Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2128212 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #5445 на: 25 Февруари 2014, 01:18:27 am »
Гледај Homeland и House of Cards и двете се ептен добри :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #5446 на: 25 Февруари 2014, 01:19:45 am »
И Homeland е гледано, а House of Cards може да ја симнам.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
« Одговори #5447 на: 25 Февруари 2014, 03:32:54 am »
јас тек сега (после толку време) сватив дека си мескоса а не мескосКа... ме потсеќаѓе на наташа мешкоска ама пошто нели ш на латиница е с си викам овој нешто фамилија е со нејзе...

не ти е шитлив никот бе... мењај... моеш во безкоска... ептен е шитливо и ке асоцира на тебе.. :)

Ај можеби со тек на време ќе сФатиш дека со Ф се пишува.

Планирав да го сменам никот едноставно во ДОСАДЕН, НАПОРЕН, ТУПАЏИЈА, ДРВЕН АДВОКАТ...
Така ќе е поШитлив, ама ќе асоцира на тебе...не фала, ќе го  задржам моменталниот ник, сепак има и писмени на форумов :)

П.С. Wolf of Wall Street е сосема добар филм. Малку непотребно долг, ама добар филм. Небитно тоа што реално се случувало тоа што се случувало  или не се случувало, филмот изобилува со добри одлепени сцени, маестрално одглумени од Ди Каприо :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #5448 на: 25 Февруари 2014, 10:01:42 am »
аиииииччч кој кикс еј хахахха... абе Читливо сакав да пишам а не шитливо... :) сори...

ете гледаш... како една буква мења се?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #5449 на: 25 Февруари 2014, 14:14:34 pm »
Ipiskisa Mekakoska...sto ke kazes za Baraka?

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #5450 на: 25 Февруари 2014, 14:35:52 pm »
@Ipkisija Meskosa

Абе добар е али рецептот ме нервира... Страшно.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #5451 на: 25 Февруари 2014, 15:06:22 pm »
Капетан Филипс е добар филм, но и јас прокоментирав слично од кога го излгедав. Не ми беше јасно како толкав брод што проаѓа низ ризични води не е обезбеден. Барем во тој дел треба да има некое обезбедување, односно некој воен брод кој што ќе биде на пола саат до него. Од кога се случија глупостите можеа да пратаt 3 брода, специјалци, хеликотпери и остали ствари, ама додека пловеше бродов низ сомалиски води не може да му јават на најблискиот воен брод да го придружува дур помине низ тие води - americans.

Иначе, прееска го изглеав признерс, ми се допадна иако бев голем скептик, солидно филмче, ми се допадна што не беше многу предвидлив.

Џабе толку се измачи со меѓународно право пак си дрво! Земи расчитај малце тоа конвенциите, законите ќе видиш зашто :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #5452 на: 25 Февруари 2014, 16:55:35 pm »
Лет ми гес. Ако го следат воени бродови како придружба, тоа би се класифицирало како воен упад,напад на интернационални води, и државата во чии што води навлегле би имала полно право да ги распука ;D ;D :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #5453 на: 25 Февруари 2014, 17:19:10 pm »
Капетан Филипс е добар филм, но и јас прокоментирав слично од кога го излгедав. Не ми беше јасно како толкав брод што проаѓа низ ризични води не е обезбеден. Барем во тој дел треба да има некое обезбедување, односно некој воен брод кој што ќе биде на пола саат до него. Од кога се случија глупостите можеа да пратаt 3 брода, специјалци, хеликотпери и остали ствари, ама додека пловеше бродов низ сомалиски води не може да му јават на најблискиот воен брод да го придружува дур помине низ тие води - americans.

Иначе, прееска го изглеав признерс, ми се допадна иако бев голем скептик, солидно филмче, ми се допадна што не беше многу предвидлив.

Џабе толку се измачи со меѓународно право пак си дрво! Земи расчитај малце тоа конвенциите, законите ќе видиш зашто :)
Море танасије, не туку ме дриблај :) Не мора воениот брод да навлага во нечии територијални води за да биде блиску до товарниов брод у конкретниов случај, доволно е да плови во меѓународни води блиску до териотријалните. :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #5454 на: 25 Февруари 2014, 17:37:59 pm »
Море акмак други правила има за употребување на сила во заложнички ситуации. Почни да читаш од правило на знаме, кога ќе прочиташ за тоа префрли се на универзална декларација за човекови права, па после тоа има и некои протоколи и конвенции: Convention against the Taking of Hostages, Convention for the Suppression of Unlawful Acts against the Safety of Maritime Navigation,  Declaration on Measures to Eliminate International Terrorism и нејзиното дополнување: Declaration to supplement the 1994 Declaration.

Кога ќе ги поминеш пиши пп да те испрашам и друг материјал да ти дадам хаха :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #5455 на: 25 Февруари 2014, 18:25:36 pm »
Томе, ми го сфати муабетот, не туку паламуди многу :D И не, не спомнав сила, туку воениот брод во филмот кој што се наоѓаше во меѓународни води, можеше да биде поблиску до товарниот и да реагира побрзо. Туку, што па ја се објаснувам, ти може го немаш ни филмот гледано :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #5456 на: 25 Февруари 2014, 19:22:17 pm »
Глупоста на немање на свое обезбедување (никакво) во бродот е на граница на смешна. Но, е реална приказна.

Чудно е да видиш американци без огнено оружје.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #5457 на: 25 Февруари 2014, 19:34:40 pm »
Мора да се направи нешто глупо, за да има заплет во филмот.

Каптн Филипс - Немаат обезбедување на брод кој носи стока која чини милјарди долари.
Лоун Сурвајвр - Се решаваат да не убијат талибанец бидејки ги почитуваат правилата за војување на Женевската конвенција.

И ред други ПРЕглупи одлуки. Затоа и мразам кога ке пофалат некој таков филм.

Барем нека измислат нешто за оправдување на таа причина. Во случајот со Каптн Филипс, кажи, фирмата е во колапс, не може да си приушти скапо обезбедување.
Самтинг.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #5458 на: 25 Февруари 2014, 19:46:36 pm »
Gene... WHAT ? Која црна конвенција ;D ТОлку многу пофалби слушнав за Lone Survivor, а уште повеќе контри им мавнав :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
« Одговори #5459 на: 25 Февруари 2014, 19:56:29 pm »
Да не изреагирав, филмот ќе поминеше како одличен...замислете :D

Која случајност, и Das Boot бил ноиминиран за 6 оскари:
http://www.imdb.com/title/tt0082096/?ref_=nv_sr_1  ::)