Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 816914 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #1875 на: 29 Јануари 2013, 16:46:26 pm »
Во темава http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7320.0.html може да се пише и зошто е интересна понудата..
Пример:
XXXXXXXXXXX - Евтино
ХХХХХХХХХХХХ - Ретко
ХХХХХХХХХХХХ - Како ново
.....................

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1876 на: 29 Јануари 2013, 16:53:30 pm »
Како шо почнавте ќе нема потреба да се става линк еаго.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #1877 на: 29 Јануари 2013, 17:23:53 pm »
Ај бе не гибајте ништо, арен си е форумо  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #1878 на: 29 Јануари 2013, 17:26:20 pm »
Остваруваме.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #1879 на: 29 Јануари 2013, 19:42:07 pm »
Форумов во последно време, како никогаш досега стана место за лични препукувања, непотребни конфликти...
Веќе на даден аргумент не се враќа со контра аргумент, туку со лична дискредитација... 

Листајки ги темиве за да се прочита нешто корисно, се повеќе и повеќе наидувам на отекување тестиси со една те иста марка на возила...
Камо среќа да имаше ignore опција за некои членови, зошто ми се гади од нивната пубертетска накурченост за познавање на бренд, ала нулта теорија...

Наместо да раснеме со квалитет со оглед дека има се повеќе и повеќе членови, гледам расправии меѓу постарите членови, меѓу оние кои кога имавме помал број на луѓе работеа во хармонија...

Сакав да го пишам постот уште пред недела дена, ама си викам ај може сум отворил погрешни теми, и така ми се има видено, ама ете... последните неколку дена ми се потврди оваа моја "теза"..

Благодарам на внимание...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1880 на: 29 Јануари 2013, 19:50:11 pm »
Наведи ги лично членовите. Еве зошто сите се безгрешни а ја сум ѓубретина невидена, постови од мене во наредна недела нема да има.

Поздрав и секое добро Томи :)

EDIT: Боље 10 дневен одмор нека биде и за вас и за мене.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7274
« Одговори #1881 на: 29 Јануари 2013, 20:09:00 pm »
Последна намера на постот погоре беше да паузира некој овде...

Само сакав да укажам како влијаат непотребните конфликти врз целата слика за форумов...

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #1882 на: 29 Јануари 2013, 20:14:02 pm »
Мартин зошто си дете.? -Каде Томи тебе те спомна.?

А кога веќе сам си се препознаваш во тој негов пост,преиспитај се..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1883 на: 29 Јануари 2013, 20:21:00 pm »
Абе седете мадро, не привлекувајте внимание. Утре владава ќе ни воведе Министер за Карклаб и ќе ја усере работата до степен на колективно харакири. Изи, остајте ги луѓето нека се издуваат. Сами ќе сфатат каде згрешиле кога нема да им биде интересно одењето контра и пркосењето на бонтонот.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1884 на: 29 Јануари 2013, 22:19:55 pm »
     Форумов пред се е отворен со примарна едукативна цел и секако дека е од социјален карактер. Сакам да ги замолам сите оние ентузијасти од сферата на автомобилизмот - членови на форумов, јавно да споделат некој нивен поексплицитно опишан  захват или слично.  Пожелно е да биде и документиран , за кој сметаат дека на колегите-клабери може да им биде од корист. Тука спаѓаат повеќе клабери, од кои за голем дел  знам дека се професионалци.  Навистина за ова треба треба повеќе слободно време,  можда трудот и нема да им се валоризира (бар не директно), но дозволете му на клаберскиот дух во вас да надвладее!
     В ооднос на ова, свесен сум и дека доколку некој од клаберите го пише своето лично гледање на работите - веднаш ќе се најде некој од „легендите“  со мувата на капата и ќе тврди како ова го пишуваат од лична корист или со некоја крајна цел т.е. дека е платен од конкуренцијата, а не се гледа себе си што пишува, како се убива самиот од фалење или уште повеќе неговите (не)дела ... Тука лежи проблемот со фирмите кои се декларирани на форумов како пријатели, а ниеден од нив не сака да постави свој банер на порталот, иако не  е за потценување бројот на клабери кои се нивни клиенти, благодарение токму на овој форум. Па за какви пријатели на carclub ние воопшто зборуваме? А, да,заборавив – пријатели од интерес ! 
     Исто така предлагам да организираме натпревар за најдобро реализиран проект (може да биде објавен на web порталот). Фала Богу веќе има неколку, нормално дека многу време е потребно истите да се реализираат ама тука е и дражот.
     Давајте идеи за подобрување на квалитетот на форумов во секој поглед и не под паѓајте на провокации од злонамерните, сепак не сме ние виновни што сме се родиле и живееме тука...

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #1885 на: 29 Јануари 2013, 22:24:49 pm »
Џиџи целосно се согласувам со тебе во врска со "пријателите" на форумов..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1886 на: 29 Јануари 2013, 22:26:15 pm »
Натпревар за најдобро реализиран проект е неблагодарна работа. Секој од проектите си има своја тежина и вредност и е многу различен од секој друг, така да не е фер и тешко е да прогласиш некој за најдобар.

А за објава на портал, сите треба да бидат објавен, еден месечно да кажеме. Но нека се завршат, и така немаат уште многу :)

Иначе добри идеи, тоа со „пријателите на форумот“ Зеро треба да го регулира, и секако да почне да наплаќа, според мене.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #1887 на: 29 Јануари 2013, 23:04:49 pm »
Секој завршен покомплициран проект вреди да се прикаже како работилница! Одлична идеја!!!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1888 на: 30 Јануари 2013, 10:08:02 am »
Клаберите лаат...."Пријателите" си минат!

Ги заболе, тој што сака сам дава не чека никој да му рече..... Додека им е дозволено да се рекламираат на форум ќе го правата тоа, 90% ќе фатат гас преку глава ако треба да платат нешто!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1889 на: 30 Јануари 2013, 10:29:39 am »
Така е. Но тој као попуст што го добиваат членовите на карклуб, верувам дека може да си го добие секој ако праша за попуст во повеќето фирми кои се промовираат тука, без да спомне карклуб.

Така да не дека којзнае колку ќе изгуби форумот, односно членовите, ако си отидат „пријателите“.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.