Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 1023173 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #2940 на: 22 Декември 2013, 11:43:27 am »
баш ме интересира и мене. јас и би потпрашувал од каде идејата за името и слично... инаку браво за момците што се организирале.. гледам бајаги возила има на собирот, не се 3-4 само...
Од каде името.....
мора да има некој член од форумов сегашен или бивши...инаку од друго место нема од каде...

Да, да од кај би им текнало Car club името за нивната намена. :D :D

Него малце лито им е тоа пошто веќе постои разгранета траиција со тоа име.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #2941 на: 22 Декември 2013, 12:15:43 pm »
баш ме интересира и мене. јас и би потпрашувал од каде идејата за името и слично... инаку браво за момците што се организирале.. гледам бајаги возила има на собирот, не се 3-4 само...
Од каде името.....
мора да има некој член од форумов сегашен или бивши...инаку од друго место нема од каде...

абе да.....
и битолчани се собираат под името CAR CLUB ама сите се членови на форумов сите се со наши налепници и си се дружат
тоа е оправдано....
но кумановци нешто глумат лудило

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #2942 на: 22 Декември 2013, 12:24:28 pm »
п.с. некако знакот-налеплницава ми е од некад епозната... некој и некаде веке ја имаше употребено симболикава на двете знамиња, само не ми текнува кој беше...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #2943 на: 22 Декември 2013, 12:27:15 pm »
Од каде името.....

абе да.....
и битолчани се собираат под името CAR CLUB ама сите се членови на форумов сите се со наши налепници и си се дружат
тоа е оправдано....
но кумановци нешто глумат лудило

Поентата е дека не е толку тешко да ти текне име car club за такви намени. Ако не второ трето е ти падне на памет. Што значи и дека можеби и не е намерно. А и да е намерно само грешка е. Тоа е исто како да отвориш сендвичара до седмица.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9179
  • Пичлеме
« Одговори #2944 на: 22 Декември 2013, 12:59:53 pm »
Да бе стварно, од кај им текнало на некој клуб за коли да се вика Кар Клуб...па и собир да прават.
Стварно не ми е јасно како еден куп трафичиња да се викаат Тобако...
Од кај ги копираат имињата?
Утре-другиден ќе има собир на компјутерџии од Крива Паланка и тој ќе се вика IT (Ај Ти) собир, па ќе почнат да мрчат муда колегите од Ај Ти форумот како на некои компјутерџии од крива паланка им текнало тоа име...
Копираши. :)

Отсутен KingLion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 80

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #2946 на: 22 Декември 2013, 20:20:23 pm »
Доста коли се собрале, браво. Гледам и пар наши! :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2947 на: 22 Декември 2013, 22:20:26 pm »
п.с. некако знакот-налеплницава ми е од некад епозната... некој и некаде веке ја имаше употребено симболикава на двете знамиња, само не ми текнува кој беше...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

знаев... знаев дека е нешто поврзано со наши простори. значи кој и да е, без трошка мотивација и фантазија го смислил и логото и името...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #2948 на: 22 Декември 2013, 23:17:33 pm »
Нивното лого нема ама баш никаква врска со застава логово.

Ако постои нешто по-користено од црно-бело знаме и ловорови венци на логоа со коли...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2949 на: 23 Декември 2013, 01:31:30 am »
eve ima I nasi..

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2950 на: 23 Декември 2013, 20:08:35 pm »
Radujte se koga nekoj se obiduva da ve kopira, se kopira poznat brend ne no name !

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2951 на: 23 Декември 2013, 23:55:15 pm »
Radujte se koga nekoj se obiduva da ve kopira, se kopira poznat brend ne no name !

тоа значи дека треба да се радувам што налетувам и ми се јавуваат луѓе што имаат КАНО системи монтирани од моите претставници ШТО ГИ НЕМАМ, т.е. преваранти? начелно незадоволни луѓе, кои сметаат дека системот е превара, лажен, опасен и слично...

ич не се радувам. додека да се разбереме дека тоа што им е монтирано е фалц, и името со брендот е фалсификувано, бог знае на колку други луѓе ке кажат дека не чини тој систем.

значи ич не се радувам за тоа... плус болна точка ми е, пошто немам како да се заштитам. наводните претставници неможам да ги најдам, пошто практикуваат одкако ке земат пари од некого и ке наместат некоја шкљопоција наместо правиот систем, да сменат телефонски број и исчезнат.

нај многу во битола и прилеп ги има. и не е добро тоа.

исто како и во овој пример. карклуб ке организира нешто, а дел од заслугите ке ги добијат кумановскиот карклуб. меѓута, не му се мешам на зеро, гледам дека ноншалантно си го прифаќа тоа. се надевам дека во иднина ке стане уште поголем бренд (одкако ке набие години постоење) и ке свати колку уствари нервира копирањето и имитирањето и колку боли на целиот твој личен труд од ништо на направиш нешто многу јако, ке ти се закачат пијавици и ке се китат со твоите перја...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7788
« Одговори #2952 на: 24 Декември 2013, 04:46:15 am »
Зеро не може да го заштити името Car Club.
Затоа што се работи за Авто Клуб.  Авто собир. Исто како што не можеш да го заштитиш изразот Мото Клуб. Генерален е.
Не е нешто што ти си го смислил, туку е нешто што се користи со децении.

Ако некој земе на Zero да му користи CarClub налепници, маици и да остварува профит од нешто кое што е смислено и почнато од Zero, тогаш може да реагира.

Дечкиве што ја почнале страната, немале ни најмала намера да крадат нешто од овој Car Club, муабетот спонтано дошол до тема, ке правиме авто собир, како што имаат моторџиите Мото Клуб Мечки, ние ке си имаме Куманово кар клуб.

Не знам каде само успеа да видиш китење со туѓи перја, дечките не се фалат дека имаат форум, не се фалат дека имаат страна, не се фалат со собирите од овој carclub, не користат маички на овој кар клуб, не користат налепници на овој кар клуб.

Единствен "грев" е што не му дале име на car club-от, и сега сите дискусии ке ги немаше.

Пријатно се изненадив од бројот на возилата.

Голфињото на need4speed беше ѕвездата на собирот.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #2953 на: 24 Декември 2013, 10:39:33 am »
CARclub е правилно.

а китењето со туѓи перја не го видов. го нема. врати се погоре и прочитај што реков за истото. не реков дека се китат и користат... реков ЌЕ.. идно време...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2954 на: 24 Декември 2013, 11:39:27 am »
Car Club e generalno ime, no amblemot e avtenticen. vo gornion moj post vtorana slika ima CARClub.mk nalepnica(so uste nalepnici) koja namenski e slikana odblizu ;) ...no takticki so tekstot i drugite nalepnici toa (kao) go odbegnuvaat... Zaradi toa mislam deka "kulturno" ke sakaat da go iskoristat nasevo ...

Ne gi gledav site fotki no od videnoto mislam deka site naredeni koli ne se od sobir :) nemaju dovoljno ljudi za site koli...  ;) Ako stvarno se sobrale vo tolkav broj bravo za nivv ...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.