Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2204823 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11894
  • Архитект
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #10815 на: 15 Јануари 2018, 09:47:07 am »
Јас го чекам на добра снимка.
Одлично инфо.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17677
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10816 на: 15 Јануари 2018, 09:57:09 am »
Стварно добро филмче ..

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22320
« Одговори #10817 на: 16 Јануари 2018, 16:02:22 pm »
Изледан The Shape of Water на Гилермо Дел Торо.

Интересно филмче, али оцените на imdb и фамата која се креена околку филмов ми се комични.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17677
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10818 на: 16 Јануари 2018, 18:36:18 pm »
Па не е лош, со оглед на тематиката ...

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5773
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #10819 на: 17 Јануари 2018, 01:34:26 am »
El Chapo vtora sezona mnooogu dobra.
Prvata na kraj malce na otupea, ali zat9a vtorata ne te pusta od tv, 6 epizodi on one go.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30707
    • CARclub.mk
« Одговори #10820 на: 19 Јануари 2018, 10:46:59 am »
Првиот Super Troopers е тотално отиден, и фантастичен филм.

Сеа се спрема втор.

Едвај чекам! :D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9205
  • Пичлеме
« Одговори #10821 на: 19 Јануари 2018, 11:10:23 am »
За овај филм се сеќавам дека сум почнал да го гледам, ама не сум го догледал :)
Ај можеби ќе го догледам, сега после 20 години :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55281
  • Махер
« Одговори #10822 на: 19 Јануари 2018, 12:08:55 pm »
Get Out хех какви глупости. :) колку да се гледа нешто. Ама за фалење толку насекаде врска нема.

Пушти си Mean Girl или Prisoners да си видиш салам таков филм.

И конкашан го фалеа нели ама тој па апла тиња беше.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5399
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #10823 на: 19 Јануари 2018, 12:35:08 pm »
Split (2017)
https://www.rottentomatoes.com/m/split_2017/
Добар, единствено не им требал „паранормалниот“ момент. Multiple personality disorder e доволно фасцинантна тема сама по себе. Како и да е, Џејмс МекАвој си одглуми поштено.

It Comes at Night
https://www.rottentomatoes.com/m/it_comes_at_night/
Психолошки трилер/драма но во постапокалиптичен сетинг. Нема зомби и такви моменти, луѓето се монструмите иако нема класични негативци туку едноставно пораката е дека сите сме способни за монструозности кога треба да ги браниме најблиските (ваљда не правам спојлер). Како и да е, добар филм  иако со ситни нелогичности во сценариото и крајот требало да биде понагласен. Ми се допадна режијата на Шулц - планирам наскоро да го гледам и неговиот прв филм Krisha.

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7203
« Одговори #10824 на: 19 Јануари 2018, 14:17:15 pm »
It Comes at Night
Психолошки трилер/драма но во постапокалиптичен сетинг. Нема зомби и такви моменти, луѓето се монструмите иако нема класични негативци туку едноставно пораката е дека сите сме способни за монструозности кога треба да ги браниме најблиските (ваљда не правам спојлер). Како и да е, добар филм  иако со ситни нелогичности во сценариото и крајот требало да биде понагласен. Ми се допадна режијата на Шулц - планирам наскоро да го гледам и неговиот прв филм Krisha.

Сериозно ? Не ги лажи луѓето да си го трошат времето за овој филм, ништо не се случува. Нема ништо логика во него, ниту се објасни од која причина се разболуваат луѓето.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22320
« Одговори #10825 на: 19 Јануари 2018, 17:12:42 pm »
^  Split, заедно со Don`t Breathe и Get Out ми се меѓу подобрите филмови во 2017.

Инаку интересна драма овој со трите билборди...

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #10826 на: 19 Јануари 2018, 22:57:16 pm »
It Comes at Night

Сериозно ? Не ги лажи луѓето да си го трошат времето за овој филм, ништо не се случува. Нема ништо логика во него, ниту се објасни од која причина се разболуваат луѓето.

Фило, не е ова документарец па се да ти објаснуваат. Филм е, само што не е типичен холвудски шаблон на филм набиен со непотребни ефекти, експлозии, пукања, и пази-мирко избегнување на куршуми.
Ќе ти направеше разлика ако имаше 1минута сцена со објаснување како непознат вирус го десеткува човештвото и цивилизацијата пропаѓа? Едноставно се десило што се десило, и идемо даље.

Се кладам дека тебе не ти се допаѓаат филмови како овој и како The Road (2009). Епа тенка работа, пушти си некој од fast and furious франшизата и уживај.  :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9205
  • Пичлеме
« Одговори #10827 на: 19 Јануари 2018, 23:03:10 pm »
Еј која случајност, вчера го гледав The Road... барав нешто постапокалиптично и ми излезе тој :)

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #10828 на: 20 Јануари 2018, 03:04:58 am »
Krisha
https://www.rottentomatoes.com/m/krisha_2016/
Добра режија, ама секоја чест кој ќе го одгледа до крај. Мене ме фасцинираше моментот дека со десетина илјади долари (собрани од кикстартер кампања), може да се сними солиден филм кој ќе освои награди.

Но Тарантино останува недостижен со неговиот прв филм Reservoir Dogs. :)
Првично требало да го снима со буџет од 30-тина ијлади долари, после некако дошле до Харви Кеител кој помогнал да го зголемат буџетот. Reservoir Dogs за мене е во топ 20 филмови.

Еј која случајност, вчера го гледав The Road... барав нешто постапокалиптично и ми излезе тој :)
Не се споредува со истоимената книга. Инаку муабетот ми беше за тескобната атмосфера во филмот, безнадежноста, очајот... Не е типичен холивудски блокбастер со нон-стоп акција и слично.

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7203
« Одговори #10829 на: 20 Јануари 2018, 03:06:56 am »
Фило, не е ова документарец па се да ти објаснуваат. Филм е, само што не е типичен холвудски шаблон на филм набиен со непотребни ефекти, експлозии, пукања, и пази-мирко избегнување на куршуми.
Ќе ти направеше разлика ако имаше 1минута сцена со објаснување како непознат вирус го десеткува човештвото и цивилизацијата пропаѓа? Едноставно се десило што се десило, и идемо даље.

Се кладам дека тебе не ти се допаѓаат филмови како овој и како The Road (2009). Епа тенка работа, пушти си некој од fast and furious франшизата и уживај.  :)

Не сум го гледал овој филм што го предложуваш со овој пост, ама конкретно во It comes at night ништо не се случува. Што е тоа што предизвикува да се разболуваат, зошто само ноќе се разболуваат. Примаат семејство во своја куќа, се разболува и прават непотребна драма и си заминуваат.
И што е поентата во филмот ? Што е тоа што ''доаѓа во ноќта'' ?
Иначе последно што уживав во франшиза е Star Wars.
А во нешто што посебно сум уживал е Game of Thrones, ако имаш нешто во овој стил да препорачаш да гледам, пукај со совети.