Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 896693 пати)

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #3705 на: 05 Септември 2014, 10:04:54 am »
така е ама и не е така... Karma, ThankYou, Like и ред други постојат, но само Like копчето од кое оставив линк асоцира на она на фејсбук. другите модови не можете ги користите повеќе од еднаш во темата. а кармата кога ја давате не знаете точно за кој пост станува збор така да и не е баш целосно точно твоето мислење дека Лајк копчето постоело и претходно... постоеле слично модови на него, но тие биле ограничени за користење.

Барем ти си стар интернетџија

Гледам си се оправил со положбата на цитатите. Добро е има напредок.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #3706 на: 05 Септември 2014, 10:09:58 am »
уф... негативни мислења... на поголемиот дел од форумите оваа опција е деактивирана бидејќи на тој начин најмногу се мотивираат „хејтерите“... тие по дифолт ќе стегаат -1 иако некое мислење заслужува +1.

оваа опција е доста добро регулирана на одредени форуми за кое право на користење имаат одреден број на ДОКАЖАНИ членови, а не секој што ќе се уклучи на форумот.

добра е опцијата да има +/-1 за мислењата, но мислам дека дозволата секој член да го применува може да доведе до повеќе десктруктивни мислења отколку креативни... особено ако на крајот на од годината се дели некаква награда поради тој резултат.  

едит: @Vasil да не те цитирам за сликата, не ти ја разбирам поентата... и ова како што можам да приметам не е извадок од SMF форум, туку Vbulletin или phpBB форум софтвер, а тие модови не значи дека исто ќе работат и на SMF... т.е. со сигурност нема да работат на SMF.
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #3707 на: 05 Септември 2014, 10:37:45 am »
Поентата е дека Фејсбук не го измислил лајкот, ниту пак тие лајкови во форумите се на некој начин ограничени. Многу форуми имаат такви системи за рејтинг на постови, од вакви едноставни примери кои се применети и на Фејсбук, до многу покомплексни системи како на "/.". Каква врска има на каков фрејмворк работи примерот што го посочив?

@Zero

Може ли да се направи ако го имаме прочитано последното мислење во некоја тема, кое одпосле е едитирано, повторно да се додаде таа тема во листата на непрочитани.

Кога шетам низ хиерархијата на форумот, наоѓам теми кај кој е означено дека има нешто ново, но ги нема во листата. Ги отварам и гледам дека сум го прочитал последниот пост но во меѓувреме е променет.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #3708 на: 05 Септември 2014, 10:40:30 am »
Мислам дека не, пошто на различно место се води евиденција за непрочитани и едитирани пораки. Треба да го пробуричкам кверито, можда ќе успеам нешто.

Или ќе заебам нешто.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3709 на: 05 Септември 2014, 10:48:06 am »
100% сум сигурен дека, ако некој ја едитира последна порака, се враќа како непрочитана. јас го имам приметено тоа... или можеби се има десено некој да напишал порака, па му ја избришале во моментот додека ја отворам темата, но мислам дека такво нешто е премногу голема случајност да се деси повеке пати... мада, сепак од друга страна администрацијата доста брзо работи, потоа прашање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #3710 на: 05 Септември 2014, 10:48:46 am »
...
Гледам си се оправил со положбата на цитатите. Добро е има напредок.
ова со цитатите не ми лежи многу... не можам да се навраќам назад и да гледам кој што едитирал... нека пише нов пост, тој не зафаќа толку простор кај хостингот, а се добива во поголем квалитет за текот на муабетот. враќањето назад и гледањето по постовите кој кога и што едитирал е заморно за мене... и никаде го немам сретнато до сега.

времето на едитирање би можело да се ограничи на 15 мин... што е сосема доволно, а за секоја обнова на мислење нека се пише нов пост. форумов како што приметувам нема ниту галерија така да просторот на хостингот е завземен од веб страната. сепак и форумот заслужува малку повеќе простор.

што се однесува до фејсбук лајк копчето, точно е дека тоа е применето во различни форми, но последната верзија (онаа на фејсбук) е најпопуларно и најлесно за примена и употреба на членовите. како што реков, некои модификации не дозволуваат да се наградуваат повеќе постови во една тема... потребно е тие да се изменат и да се овозможи таа опција кај нив, а за да се направи тоа, некој треба да седне и да го менува модот. зошто некој да менува некаков мод кога постои веќе готов!?

едит: зошто не се изработат последни теми/постови од лева или десна страна позиционирано?

едит 2: можам да го избришам целото мислење и да напишам нешто друго... на крајот „пу-пу неважи“ ако правиме ко деца ќе испаднеме и воопшто е незрело да губиме време за такво однесување на форум.
« Последно менување: 05 Септември 2014, 11:21:40 am SELECT »

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #3711 на: 05 Септември 2014, 14:42:12 pm »
Тотално се слагам да се ограничи времето на едитирањето на пораките..многу се напнувам на постари постови кој некој сакал да си ги избрише, ги избришал и ставли точка.
напишано е готово, дај време да се едитира (обично ради правописни грешки) или сум заборавил да додадам нешто, а не секој ден еден пост да си го едитирам

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #3712 на: 05 Септември 2014, 18:27:01 pm »
немате имплементирано bb кодови за броени листи... ordered list.
имате само за неброени, а броените дека се?  ;D

[ol]
[li][/li]
[li][/li]
[/ol]

[list=1]
[li][/li]
[li][/li]
[/list]

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3713 на: 05 Септември 2014, 18:33:42 pm »
мислам дека овој тип на податоци не се за да ги претставуваш јавно... спеак темава би требало да биде за проблеми и предлози од членови корисници...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #3714 на: 05 Септември 2014, 18:36:47 pm »
дали добро те прочитав? овие податоци не биле за јавно да ги претставувам!?  
зарем јас не сум член/корисник!?  ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3715 на: 05 Септември 2014, 18:38:51 pm »
Ај не јај многу код низ форумов. Пиши му на зеро во пп.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3716 на: 05 Септември 2014, 18:39:21 pm »
дали добро те прочитав? овие податоци не биле за јавно да ги претставувам!?  (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
зарем јас не сум член/корисник!?  ;D

прво и основно во контекст со насловот на темата пред се...

второ, не си ми јасен што сакаш да постигнеш со муабетиве? сакаш да покажеш дека подобро и повеке знаеш до зеро? или...? што ти е филмот?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #3717 на: 05 Септември 2014, 18:41:10 pm »
лелеее... луѓе, каква е оваа паника за bb кодовите? што е со форумов ако не смеам да внесам код?
тогаш деактивирајте ја опцијата внес на bb кодови при форматирање на текст... какви се овие забелешки без да ми биде образложено!!!

лелеее... не ми се верува... кај отишол веков.  :o ???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3718 на: 05 Септември 2014, 18:41:58 pm »
Каде виде паника?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3719 на: 05 Септември 2014, 18:44:35 pm »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.