Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2204825 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5467
  • Пиши лаже
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #10830 на: 20 Јануари 2018, 16:58:21 pm »
Синоќа на ТВ го загледав Traffic. Не сум го гледал досега, добро филмче.. http://www.imdb.com/title/tt0181865/
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5399
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #10831 на: 21 Јануари 2018, 12:01:31 pm »
Иначе последно што уживав во франшиза е Star Wars.
Ok, до сега сигурно милион пати ти препорачале Star Trek. Нешто што веројатно не си гледал, а како предлог за гледање: Farscape
http://www.imdb.com/title/tt0387736/
Има неколку куклени ликови во серијава, и правени се од луѓе што работеле и во Мапет Шоу.  ;D

А во нешто што посебно сум уживал е Game of Thrones, ако имаш нешто во овој стил да препорачаш да гледам, пукај со совети.
Има многу што за гледање во истиот стил, на жалост со сценарија кои по квалитет не се ни блиску до книгите на Мартин (според кои е снимана Game of Thrones).
Како и да е, еве неколку опции:
Vikings
The Tudors
The Last Kingdom
Reign
Rome
Spartacus

Јас само првата ја гледам, овие другите ми се во список за ако умирам од досада а нема веќе што да се гледа/чита (за среќа не ми затребале).

...конкретно во It comes at night ништо не се случува. Што е тоа што предизвикува да се разболуваат, зошто само ноќе се разболуваат. Примаат семејство во своја куќа, се разболува и прават непотребна драма и си заминуваат.
И што е поентата во филмот ? Што е тоа што ''доаѓа во ноќта'' ?
Се разболуваат од некоја непозната болест, која не се објаснува во филмот. Има период од инкубација од еден ден, и затоа оставаат за следниот ден да видат дали некој се разболел. Во врска со тоа „што доаѓа во ноќта“ - ништо натприродно (или вонземско) не доаѓа, луѓето се опасноста за луѓето.
Поентата е да се покаже како сите сме спремни за монструозни злосторства, кога се работи за сопствените деца и сопствената безбедност. Се што не прави цивилизирани е цивилизацијата, кога паѓа цивилизацијата паѓа и цивилизираното однесување. Секој за себе, максимално себично. И максимално монструозно... Тоа е поентата, човечката природа е тоа „што доаѓа во ноќта“ (метафора).

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7203
« Одговори #10832 на: 21 Јануари 2018, 14:51:40 pm »
Иначе последно што уживав во франшиза е Star Wars.
Ok, до сега сигурно милион пати ти препорачале Star Trek. Нешто што веројатно не си гледал, а како предлог за гледање: Farscape
http://www.imdb.com/title/tt0387736/
Има неколку куклени ликови во серијава, и правени се од луѓе што работеле и во Мапет Шоу.  ;D

Не. Али се мислам дека како мал ги имам гледано Star Trek.

Има многу што за гледање во истиот стил, на жалост со сценарија кои по квалитет не се ни блиску до книгите на Мартин (според кои е снимана Game of Thrones).
Како и да е, еве неколку опции:
Vikings
The Tudors
The Last Kingdom
Reign
Rome
Spartacus

Јас само првата ја гледам, овие другите ми се во список за ако умирам од досада а нема веќе што да се гледа/чита (за среќа не ми затребале).

И јас се мислам за првата да почнам да ја гледам, и онака има доста сезони, не е како пример Last Kingdom која засега има само 2 сезони/16 епизоди. Во една вечер ќе ја изгледам.

Се разболуваат од некоја непозната болест, која не се објаснува во филмот. Има период од инкубација од еден ден, и затоа оставаат за следниот ден да видат дали некој се разболел. Во врска со тоа „што доаѓа во ноќта“ - ништо натприродно (или вонземско) не доаѓа, луѓето се опасноста за луѓето.
Поентата е да се покаже како сите сме спремни за монструозни злосторства, кога се работи за сопствените деца и сопствената безбедност. Се што не прави цивилизирани е цивилизацијата, кога паѓа цивилизацијата паѓа и цивилизираното однесување. Секој за себе, максимално себично. И максимално монструозно... Тоа е поентата, човечката природа е тоа „што доаѓа во ноќта“ (метафора).

