Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 1021340 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #3450 на: 20 Мај 2014, 10:22:39 am »
Каде и колку да платам за опција на форумот одредени теми да не ги гледам кога ке стиснам на Непрочитани пораки од мојата последна посета и коментари од одредени членови исто така да не ми ги прикажува?

Што неќеш да гледаш?

Или тајна е?

Да не бидам погрешно сфатен. Воопшто не е тајна. Јас би ги сокрил темите кои не сакам да ги гледам, а тоа се одредени огласи, кладилници, чиптјунинг, фудбал, интересни понуди на користени возила, велосипеди, телевизори, дизели-мизели и многу други глупости. Мислам, ретардирани огласи од типови кои не се ни членови на форумов (односно привидно се) кои не се дојдени тука за да бидат клабери туку да продаваат глупости по идиотски цени. Стварно ми е стешко да издржам да не ги отерам у пизду татерину. несфатливо ми е како администрацијава не води сметка али јебига, нивни проблем, и тоа ќе го испочитувам во име на другарството. Башка кој сум јас, нели? Јас како што реков, само еден чекбокс ми треба за игнорирање на тема и ќе бидам многу задоволен.

јас сепак сум и за членови да не гледам. знам дека ке има такви што и мене нема да ме гледаат (со ќеиф) и тоа дури и уште поубаво ми звучи. едноставно нема да ми реплицираат  на мене истите тие кои неможат да ме сварат и јадат за мене “анално исфрлени и обработени остатотоци од храна“. на прво место одамна реков дека форумов заличува на нешто друго а не на автомобилски форум. се пишува за гаќи, маици, плочки, зидови, гипс картон, консалтинг услуги, саати, кади, лустери, фармерки, одела, пластични цевки, солари, парно, клими, прозори, паркети, бормашини, елкетроники за домакинство и лична употреба... во огласите за продажба поише телефони се продаваат, машини за градежништво, и разно разни уреди за сеојдневна употреба одошто воопшто има коли и делови за коли. во темите дизел вс бензин има “конструктивна“ дискусија со тензија за репинт муабет на секој 20-30 страни, а набиени се повеќе од 1000 страни беспотребен муабет. и во досега набројаниве се врти муабет за сето тоа кој го сочинува 90% од целокупниот разговор на форумов.. останатите 10% се од луѓе кои стварно ги интересира автомобилизмот, бидејки форумот е КАРклуб а не СВАШТАклуб.  

од пред месец и нешто кога прекинав да пишувам уствари ја сватив поентата зашто е тоа така. кривицата е во администрацијата и нивното високо ниво на толеранција кон ваквиот тип на пишување секако и логистиката на форумов. но да напоменам дека тоа е гледано од моја страна, од мои точки и тежишта, од мое видно поле, проценето со мој ум, разум и резонирање. јас кога би бил администратор би било поинаку. но јас не сум сопственик, не сум администратр а не сум ни газда на форумов. јас немам право да бирам и одлучувам, како што ни другите членови немаат право да бираат и одлучуваат. затоа во духот на солидарноста, дружбата, пријателството (кон оние со кои станав пријател тука на форумов) барам опција ДА СИ КУПАМ И ПЛАТАМ плагин,  па макар и за мене само, да можам да турам теми и личности на игнор, да не ги гледам воопшто и конечно да видам и почитувам автомобилски форум во кој се збори и пишува за сите проблеми на автомобилите. автомобилски форум кој ке наликува на оние странски форуми во кои членувам. каде што се збори и пишува само за автомобилизам а не форум од забавен карактер кај шт се пишува БУКВАЛНО за се.

доколку фаланга сака, а гледам дека сака, можеме и заеднички да купиме плагин... нека почне конструктивноста да се појавува на фрумов... барем гледано од мои и негови очи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
« Одговори #3451 на: 20 Мај 2014, 10:30:09 am »
Онак.. Ене ти теми за секое возило што сме го тестирале. Не си коментирал во ниту една од нив. Ене ти теми за полирање возила, за хемиско, за одржување, за кочници, теми за тјунинг.. Никаде те нема. Секој ден бутаме нови постови во темите за автомобилски новитети, разно-разни новитети од автомобилизмот, секој ден се пишува во темите за Формула 1, WRC, итн.. Да не бројам, ама најмалку 70% од постовите на дневна основа се во теми за коли.

