Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 1911580 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #11295 на: 27 Јули 2018, 03:25:28 am »
едно прашање... серијалов:

го следи некој? вреди да се гледа или..?
знам дека е релативно тоа гледиште, ама да речеме забегав по серијали со апокалипси и такви сТрања, па да речеме во тој контекст...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #11296 на: 27 Јули 2018, 15:51:41 pm »
Гледајте го The Vanishing of Sydney Hall.
Одлична драма- трилер.

Го изгледав, шо не кажа дека ќе ме убие депресија...
Добар е.

Отсутен Dj_oko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #11297 на: 27 Јули 2018, 18:02:32 pm »
едно прашање... серијалов:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

го следи некој? вреди да се гледа или..?
знам дека е релативно тоа гледиште, ама да речеме забегав по серијали со апокалипси и такви сТрања, па да речеме во тој контекст...
Ја следам серијава уште од 2014, има добра приказна и "одлични" актерки :).
3-та Сезона малце забегаа ама у глобала добра серија ако сакаш серијали со апокалипси и борба за преживување.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #11298 на: 28 Јули 2018, 09:57:55 am »
^^
Ќе ја пробам и јас The 100. Добри оценки има, постапокалиптичен сетинг и се тоа, само единствен потенцијален проблем што го гледам „од прва“ е дека изгледа е наменета за тинејџери (young adults). Што може да биде проблем, ако претеруваат со секојдневни тинејџерски моменти (љубофни збунки, бунтовништво, итн). :)

Отсутен Dj_oko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #11299 на: 28 Јули 2018, 12:05:54 pm »
^^
Ќе ја пробам и јас The 100. Добри оценки има, постапокалиптичен сетинг и се тоа, само единствен потенцијален проблем што го гледам „од прва“ е дека изгледа е наменета за тинејџери (young adults). Што може да биде проблем, ако претеруваат со секојдневни тинејџерски моменти (љубофни збунки, бунтовништво, итн). :)
Точно, се гледа дека има моменти (љубофни збунки, бунтовништво, LGBT ствари :) итн) ама последниве неколку години се што излезе од серии, се се снима како по "рецепт" се гледа на рејтинг и гледаност.   

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #11300 на: 28 Јули 2018, 13:45:01 pm »
^^
Точно, се гледа дека има моменти (љубофни збунки, бунтовништво, LGBT ствари :) итн) ама последниве неколку години се што излезе од серии, се се снима како по "рецепт" се гледа на рејтинг и гледаност.   

Фала на ривју.... Ја почнав синоќа, стигнав до 4-та епизода, ветувачка е, иако малку споро се дешава се, да речеме поспоро одишто другите серијали, ама како што рече, ветувачка е, има добри ама стварно добри актерки,  и добра приказна за сега... 
@Van , до 4-та епизода, не се деси пердашење ниедно... ;) ама да, засега личи на тинејџ серијал, иако не е пренагласено... Да потсетам дека на пример, colony се сведува приказна за семејство... Исто како и revolution,  а поприлично истата тематика ја има и во fear the walking dead, додека во the walking dead како и z-nation, тематиката е "спас на човештвото"...  Досега со the 100, мислам дека се наоѓа точно помеѓу овие две тематики, семејство и спас на човештвото... Ако грешам нека ме поправи @Dj_oko... Како и да е, серијалов ми привлече внимание...
А и да препорачате нешто друго во овој стил не е лошо... Данке унапред...   ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1277
« Одговори #11301 на: 28 Јули 2018, 13:57:26 pm »
Како е новиот Сикарио? Вреди да се иде до кино?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #11302 на: 30 Јули 2018, 18:22:36 pm »

Дигиталниот рилис е денес. ;)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #11303 на: 30 Јули 2018, 21:05:42 pm »
Има на замунда 2 торента, едниот што е 5.13 ГБ го симнав сега, одлична е снимката. Конечно.
Сега и за Ant-man and the Wasp да излезе добра снимка

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11304 на: 30 Јули 2018, 21:54:22 pm »
Ќе причекаме за тоа. Октомври, најверојатно.

Со душа го чекам и Deadpool 2 блуреј рилисот, закажан е за 7ми Август.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #11305 на: 30 Јули 2018, 22:03:23 pm »
Контра мултимилионскиве CGI блокбастери, го гледав по втор пат The Hateful Eight на Тарантино.
Masterpiece кое реално кошта колку првите 10 минути на Авенџерс...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #11306 на: 30 Јули 2018, 22:06:16 pm »
12 Angry Men веројатно кошта колку првите 10 секунди на Авенџерс и е ремек дело. Ама некогаш е ок да се изнасмејш на глупостите на Авенџерс и остала багра, особено последните остварувања, стварно се забавни :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #11307 на: 30 Јули 2018, 22:10:06 pm »
После The Dark Knight се е некако млако, плитко и ме тера на фаст форвард да кликам....зевајќи.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11308 на: 30 Јули 2018, 23:48:44 pm »
Офф... Ајде вака.

Од една страна, вкусови се во прашање, од друга страна не мора нешто да биде „уметничко“ за да биде добро. Не го оспорувам Тарантино, напротив, многу го сакам и со мерак го изгледав Hateful Eight во кино, и сите негови филмови ги имам гледано барем по неколку пати. Всушност, еден од омилените режисери ми е, некаде таму горе со Nolan.

Ама, (мене барем) Marvel филмовите (ми) се одлични. Marvel Studios гради цел филмски универзум со нивните филмови веќе 10 години, и сето тоа резултираше со Infinity War и ќе кулминира следната година со вториот дел од филмот. Thanos - негативецот - го градат веќе неколку години низ неколку различни филмови и баш затоа неговото појавување има таков ефект каков што има. Од друга страна, во Marvel филмовите има ликови што имаат одличен character arc - на пример, Тони Старк. Од плејбој производител на оружје без никаква грижа на совест, ликот еволуира во еден од најгрижливите, најсвесни-за-своите-постапки ликови што постојат. И многу е интересно (за мене барем) да се гледа неговата трансформација низ филмовите.

Како и да е, не мора да се согласиме. Ја сум тотален Марвел фенбој, на времето ги гледав X-Men и Iron Man цртаните на Cartoon Network, као мал ги читав стриповите и едноставно ги сакам ликовите. И тоа е тоа. :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #11309 на: 31 Јули 2018, 01:41:16 am »
На MCU единствена цел моментално е да штанца пари затоа и скоро сите Марвел филмови се предосадни, со некои исклучоци.

@Stratro TDK трилогијата не би ја ставил во филмови со суперхерои затоа што е многу повеќе од тоа. Класична крими драма е. Освен тоа не е ни дел од DCCU туку е Нолан филм.
« Последно менување: 31 Јули 2018, 01:55:32 am DarthJe5us »