Ако ти е повеќе за очај за луѓето кон сопствените деца, гледај го Prisoners, а не овој што го си го гледал (исто како и јас и жалам што сум потрошил време за него) пошто ништо не се случува. 2 сцени се само.
Али во ред, ако ваков филм те фасцинирал, тогаш и овој би те фасцинирал Resolution
(Ај баш гледај го Resolution, да видам дали ќе те фасцинира и што објаснување имаш)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22320
« Одговори #10833 на: 21 Јануари 2018, 22:25:09 pm »
Планирам да ги гледам:

1.Аll the money in the world
2.Blade Runner
3.Hostiles
4.Phantom Thread
5.The Kill of the sacred deer
6.You were never really here
7.The Hitman`s bodyguard
8.War of the planet of the apes
9.Jungle
10.The book of Henry

Сите се 2017 и секој предлог со кој филм да НЕ губам време е добредојден.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #10834 на: 22 Јануари 2018, 00:13:37 am »
The hitmans bodyguard  да го гледаш обавезно!

За другиве ќе чекам и јас коментар, ги немам гледано.
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6351
« Одговори #10835 на: 24 Јануари 2018, 17:59:15 pm »
Добра драма, има едно осумче одмене а и потенцијал за оскар има.
http://m.imdb.com/title/tt2396589/?ref=m_nv_sr_1
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8361
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #10836 на: 24 Јануари 2018, 21:50:34 pm »
Какви т'пи буклуци сте вие бе мрсници едни, да не кажете че Под Прикритие е била една страхотна серии4ка?  ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7619
« Одговори #10837 на: 24 Јануари 2018, 22:31:02 pm »
Абе тапанар ;D Кажано е, ама си ја пропуштил позитивната препорака. Знаат србендите и блгарите да направат серија.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3158
« Одговори #10838 на: 24 Јануари 2018, 22:56:54 pm »

Спуштено, се токмам деновиве да го гледам.

Причата е дека после едно или две прикажувања на филмов BBC го држеле у фиока 20 години, го опишуваат како многу тежок филм.

Threads

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #10839 на: 25 Јануари 2018, 00:08:20 am »
@smole филмов за 5 дена искача на блуреј. Фала за предлогот инаку. :)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3158
« Одговори #10840 на: 25 Јануари 2018, 09:16:59 am »

Знам, али на некој двд рип го има на торент.

Уште се мислам дали да го нарачувам блурејот или да ја гледам симнатава верзија, тешко дека одма некој ќе направи br-rip.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22320
« Одговори #10841 на: 25 Јануари 2018, 09:42:13 am »
Добра драма, има едно осумче одмене а и потенцијал за оскар има.
http://m.imdb.com/title/tt2396589/?ref=m_nv_sr_1(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Го гледав синоќа.
Одлична драма.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #10842 на: 25 Јануари 2018, 09:58:41 am »

Знам, али на некој двд рип го има на торент.

Уште се мислам дали да го нарачувам блурејот или да ја гледам симнатава верзија, тешко дека одма некој ќе направи br-rip.

Не се сомневам дека ќе има рип, и тоа за релативно кратко време (ако не и веднаш). Има и интерес, и повеќе од доволно ентузијасти.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8361
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #10843 на: 25 Јануари 2018, 22:26:13 pm »
Абе тапанар ;D Кажано е, ама си ја пропуштил позитивната препорака. Знаат србендите и блгарите да направат серија.
Рипит болд ама на Кав'даречки дијалект  ;)

Србендите не ги обичам, обаче тапаците са страхотни пичаве, сељани ама страхотни.
Буклуци де  ;D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6701
« Одговори #10844 на: 26 Јануари 2018, 08:02:13 am »
Го изгледав цел и јако се заебав. Немој некој да го гледал, тапа филм. Не го препорачувам воопшто. Фураат во последно време права на лгбт, педери, лезбејки, феминизам и што и уште не и прават филм ама многу вештачки и на сила испадна. Па уште оценка 6.8 од имдб. Јас повеќе од 4 не би дал.