Многу нереален муабет е ова за „на форум за коли не се пишува за коли.“ Имаме неколку илјади членови и едно чудо активни членови секој ден. Сосема нормално е да се промуабети и за телевизори, и за клими, и за било што друго - луѓе сме. Се додека тие муабети се задржуваат во соодветните под-форуми и теми, мене, а и на останатите администратори и модератори тоа не ни смета.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3452 на: 20 Мај 2014, 10:35:25 am »
Онак.. Ене ти теми за секое возило што сме го тестирале. Не си коментирал во ниту една од нив. Ене ти теми за полирање возила, за хемиско, за одржување, за кочници, теми за тјунинг.. Никаде те нема. Секој ден бутаме нови постови во темите за автомобилски новитети, разно-разни новитети од автомобилизмот, секој ден се пишува во темите за Формула 1, WRC, итн.. Да не бројам, ама најмалку 70% од постовите на дневна основа се во теми за коли.

Многу нереален муабет е ова за „на форум за коли не се пишува за коли.“ Имаме неколку илјади членови и едно чудо активни членови секој ден. Сосема нормално е да се промуабети и за телевизори, и за клими, и за било што друго - луѓе сме. Се додека тие муабети се задржуваат во соодветните под-форуми и теми, мене, а и на останатите администратори и модератори тоа не ни смета.

точно тоа го зборам и јас ама ти не сваќаш изгледа. она што ти сметаш дека е нормално јас сметам дека не е нормално, но јас неможам да кажувам и одлучувам. затоа и пишав дека плагин за игнор на теми и членови би бил одлична работа. и бидејки нема друг начин освен да платам-купам таков плагин за мене (ако постои опција) јас би го направил тоа. тогаш ке дојдат до израз тие теми и тогаш ке се дикутира и ке бидам активен во тие теми... до тогаш оние 70% што ги спомињаш се нереални... и убаво рече дека секој ден бутате нови постови... вие од администрација бутате.. тоа е и главниот проблем што не го согледуваш, а имаш толкаво големо искуство...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18024
« Одговори #3453 на: 20 Мај 2014, 10:37:00 am »
Кажа некој пред 2-3 недели: "форум за автомобили и теми од интерес на еден просечен македонски маж". Тоа е интересното кај форумов.

ЕДИТ: Онак, и ќе ги игнорираш членовите што имаат спротивно мислење од твоето, само за да не ти го повредат егото кога ќе го браниш Волво со огнени копја и запалени боздогани? Нема поента.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30615
    • CARclub.mk
« Одговори #3454 на: 20 Мај 2014, 10:38:51 am »

точно тоа го зборам и јас ама ти не сваќаш изгледа. она што ти сметаш дека е нормално јас сметам дека не е нормално, но јас неможам да кажувам и одлучувам. затоа и пишав дека плагин за игнор на теми и членови би бил одлична работа. и бидејки нема друг начин освен да платам-купам таков плагин за мене (ако постои опција) јас би го направил тоа. тогаш ке дојдат до израз тие теми и тогаш ке се дикутира и ке бидам активен во тие теми... до тогаш оние 70% што ги спомињаш се нереални... и убаво рече дека секој ден бутате нови постови... вие од администрација бутате.. тоа е и главниот проблем што не го согледуваш, а имаш толкаво големо искуство...

Повторно ја утињаш поентата.

Ете ти ги сите теми за тестирани коли. Биди пример, почни да коментираш во нив.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3455 на: 20 Мај 2014, 10:42:09 am »
Dali e mozno da posocam nekoj postovi vo odredeni podforumi da mi se izbrisat. Na toj nacin temite koj sto ne mi se interesni postojano nema da mi se pojavuvaat vo "Прикажи ги новите одговори на моите пораки" ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #3456 на: 20 Мај 2014, 10:51:24 am »
Кажа некој пред 2-3 недели: "форум за автомобили и теми од интерес на еден просечен македонски маж". Тоа е интересното кај форумов.

