Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 1912299 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #11205 на: 28 Јуни 2018, 19:15:06 pm »
Одличен е.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #11206 на: 29 Јуни 2018, 08:22:47 am »
Ја изглеав Breaking Bad, фала му на @Stratro за спојлерите, и би рекол дека е стварно доста добро осмислена, напишана и направена серија, со одлично изградени карактери.
На моменти малку спора, без завршетоци на епизоди кои те тераат да гледаш без престан (ко рецимо Lost или Prison Break), ама се’ на се’, високо квалитетна серија која вреди да се изгледа, иако не е за секого.

Среќа му текна да ја завршат во малку сезони. Каков замав зеде тогаш кога се снимаш, можеше да тера како Lost 25 сезони.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #11207 на: 29 Јуни 2018, 09:19:53 am »
И да ја усерат на крајот, ко Lost :)
Инаку Lost има една сезона поќе, ама по миљон епизоди во сезона :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #11208 на: 29 Јуни 2018, 09:31:53 am »
Toa не ни помислувам да го гледам.
Колку сезони е Game of Thrones и дали стварно вреди да се гледа? И дали е завршен серијалот?
Знам само дека е добра фантазија со експлицитни сцени и има една плавка глумица која ме потсеќа на Elsa Jean.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #11209 на: 29 Јуни 2018, 09:57:51 am »
Winter is coming и така 7 сезони... Јас изгледав 3 сезони и се откажав, поради тупаџискиот нарав на серијата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #11210 на: 29 Јуни 2018, 09:59:36 am »
Aко си барем малку по читањето, обавезно земи прочитај ги книгите пред да ја гледаш серијата (или уште подобро, ич не ја гледај). Ако немаш намера да ги читаш книгите, тогаш има и полош начин да го потрошиш времето одошто да ја гледаш таа серија. Јас лично само првата сезона ја гледав. Прекинав пошто бев многу разочаран од кастингот (минус изборот за Нед Старк), но реално се работи за квалитетна продукција со одлично сценарио (иако осакатено па и изменето, во однос на книгите). Да не го чекам Мартин да ја заврши следната книга во серијалот, би ја гледал серијата.

едит: И да, тематиката не е за сечиј вкус. Се работи за епска фантастика, иако не толку бајковита како креациите на Толкин (Хобитот, Господарот на прстените, итн)... Тие што не се во тој филм го наоѓаат жанров за „тупаџиски“.  ;D
Инаку „Песна за мразот и оганот“ (Играта на престолите е само насловот на првата книга) е литературно ремек дело не само во жанрот, туку и општо.
« Последно менување: 29 Јуни 2018, 10:05:24 am Van »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #11211 на: 29 Јуни 2018, 14:08:29 pm »
Изгледани

Wheelman

и

Monty Python and the Holy Grail

Првиот има ветувачки трејлер, ама у глобала тапа и предвидлив филм, со „нискобуџетен“ перформанс. Џабе трошење време.

Вториот, не знам што ми текна, онака да се потсетам на одлепениот британски хумор. Цепки :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #11212 на: 29 Јуни 2018, 15:02:42 pm »
I love philip Morris вчера го гледав.

Занимливо филмче. Многу се израдував дека си најдов некое вакво што ми промакнало низ годиниве.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #11213 на: 29 Јуни 2018, 16:20:38 pm »
Toa не ни помислувам да го гледам.
Колку сезони е Game of Thrones и дали стварно вреди да се гледа? И дали е завршен серијалот?
Знам само дека е добра фантазија со експлицитни сцени и има една плавка глумица која ме потсеќа на Elsa Jean.

6 сезони по 10 епизоди, последната 7-ма беше со 7 епизоди. Епизода трае по 55-58 минути.
Одлична серија, највеке вредат првите 5 сезони. Одлични дијалози, доста неизвесност и на моменти јаки изненадувања. Највеке утнаа со последната 7-ма сезона пошто стана преочигледна, али сепак се на се прејака серија. Барем така јас ја доживеав.
Последната 8-ма сезона се очекува да излезе догодина.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #11214 на: 29 Јуни 2018, 18:08:35 pm »
Е па после 8 сезони ако не дојде зимата... нае*авме ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #11215 на: 29 Јуни 2018, 18:24:20 pm »
Зимата дојде со последната епизода од сезона 6 :) Али ај да не споделуваме сега спојлери од серијата за оние што не ја гледале, а планираат да ја гледаат.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #11216 на: 29 Јуни 2018, 21:57:32 pm »
Едвај изгледав 2 ипол сезони. На втората почнам да скокам низ епизодите да ги претепам побрзо. Глупости до глупости. Гејм оф трошење време. Не сфаќам што гледат убаво во серијата. И јас сакам такви фантазии, има толку ветувачки наслов и осмислен свет. Дејствието блувотина.
Нај преценета серија до сега

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #11217 на: 29 Јуни 2018, 22:05:58 pm »
Мене ми се свиѓаше додека ја гледав (до Red Wedding). Таа епизода ме накурчи и престанав.
Би сакал да ја изгледам комплет кога ќе излезат сите епизоди, ама не ми е нешто “нож под грло”... Ако ја изгледам, ја изгледам, ако не, и тоа е во ред :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
« Одговори #11218 на: 29 Јуни 2018, 22:13:05 pm »
Јас си ја гледам, има убај пичина :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #11219 на: 01 Јули 2018, 19:59:20 pm »