Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 951395 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44594
  • Il Moderatore
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #5100 на: 04 Јануари 2018, 21:43:12 pm »
Муабети за политика често биле толерирани. Тоа не значи дека биле поддржувани, туку само толерирани додека некој од администрација не реши дека веќе нема да ги толерира.
Некогаш, некои работи не се поврзани со политика, па после некое време низ муабет поминуваат во политички настроени муабети. На пример:

„Да ти*ем државатаа“ е муабет кој не е врзан со политика. Врзан е со мизеријата во која се наоѓаме од економски, социолошки, културолошки и што ти ја знам кави причини. Но, на таа реченица кога одговараш со: „Коа беше партијата на ЏГЉ, беше боље отколку ссеа коа е паритјата на ЉГЏ“, веќе преминува муабетот во политичко препукување, затоа што има поддржувачи на едните на кои не им се свиѓа ова, и мислат дека им е(или им било) боље коа нивните симатични што ги симпатишаат биле на власт.

Така, на форумов некои муабети околу/за политика ескалираат од муабет кој нема врска со политика, но и се толерира затоа што едноставно сме лабав форум кој дозволува да се опуштат луѓето. Кога ќе се опуштат премногу, некој од администрација (кој колку може, пошто и нас мизерен нѝ е хонорарот :P ), ќе изреагира своеволно. Значи не се собираме на колегиум да одлучуваме дали нешто ќе се толерира или брише, но ако некој од аминситрација превземе некоја акција, сите (двајца) останати, сме/се fine with it. Секако, Зеро има главна реч, па може да реагира спротивно од некој модератор.

Така да, престанете да цмиздрите, и ако нешто видиме дека излегува од контрола, пробуваме да го решиме, секој според своите можности. Некад е подобро за нас да остаиме муабетот да спласне, па да побришеме, отколку у сред жустри расправии да бришеме пораки, што генерално придонесува до поголем револт.

Генерално, добро е да го почитувате второто правило од правилата на форумов, за да нема нервози:

2. Секакво навредување по пол, верска, сексуална, политичка или било каква определба е забрането. Тука сме да се дружиме, да се сакаме и да се држиме за раце. При вакви ситуации, прво опомена, па после бан. Колку ќе трае банот зависи од администраторот. Ако администраторот заборави дека ве банирал - траен бан!

Едит: Еве @Banzai ме претицал, али нека стои и мојот пост.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #5101 на: 04 Јануари 2018, 22:04:36 pm »
Значи сума сумарум “downward spiral” it is.
Штета.

P.S. Ако предлог кој потенцијално би резултирал со подобрување и подигнување на нивото на дискусија, квалитетот и веродостојноста на искажаните тврдења се смета за “цмиздрење”, онда so be it.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #5102 на: 04 Јануари 2018, 22:15:50 pm »
i? objasnuvanje zosto e izbrisan postot za novite 93 vrabotuvanja vo patarini?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5103 на: 04 Јануари 2018, 22:22:08 pm »
Штета.

P.S. Ако предлог кој потенцијално би резултирал со подобрување и подигнување на нивото на дискусија, квалитетот и веродостојноста на искажаните тврдења се смета за “цмиздрење”, онда so be it.

Ќе биде боље, не се секирај, Ко што објасни Рамбо Амадеус за национализмот, исто важи и за политика. Коа ќе земаме плати над 1000е, мислам дека нема веќе да се замараме со политика ;)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5104 на: 04 Јануари 2018, 22:47:50 pm »
Муабети за политика често биле толерирани. Тоа не значи дека биле поддржувани, туку само толерирани додека некој од администрација не реши дека веќе нема да ги толерира.
Некогаш, некои работи не се поврзани со политика, па после некое време низ муабет поминуваат во политички настроени муабети. На пример:

„Да ти*ем државатаа“ е муабет кој не е врзан со политика. Врзан е со мизеријата во која се наоѓаме од економски, социолошки, културолошки и што ти ја знам кави причини. Но, на таа реченица кога одговараш со: „Коа беше партијата на ЏГЉ, беше боље отколку ссеа коа е паритјата на ЉГЏ“, веќе преминува муабетот во политичко препукување, затоа што има поддржувачи на едните на кои не им се свиѓа ова, и мислат дека им е(или им било) боље коа нивните симатични што ги симпатишаат биле на власт.