Многу добро кажано.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3457 на: 20 Мај 2014, 12:24:52 pm »
Прв пат слушам дека имало некогаш вреѓања по национален основ, а камо ли па многу.

Како „прв пат слушам“ кога има.

Филип, не се прави курац на бициклу...
Убаво кажав, не сум слушнал некој да се пожали а јас лично немам прочитано. Ако ти си прочитал пошто тврдиш дека ИМА:
1. Цитирај да видиме кој е и да го осудиме и опомениме
2. Пријави на модератор, како етичка обврска на секој клабер кога ќе забележи кршење на правилата на форумот и во духот на солидарноста со модераторите.
3. Ако не сториш било што од погорното значи си соучесник или пасивен соучесник и нема потреба од учество на конкретнава тема за навреди по национални основи.

Толку е едноставно. Апсолутно нема потреба од муабетот: „Како „прв пат слушам“ кога има“

Штрумф, муабетов е далеку од рекла-казала. Зборуваме за забелешки кон работите на форумов, за што примарно е наменета темата.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #3458 на: 20 Мај 2014, 12:35:20 pm »
Твојот муабет е во ред. И ја би сакал да не гледам некои теми или нечии постови али јбг.

Овој муабет е прити мач „рекла казала“, затоа и мојата реакција:

Falangic а да се собереме сите на некоја ливада и да се испукаме секој со секој она дифтарското, после рака да си дадеме па можда после ке нема потреба од игнор и такви цивилизирани работи :)

Каде и колку да платам за опција на форумот одредени теми да не ги гледам кога ке стиснам на Непрочитани пораки од мојата последна посета и коментари од одредени членови исто така да не ми ги прикажува?

Што неќеш да гледаш?

Или тајна е?

Он ке блокира се.... Само убави мачиња ке ги остави

А ако се воведе таква опција, ќе може сам себе да се блокира некој? Еве, ја нејќу да си ги читам постовите.... Ме нервираат, од такт ме вадат!

Еве, ја нејќу да си ги читам постовите.... Ме нервираат, од такт ме вадат!

хаха шо така?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #3459 на: 20 Мај 2014, 22:56:40 pm »
Ај сеа, олабавете.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9179
  • Пичлеме
« Одговори #3460 на: 20 Мај 2014, 22:58:01 pm »
Се заклучува РЕКЛА-КАЗАЛА и по дифолт овде се продолжува :)

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #3461 на: 20 Мај 2014, 23:05:50 pm »
Еј....дај не ја тупете толку од прегеска читам и ....ај сега ке коментирам ај после ај сега ај после....
Абе не заебавајте....дај олабавете малку....не личи на ништо ова понашање...
Нема потреба од толку кнап ситуации кои доведуваат да се расправаме или нешто слично

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #3463 на: 20 Мај 2014, 23:16:52 pm »
Во однос на моторите – Nissan Pular ќе ги добие истите мотори кои се присатни кај Qashqai

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #3464 на: 21 Мај 2014, 16:53:36 pm »
1. Има многу едноставно решение ако не сакаш да читаш некоја тема, едноставно не кликаш на неа да ја отвориш! Крај на приказната!

2. Има многу едноставно решение ако не сакаш да читаш постови од поединци ! Едноставно преминуваш преку нив како преку дупка, не ги ни погледнуваш, иако ги осеќаш по малку!

3. Има много едностано решение за лечење на нервоза предизвикана од рекации, препирања, натегања, кавги и расправии со члениви на форум! Едноставно престануваш да реплицираш на коментарите! Игнорираш!

Продавам телефони, чушки, патлиџани, маици, крставици, леви и десни муда, кладилници, кик бокс, карате, плукање во далечина, опелџии, алфисти, германци, јапонци, французи, корејци, хеј словени, и останати народи и народности, млатење празна слама у место, продавање муда за бубрези, се теми кои пто воопшто не ги ни отворам па не ми ни сметаат! ;D