Death Stranding ne sum ja igral, samo vidov kako izgleda. A ako P. T e umetnicki nacin da se "isponasa" pred Konami (koi mu rekle zavrsi ja MGSV i tolku so nas) i e svoevidno zaobiikoluvanje na dogovorot za doverlivost so Konami za mene e prilicno jak moment koj dosega nikoj ne go izvel na takov nacin, bidejki samo po sebe P. T izgleda odlicno...
Inace za vreme na MGS go drzele izoliran od svojot tim i taa igra mislam deka ne e kompletirana od nego...no nebitno.
Ona sto realno Konami mu go napravile e ubavo objasneto vo videoto : od zimanje pravata vrz MGS, pravata vrz Fox enginot na koj rabotel 5 godini, pa se do trampa na negovoto rakovodno mesto vo Konami so tipot koj ja napravil Dragon Collections (ili kako veke se vika) i koj idninata na Konami ja gledal vo niskobudzetni igri za mobilen i fejsbuk koi nosat mnogu pari a ne kostaat nisto. Duri i MGS bez negovo rakovodstvo ja ismevaat bidejki se doplaka sa da imas poveke save prostor.
Sto se odnesuva do Silent Hill, na istiot kanal ima detalno objasnuvanje vo dva dela za toa zosto propadna i kako e seto toa vina na Konami.
Kako i da e - steta, bidejki mi e omilena igra za koja sum kupuval i konzola a i dvapati sum nadgraduval kompjuter za 2,3 i 4 da ne mi seckaat. Na 360 gi imam Homecoming i Downpour za koi se nadevam ke najdam vreme da gi izigram zimovo. So kerka mi veke igrame R. Evil, a za S. Hill ima vreme