Така, на форумов некои муабети околу/за политика ескалираат од муабет кој нема врска со политика, но и се толерира затоа што едноставно сме лабав форум кој дозволува да се опуштат луѓето. Кога ќе се опуштат премногу, некој од администрација (кој колку може, пошто и нас мизерен нѝ е хонорарот ), ќе изреагира своеволно. Значи не се собираме на колегиум да одлучуваме дали нешто ќе се толерира или брише, но ако некој од аминситрација превземе некоја акција, сите (двајца) останати, сме/се fine with it. Секако, Зеро има главна реч, па може да реагира спротивно од некој модератор.

Така да, престанете да цмиздрите, и ако нешто видиме дека излегува од контрола, пробуваме да го решиме, секој според своите можности. Некад е подобро за нас да остаиме муабетот да спласне, па да побришеме, отколку у сред жустри расправии да бришеме пораки, што генерално придонесува до поголем револт.

Генерално, добро е да го почитувате второто правило од правилата на форумов, за да нема нервози:

2. Секакво навредување по пол, верска, сексуална, политичка или било каква определба е забрането. Тука сме да се дружиме, да се сакаме и да се држиме за раце. При вакви ситуации, прво опомена, па после бан. Колку ќе трае банот зависи од администраторот. Ако администраторот заборави дека ве банирал - траен бан!

Едит: Еве @Banzai ме претицал, али нека стои и мојот пост.
Ти нели излезе од администраторите или ќе те правиме амди бајрам тука?

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #5105 на: 04 Јануари 2018, 22:53:14 pm »
Не е админ, модератор е како мене :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5106 на: 04 Јануари 2018, 23:05:13 pm »
Ти нели излезе од администраторите или ќе те правиме амди бајрам тука?

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,84.msg934907.html#msg934907
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5107 на: 04 Јануари 2018, 23:24:05 pm »
По комуњарска администрација нема па затоа предлагам да ме ставите мене во неа како вмровец за да има малку баланс.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #5108 на: 04 Јануари 2018, 23:33:17 pm »
„Коа беше партијата на ЏГЉ, беше боље отколку ссеа коа е паритјата на ЉГЏ“, веќе преминува муабетот во политичко препукување, затоа што има поддржувачи на едните на кои не им се свиѓа ова, и мислат дека им е(или им било) боље коа нивните симатични што ги симпатишаат биле на власт.

@Simo - Carrier159 пошто сте двајца модератори убаво би било едниот да е од ЏГЉ а другиот од ЉГЏ ради баланс иначе нон стоп ќе има незадоволни :)

Ти нели излезе од администраторите или ќе те правиме амди бајрам тука

Од админ у модератор му доаѓа нешто како втор ешалон.

Тролам дечки бришете.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5109 на: 04 Јануари 2018, 23:37:35 pm »
@Simo - Carrier159 пошто сте двајца модератори убаво би било едниот да е од ЏГЉ а другиот од ЉГЏ ради баланс иначе нон стоп ќе има незадоволни :)

Така сме поделени, ама плата нѝ е над 3000е па не паламудиме што би рекол Рамбо :)
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5110 на: 04 Јануари 2018, 23:38:32 pm »
Клати врата зимај плата ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #5111 на: 05 Јануари 2018, 00:17:16 am »
Штета.

Ќе биде боље, не се секирај, Ко што објасни Рамбо Амадеус за национализмот, исто важи и за политика. Коа ќе земаме плати над 1000е, мислам дека нема веќе да се замараме со политика ;)

I don’t give a crap about Рамбо Амадеус, нити за цитатот што се исповрте по фејсбук поише него ли рандом говнарија од семе синапово.

По се’ изглеа дека јас сум глуп што сеуште се убедувам и уверувам себеси дека останало нешто на форумот за кое вреди човек да се залага и бори. Очигледно дека не сум у право.

