13 pm »
Ок.
Kojima Producitions ја извади Death Stranding во 2019.

Што добро извадиле Конами откако Kojima не е со нив?
https://www.konami.com/games/eu/en/products/list/

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #12447 на: 03 Декември 2019, 00:11:33 am »

Не е лоша.

Истотака препорака за:
Убице мог оца
Државни службеник
Јутро че променити све
Пет
Група

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #12448 на: 03 Декември 2019, 00:29:04 am »
На Телма претходна недела ги имало :

1.Hereafter - кој почнав вечерва да го гледам  ( Matt Damon, режија Clint Eastwood)
2.Zodiac
3.Mystic river
4.Killing of a sacred deer

...и уште некој.

Тие што уште плаќаат МаксТв без потреба ( со се мене ) можат да си ги гледаат преку ТвТека менто.
Ама не вечер...Вечер имаш порака Internal Server error: Code 500.
Во превод : "Ќе се работело нешто. " и затоа во моментов го симињам Hereafter бидејќи ми се виде добар.

Воедно, промотивниот HBО пакет кој е бесплатен до 15 Јануари не може да се активира преку уредот.
Мора апликација да се симне.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #12449 на: 03 Декември 2019, 04:58:10 am »
Ок.
Kojima Producitions ја извади Death Stranding во 2019.

Што добро извадиле Конами откако Kojima не е со нив?
https://www.konami.com/games/eu/en/products/list/

Не гледам како ова прашање е релевантно со претходниот муабет. Ама ако толку те интересира слободно провери и сам дека акциите моментално им вредат дупло него во 2015та, и веќе 5та година по ред имаат зголемен профит. Фирмата си прави пари, повеќе пари од претходно што имаат правено.

А и не знам што си се фатил за Конами, сите јапонски фирми за игри имаат преминато кон правење на мобилни игри не се само Конами.

Еве пошто се спомна број на игри, Коџима има направено 9 игри (twin snakes нема да ја рачунам затоа што е иста со Metal Gear Solid).

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Konami_games

Еве колку игри има Конами прозведено во своето постоење.(200 и некои од нив за повеќе платформи така да бројот може да се рачуна дека е многу поголем затоа што не работи истиот код на различни платформи)

Пак ќе кажам, остави рекла казала муабети и интернет теории на заговор. Коџима не беше отпуштен.

https://www.reddit.com/r/NeverBeGameOver/comments/8aeq3v/kojima_was_never_fired_and_konami_was_an_inside/

Единственото нешто што треба да се верува е овој пост.

Се што се деси може да е едноставно заеднички план да се исхајпа најрандом играта на што е излезена во многу долго време (Death Stranding), пошто студио не се отвара туку така и финансии за 100(300) вработени + Гилермо, Мадс Микелсен и Норман Ридус не се појавуваат од нигде. Дури е чудно што Сони го подржаа Коџима.
« Последно менување: 03 Декември 2019, 05:47:53 am DarthJe5us »