Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 894245 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #1170 на: 03 Јуни 2012, 17:18:34 pm »
Кажете конкретно што е проблемот, и ќе пробаме да го решиме. :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1171 на: 03 Јуни 2012, 17:20:42 pm »
Проблемот е интернационален :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1172 на: 03 Јуни 2012, 17:23:50 pm »
Јас имам приговор.

Многу почнавте да бришете безвезе. Темата го видов е за членови што се виделе и да се напраи муабет што како. Нема потреба од такво понашање. На крај краева може да се пребаци во рекла казала.

Иако темата е "го видов" и има 3 точки, значи да се напраи муабет нешто околу тоа, полу спам е темата. Што треба механички да зееме го видов тој и тој и чао пријатно?
« Последно менување: 03 Јуни 2012, 17:58:04 pm chlink »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1173 на: 03 Јуни 2012, 17:28:02 pm »
Донекаде си во право, ама..

Скоро секогаш муабетите се разврзуваат и има 10 пораки околу 1 пост кои се ОТ, а поентата на темата е стварно да се објави ако сте виделе некој член. Јас дури не би дозволил постови без фотка, ама ај да не претеруваме.

Последниве неколку недели форумот стварно почнува да затерува со ОТ во скоро секоја тема, и пробуваме да одржиме некаква рамнотежа. Многу пораки сме ги префрлале во Рекла-Казала, и сеуште префрламе. Вчера префрлив 10-тина пораки во Рекла-Казала.

Поентата што сакам да ја напраам е дека ако дозволиме терање ОТ премногу, форумот ќе се угуши, а тоа не го сакаме. Затоа имајте разбирање - ако нешто бришеме, бришеме за да го задржиме форумот во добра состојба. Не е ништо лично.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1174 на: 03 Јуни 2012, 17:31:28 pm »
Би било културно да пратите приватна порака до членот чиј пост е избришан.
Верувам ќе има разбирање доколку накратко во 5-6 збора ја пишете и причината.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1175 на: 03 Јуни 2012, 17:32:15 pm »
Многу работа е тоа понекогаш... Нема логика.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1176 на: 03 Јуни 2012, 17:32:51 pm »
Како сакате, ако тој начин сте го избрале јас како единка ќе го прифатам. Стварно не ми смета мене лично, ама ќе почнат луѓе да ви се бунат. А и јас може погрешно сум ја сватил темата, ако поентата била и слика да има тогаш го повлекувам приговорот :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #1177 на: 03 Јуни 2012, 17:34:29 pm »
Би било културно да пратите приватна порака до членот чиј пост е избришан.
Верувам ќе има разбирање доколку накратко во 5-6 збора ја пишете и причината.

Овде мислам дека е подобро како што рече Симо, доколку некој смета дека пораката му е избришана неосновано, да ги контактира нив, и ке си добие образложение ...

Знам дека моментално потресува фактот дека си се мачел и пишувал порака, ама секогаш имало добро образложение зошто ...

Се дешавало да имам добри валидни постови, па заедно со останатиот оф топик завршиле во канта ...

Едини приговор беше наместо да се избришат, што е полесно, да се префрлат во Рекла Казала ..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1178 на: 03 Јуни 2012, 17:36:20 pm »
Не е поентата да има слика, јас така би сакал, ама ајде. Во секој случај, темата е да се напише ако некој некого видел, а не двајца или тројца членови што се виделе некаде низ град и напраиле муабет, да си праат муабет околу тоа, и за тоа кој кога пишувал СМС пораки.

@Martin: На форумот има околу 500-700 нови пораки на ден. Како што рече Дени, многу работа е тоа понекогаш.

@Tommy: Кога има некој валиден (иако ОТ) муабет, префрлуваме во Рекла-Казала. Ако се глупости, бришеме. Да, понекогаш има колатерална штета, али никад не е ништо лично.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #1179 на: 03 Јуни 2012, 17:43:35 pm »
Зеро неможе секогаш да се слика колата на некој форумаш,ако е видена колата на некој член во вожња(поголем дел),неможеш да вадиш телефон и да го сликаш,па да направиш некоја беља.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #1180 на: 03 Јуни 2012, 17:56:46 pm »
Дare ги закопа сите :)

Ајде, да прокоментирам и јас нешто...

Значи на форумов, сум што се вика од од прв ден... до сеа, никој не ме изнервирал посериозно... зборам, од поозбилните дечки на форумов... тоа што праиме заебанции со некој, све тераме на шала... ама вчера се напнав многу... затоа и така изреагирав...
Во право е Мики, во темата го видов, е тема кај што има и репчлицирање... и мора да се отиде... ОТ, битно во таа тема не се мешаат баби и жаби, да се земе да се затера муабет, за музика... за бандажи и слично...

Затоа барам поголема толеранција во таа тема...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #1181 на: 03 Јуни 2012, 18:05:01 pm »
Мислам дека може да се толерираат моабети поврзани со видувањето на членовите,а не моабети за сосема друга работа како што кажа Рики.
Сепак и може да се има толеранција,во темата го видов,ама само кога се збори за видувањето на членовите.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #1182 на: 03 Јуни 2012, 19:56:03 pm »
Не се бунете за џабе  ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1183 на: 03 Јуни 2012, 22:23:48 pm »
Јас се сложувам со мислењето на Томи.

Ама земете го во предвид овој пост сега што го пишувам. Јас (некој си таму) пишувам пост во врска со нешто што веќе некој го кажал. Ништо повеќе, ништо помалку. Така да овој мој пост нема поента воопшто да стои на форумов бидејќи мене никој и неме праша за мислењето на Томи или пак за ислењето во врска со темава на муабет. Модераторите си се модератори и ние треба да сме благодарни што си ја вршат работата и во тоа успеваат. Дечки терајте како што си терате, само наместо да бришете префрлајте во Рекла-казала. Еднаш во годината кога ќе стане темата 1000 страни опнете delete на последните 500 страни и терајте натаму.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1184 на: 04 Јуни 2012, 01:43:48 am »
Аии, што муабети се разврзале околу бришење на ОТ муабетиии ;)
Мало потсетување за некои (најчесто кршени) правила на форумот, не за друго, туку некако имам впечатоок дека полека го губите разбирањето према модераторите, а и нашата улога,  а посебно спрема Зеро.

Цитат:  правила на форумот
1. Администраторите и модераторите управуваат со форумот. Коментар или забелешка може да се даде во форумот за комуникација со администратори, или преку приватна порака.

10. За лични муабети постојат приватни пораки.

11. Оф-топик е забранет. Се дозволува одредено избегување од оргиналната тема, но не претерано.

Затоа момци, чил аут, ако има некоја порака која навистина мислите дека не требало да биде избришана, обратете се, мислам дека секогаш ќе може да се среди, или да се објасни зошто е избришана. :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.