Мене па многу ми се свиѓа дизајнот. Генерално, ми се свиѓаат скоро сите дизајни на Confederate - такви ми се, индустриски, блесаво-футуристички.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
види... пак е прашање на вкус... мене нејкет грбави мотори (кај што е залегнат возачот) не ми се по мера а ни по вкус...
ај да збориме од технички аспект...
значи ако е нејкет, тогаш треба да е чопер, кој што не е за брзо возење и се седи исправен, т.е. туринг тип на мотор.. ако е веке грбав, глупаво е да биде нејкет, бидејки се прави да залегне возачот, како би имал помал отпор на воздухот, а од друга страна нејкет мотор е страшно не аеродинамичен... во клуб имаме двајца со дукати, нејкет... едниот е како туринг а другиот е брзински.. и иедниот и другиот викаат дека на 130кмч, почнуваат да нишаат лево десно а максимално безбедно со тие мотори е 160кмч да се возат... над тоа почињаат веке опасно да лулаат и веке мора мнооогу цврсто да го држиш моторот, а болката е што тој мотор мое да иде преку 200. недај боже некој бочен ветер да те погоди, ке те симне од пат инстант.... додека моторите брзинци со пластики за аеродинамика немаат никакво бочно лулање ни при брзини од 250кмч.
тоа е од технички и бебзедносен аспект, но покрај него, сосем случајно да речеме на мене не ми се свиѓаат нејкет мотори-брзинци... дали заради тоа што се имам изнагледано преправани постоечки брзинци во нејкет, кои што всушност мнооогу ги огрделе или така се погодило, незнам, ама јас не ги “аресам“ нив...
Леле, леле, мора да си најкул во маало со заканиве.
маало? нај кул? во кој век живееш бе ти?