Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 816910 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #2025 на: 17 Февруари 2013, 14:59:14 pm »
Ни јас не разбирам зашто е навредување. Ако некој нешто продава, нека продава. Само нека не отекува со бамп секој ден. Еднаш неделно е сосем доволно.

Присутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1267
« Одговори #2026 на: 17 Февруари 2013, 15:01:59 pm »
Мое мислеље е деке не треба да се се претерува со бумп...

Значи ако огласот ти отиде, во 5 страна да направиш бумп ок....

А секој ден, или на два дена бумп да се прави... и на огласот, цело време сам да си пишуваш... епа тоа не е ок...

Ми се свиѓа предлогов. Бумп да биде дозволено само ако огласот отиде (еве не мора 5-та) 3-та страна па натака.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #2027 на: 17 Февруари 2013, 15:04:00 pm »
Ете убаво кажа зеро, најмалку седум дена да поминат од последниот бумп што си го напишал во темата која си ја отворил за продавање и готово, и нека се стави тоа како правило во правилата за објава на оглас

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
« Одговори #2028 на: 17 Февруари 2013, 17:00:31 pm »
Дајте бе стварно, АМАН ! Што е сега тупење за ваква банална работа ??? -.-

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2029 на: 17 Февруари 2013, 18:09:49 pm »
Onak WTF ??

Да не си станал на погрешна нога.?

деновиве не сум арен нешто... :) многу возење по странција ми се фати...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2030 на: 17 Февруари 2013, 19:07:03 pm »

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #2031 на: 17 Февруари 2013, 19:17:47 pm »

;)  ;D

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1069
« Одговори #2032 на: 19 Февруари 2013, 15:32:55 pm »
што се случи од сабалје до сега во огласите, поставив прашање и сега ни одговор а ни прашањето го нема, да не се разви некоја дискусија ????

а бтв и колата од огласот добила плус коњи за неколку саати???

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #2033 на: 19 Февруари 2013, 15:34:37 pm »
Корегирана е коњажата на колата во огласот и се избришани непотребните постови за што се случило со коњите :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #2034 на: 19 Февруари 2013, 16:00:28 pm »
Чукнете си ја главата малце: бришете постови затоа што во Македонија, на македонски форум, се залагаме да се говори македонски!!! ...  :'(

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2035 на: 19 Февруари 2013, 16:10:08 pm »
Јас лично, комплетно се согласувам со тоа што Bravo го кажа, но не и со начинот на кој беше кажано. И мене ме иритира таков пристап.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2036 на: 19 Февруари 2013, 16:30:16 pm »
Чукнете си ја главата малце: бришете постови затоа што во Македонија, на македонски форум, се залагаме да се говори македонски!!! ...  :'(

Во несоодветна тема се залагате и секако на несоодветен начин. Во некоја тема веќе се дискутираше за тоа и секако постовите си останаа.

Мене на грчки форум ми пишуваат на англиски, на словенечки форум на хрватски. Поентата е да се разбереме.

Дали ако дојде енглез на форумов и нешто разбира македонски вие ќе му пишувате исклучиво на македонски? Српскиот јазик (или српско хрватски) на подрачјето на екс ЈУ е општо познат, односно јазик кој го говорат повеќето од населението. Така да како што со словенец се разбирам на српски, така и со србин се разбирам на српски. Случајно тоа е баш неговиот јазик.

Ние сме како холанѓаните и словенците, само ние си го разбираме јазикот, и можда бугарите и по некој србин што имал контакт со Македонија.

Поради склоп на околности и историја, српскиот на ова подрачје е слично што и англискиот или порано францускиот во светот. Јазик со кој се разбира поголем број на населението од различни говорни подрачја.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2037 на: 19 Февруари 2013, 16:35:55 pm »
За разбирање, не е проблем, луѓе сме, ќе се разбереме...

Мене лично отсекогаш ме нервирал тој момент, а видиш негде Србин или некој од бивши Ју простори, без разлика дали кај нас или во странство, одма мењаш јазична политика.

Јас би пробал да сменам јазик (колку што ќе можам), ако ептен веќе не можам да се разберам со чоека... Мада и тогаш ваљда би идел на Англиски, пошто ми е полесен. Ем башка, не би сакал да испаднам као Косовар со неправилниот изговор :)

Ништо лично и никаква навреда не е наменета до srbeen, мило ми е што имаме член и од таму. Повеќе ме иритира односот на МаЌедончето во оваква ситуација.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2038 на: 19 Февруари 2013, 16:37:45 pm »
Зашто на англиски а не на јазикот на соговорникот? Ако ти е исто лесно?

Дали ако знаеш француски и збориш со французин ќе му збориш на англиски? Чисто да не биде на неговиот јазик дека нели така му го лижеш чмарот...
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2039 на: 19 Февруари 2013, 16:50:04 pm »
Зашто на англиски а не на јазикот на соговорникот? Ако ти е исто лесно?

Дали ако знаеш француски и збориш со французин ќе му збориш на англиски? Чисто да не биде на неговиот јазик дека нели така му го лижеш чмарот...

Не, пошто ќе ме пљукне. Ако го знаеш јазикот на соговорникот, никој не те спречува да му збориш на негов јазик.

Ова не ме иритира поради тоа што 2-3ца на форумов на srbeen му пишале на српски (или некоја квази-српска варијанта :)). Нити па ми пречи што имаме членови од странство, кешки да ги има повеќе. Јас го гледам проблемот во тоа што, во горенаведената ситуација (видиш Србин или слично), непотребно се трансформираш (не ти лично) во некој што глуми Србин и одма тука „Еее брате, Партизан, Звезда брате“... Ја разбирам таа блискост што ја имаме со Србите, арно ама, 90% од луѓето што у ваква ситуација пробуваат да зборат српски, звучат најблаго кажано смешно. Јас лично, поради тоа не пробувам на српски (за да не звучам као идиот), туку на англиски, пошто ми е полесно така, иако скопскиот дијалект е 68% (ако не ие повеќе) србизми и навикнати сме си на тоа.