Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 1023920 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Одг:
« Одговори #2895 на: 28 Ноември 2013, 14:36:56 pm »
Се заеба па се вади...

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3414
  • Хюндай Тюсон
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #2896 на: 28 Ноември 2013, 18:34:26 pm »
Ако утре престане да работи форумот, не значи дека и порталот престанал да работи и функционира :)

Се поврзани, ама не се едно исто. Јас на пример врска немам со порталот, а тука имам некои задачи и обврски.

Можеби нема да престане и порталот но дефинитивно ќе биде тргнат линкот што води до форумот значи порталот ќе остане без една своја содржина. А и незнам зошто се дискутира кога истите се на ист домен.
А и целта не беше само да критикувам туку да дадам критика со цел нештата да се подобрат. Ако тоа значи нов форум и почнување од 0 нека биде тоа отколку вака да имаш полуисправен производ.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #2897 на: 28 Ноември 2013, 18:35:49 pm »
Лол..А зошто ти не почни нов форум од 0 ? Форумов си е потполно исправен,  ее сега вистина понекогаш заебава, ама ништо страшно..

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2854
« Одговори #2898 на: 28 Ноември 2013, 18:38:44 pm »
??? ...
Кими брат дефинитивно размисли пред да напишеш нешто
Те следам некое време гледам доста работи имаш напишано безврска незнам од која причина.Колку што знам неколку пати доби банирање на одредено време заради таа работа ама гледам повторно продолжуваш
Се надевам дека администрацијата соодветно ке реагира ....
Јас немам ништо против тебе но веке гледам дека подолго време пишуваш работи надвор од секој резон
Поздрав

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #2899 на: 28 Ноември 2013, 18:39:21 pm »
@kimi makednoski, Очигледно целта ти беше да истролаш без да размислиш. Никој нема да изгине ако одвреме навреме се случи некој технички проблем и е недостапен форумот едно разумно време. Никој не обеќал 100% uptime за ваков сервис, па нема потреба ни од потресување. Не работел форумуот во најнеактивниот период, единствена тема што настрада е „дежурни членови“.  :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #2900 на: 28 Ноември 2013, 18:42:58 pm »
@kimi: Обично се воздржувам да ти одговорам, но еве сега ме испровоцира..

Објасни ми што е полуисправен производ? Со оглед на тоа дека форумот има неколку илјади посетители на ден, околу 50-100 симултани посетители во било кој момент, базата е 550 мега (од кои околу 490 се само јавните постови) со околу 1.3 милиони рекорди и помалку од 100kb overhead, мислам дека одлично се држиме. Еднаш на ден се блокира базата кога се прави автоматскиот бекап (што се случува околу 11:00 и трае 3-5 минути) и од време на време знае да се изблокира кога има премногу посетители. Порталот е со кеширање во позадина па и не троши толку ресурси, односно скоро ич во споредба со форумот.

Јебига, да, серверот е VPS (односно не е shared hosting) но со оглед на цената што веќе ја плаќаме, не можеме (во моментов) да направиме повеќе. Кога ќе има редовни пари, ќе има и подобар сервер.

А тебе неколку пати сум ти рекол, ако не ти одговара овде, можеш комотно да одјебеш.

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3414
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2901 на: 28 Ноември 2013, 18:49:53 pm »
Не зборував јас за она вчера кога форумот всушност се и лоадираше само даваше грешка дека неможе да се исчита содржината од базата. Зборувам за моментите кога форумот не се лоадира воопшто а се случува во последно време секојдневно и по неколку пати на ден. А има и многу пати кога укочува и пали на 4-5 стискања на рефреш.
Ако базата е многу голема тогаш тргнете стари постови и направете архивиран форум кој само ќе може да се чита а овој да се растерети и да си функционира нормално.

п.с. Ова е еден од ретките моменти кога се обидувам да бидем конструктивен а вие сакате да ми го уништите :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2902 на: 29 Ноември 2013, 21:21:58 pm »
Инуф! Доста веќе со ќимита се занимавате и офтопичарите. Треба да се биде малку поотпорен на тролови.
Користете ја темава соодветно на нејзиниот наслов. 

Избришани (голем дел од) глупостите.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7789
« Одговори #2903 на: 01 Декември 2013, 07:54:21 am »
Си ставил заграда на погрешен збор.  :D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8248
  • Плинаш!!!
« Одговори #2904 на: 01 Декември 2013, 11:09:26 am »
Форумов нешто се мрднал.

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2733.msg560550/topicseen.html#new

Измешани се две теми во една. Односно темата "Измерена потрошувачка на гориво" и влегла на темата "Дали подобро да се тргне веднаш или да се почека моторот да се загрее во лер?"

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2905 на: 01 Декември 2013, 11:11:00 am »
А може и не се мрднал :) Преместував пораки и се оставени оригиналните наслови на пораките за да се знае од кај потекнуваат.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8248
  • Плинаш!!!
« Одговори #2906 на: 01 Декември 2013, 11:13:18 am »
Е може и тоа да е, ме збуни читајки :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2907 на: 02 Декември 2013, 22:51:50 pm »
Mислев дека Рекла - Казала е тема за ОТ муабети, ама ете не била... Предлагам да се отвори ОТ тема, каде нема да се бришат постови, освен ако не се косат со Правилникот на carclub.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #2908 на: 02 Декември 2013, 22:54:57 pm »
Избришани ми се постови или заборавам да ги испратам?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2909 на: 03 Декември 2013, 00:14:41 am »
Може ти протекува некоја информација низ мозок бе. Јас се навикнав веќе.