И не, не ми е гајле дали пак у некоја група ќе се искоментира дека “Тино пак се нервира/замара за џабе”, или ќе се отиде некое скалило повисоко, или некој степен “покреативно”.

Ќе пробам да не се замарам и да се залажувам себеси.

Peace out.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5112 на: 05 Јануари 2018, 01:55:12 am »
Штета.

I don’t give a crap about Рамбо Амадеус, нити за цитатот што се исповрте по фејсбук поише него ли рандом говнарија од семе синапово.

По се’ изглеа дека јас сум глуп што сеуште се убедувам и уверувам себеси дека останало нешто на форумот за кое вреди човек да се залага и бори. Очигледно дека не сум у право.

Ок, можеби беше премногу жустро што кажав „престанете да цмиздрите“, и се извинувам ради тоа, немав никого специфично на ум за да се пронајде лично, туку беше општо наменето кон сите кои мислат дека модераторите се криви за све. Треба да разберете (не ти, ти ваљда знаеш) дека пробуваме да направиме релативно слободна атмосфера за дискусија без големи лимити, а тоа го правиме во нашето (релативно) кратко слободно време.

Рамбота не мора да го цениш и поштуеш, али муабетот стои, во Норвешка (GDP per capita: $67,619) и Луксембург (GDP per capita: $94,167), мислам дека никој не зборува за политика. Муабетите за политика растат обратно пропорционално од GDP per capita :)

Ако некоја работа е повеќе навлезена во секоја пора од нашето општетво од политика, ја глава сечам. Поготово после послендниве неколку поларизирани години. Затоа и се провлекува низ било кој разговор. Дали било за дупките на улици, дали било за состојбата во здравството, дали за загадениот воздух, дали за односот на продавачите на авто делови кон своите муштерии, just name it, во се` ќе најдеш нишка врзана со политичката состојба кај нас.

Но, како што кажав:

Така, на форумов некои муабети околу/за политика ескалираат од муабет кој нема врска со политика, но и се толерира затоа што едноставно сме лабав форум кој дозволува да се опуштат луѓето. Кога ќе се опуштат премногу, некој од администрација ќе изреагира ...

....ако нешто видиме дека излегува од контрола, пробуваме да го решиме, секој според своите можности. Некад е подобро за нас да остаиме муабетот да спласне, па да побришеме, отколку у сред жустри расправии да бришеме пораки, што генерално придонесува до поголем револт.

Ваљда сме повеќето јузери доволно цивилизирани да може да почитуваме основни правила, без да се навредуваме, препукуваме и љутиме еден на друг затоа што имаме различни гледишта во животот.

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5113 на: 05 Јануари 2018, 02:06:06 am »
Треба да разберете (не ти, ти ваљда знаеш) дека пробуваме да направиме релативно слободна атмосфера за дискусија без големи лимити, а тоа го правиме во нашето (релативно) кратко слободно време.

Е како пробувате да направите слободна атмосфера? Ај објасни ми?

Атмосферата ја прават учесниците на форумот а не вие. Вие само модерирате и поставувате правила кои ретко кој ги почитува.
Ти треба пример? Посетете ја темата за Дешаванки со кола и ќе го видите нивото на дискусијата. Какви учесници, таков форум, сте се залагале ли вие нешто повеќе или не.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #5114 на: 05 Јануари 2018, 02:24:48 am »
Една работа што ми се допаѓа на форумот е што има слобода секој да изрази свое мислење. Тоа е слободна атмосфера. Ако почне зеро да дели банови за секој што е офтопик и искоментирал нешто у политичка конотација, веќе нема да биде атмосферата слободна.

Примери на несоодветно однесување во секоја тема ќе најдеш. За жал, форумов нема „дежурен модератор у трета смена“ за да пофати у момент све што ќе се каже по дузина теми. Еве, сега јас ќе побришам несоодветни коментари во таа тема, а уште не сум ни видел кој што све кажал. Ама сум видел дека никој не кликнал на „пријави на администраторот“.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!