Автор Тема: Што ти се врти низ глава  (Прочитано 588229 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Што ти се врти низ глава
« Одговори #60 на: 28 Мај 2011, 00:55:54 am »
Искрено сеа ми се јаде... тараторче... ама само тараторче... онака за мерак... уф уф...
Со ѕаѕики и узо, а ???

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #61 на: 28 Мај 2011, 01:43:14 am »
Сеа ке си праам... имам дома све што ми треба...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #62 на: 28 Мај 2011, 03:10:43 am »
Кај се наога тој СИНДИКАЛЕН ПАРКИНГ во Скопје????
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #63 на: 28 Мај 2011, 03:16:53 am »
Aко се мисли на тој, работнички универзитет кочо рацин... карши соравија...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #64 на: 28 Мај 2011, 03:23:07 am »
па незнам дали има повеке паркинзи со таков назив во Скопје,недела треба да одам да гледам некој камион,затоа и прашувам

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #65 на: 28 Мај 2011, 03:28:08 am »
Тамо кај што ти викам јас, тешко да има камион паркирано... сигурно е на друго место тој паркинг... прашај го во која населба е, ке го најдеме... да му се невиди у паркингот

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #66 на: 28 Мај 2011, 03:31:43 am »
не му се нервирај не е до таму стигната работата....ке го најдам,ке прашам поконкретно,ке свртам ваму таму ке го најдам...  http://www.youtube.com/watch?v=9Xvn_Ku55cI

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #67 на: 28 Мај 2011, 10:10:49 am »
Kako moze da bidi pastrmajlija koga ima jajca ?

Колку што знам, Велес и Св. Николе ги праат со јајца, у Штип е без. Ако има некој локал-патриот од другите градови, нека каже, за Велес знаеме :) А и класниот исто така гарантира за велешките и се обврзуе да ме носи ја да пробам наредна недела :D

Како Subaru STI против Mitsubishi EVO, или како Canon vs. Nikon, МЗТ против Работнички... Дуелот за пастрмајлиите постои долги долги години... Арно ама, за разлика од горенаведените дуели, во овој дуел (т.е. не е дуел, туку е битка), не наоѓам победник, и радо би таманел претставник од било кој регион :)

Штипска иам јадено и ми се свиѓа, Св. Николска домашна иам јадено и ми се свиѓа, Беровска имам јадено и ми се свиѓа... Али па ја сум си гурман ;D Ми останаа уште Велешка и Кратовска :D

@LP: Пиво се пие со све, не биди хејтер :)

Не се работи за тоа што е оригинал а што не е туку се работи за тоа што е добро и вкусно за јадење...ако дојдеш во Велес ќе те прашаат каква е таа пита без јајца исто како тебе што те чуди зошто има јајца?? Знаеш ли од каде е називот ПАСТРМАЈЛИЈА и што означува?
И Чери е автомобил а и Мерцедес, треба да пробаш да ги повозиш и двете па да кажеш мислење. Ти не си ни пробал а веќе даваш оценки и коментари. Јас сум пробал секаква можна пита во МК и Светиниколаска (со сирење внатре)  и штипска (без јајца) и кртаовска и прилепска и каква уште не. Секоја си има свој шмек и посевен вкус а за Вкусовите не се расправа...Нели?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #68 на: 28 Мај 2011, 13:21:33 pm »
Kako moze da bidi pastrmajlija koga ima jajca ?

Колку што знам, Велес и Св. Николе ги праат со јајца, у Штип е без. Ако има некој локал-патриот од другите градови, нека каже, за Велес знаеме :) А и класниот исто така гарантира за велешките и се обврзуе да ме носи ја да пробам наредна недела :D

Како Subaru STI против Mitsubishi EVO, или како Canon vs. Nikon, МЗТ против Работнички... Дуелот за пастрмајлиите постои долги долги години... Арно ама, за разлика од горенаведените дуели, во овој дуел (т.е. не е дуел, туку е битка), не наоѓам победник, и радо би таманел претставник од било кој регион :)

Штипска иам јадено и ми се свиѓа, Св. Николска домашна иам јадено и ми се свиѓа, Беровска имам јадено и ми се свиѓа... Али па ја сум си гурман ;D Ми останаа уште Велешка и Кратовска :D

@LP: Пиво се пие со све, не биди хејтер :)

Не се работи за тоа што е оригинал а што не е туку се работи за тоа што е добро и вкусно за јадење...ако дојдеш во Велес ќе те прашаат каква е таа пита без јајца исто како тебе што те чуди зошто има јајца?? Знаеш ли од каде е називот ПАСТРМАЈЛИЈА и што означува?
И Чери е автомобил а и Мерцедес, треба да пробаш да ги повозиш и двете па да кажеш мислење. Ти не си ни пробал а веќе даваш оценки и коментари. Јас сум пробал секаква можна пита во МК и Светиниколаска (со сирење внатре)  и штипска (без јајца) и кртаовска и прилепска и каква уште не. Секоја си има свој шмек и посевен вкус а за Вкусовите не се расправа...Нели?
Ја би прашал, како може пастрмајлија без ПАСТРМА ??? ;)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #69 на: 28 Мај 2011, 13:25:55 pm »

Пастрма има ако мислиш за оваа велешкава, ставаат по желба пошто секој неможе баш да јаде.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #70 на: 28 Мај 2011, 13:29:07 pm »

Пастрма има ако мислиш за оваа велешкава, ставаат по желба пошто секој неможе баш да јаде.
Поентата ми е што уште само у Велес ставаат пастрма и на ниедно друго место. ОК, пастрмата мириса и некои неможат да ја јадат, ама оригиналот е задржан у Велес! Јадам пастрмајлии ко луд (ја заборавивте пастрмајлијата од К.Паланка со урда :)) иако искрено, можда навика, највише ме бендисува Штипската од Гроф.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #71 на: 28 Мај 2011, 13:32:22 pm »
Затоа и го спомнав горе она за името ...
Штипските не се лоши мада можеби од навика овие нашиве мене ми се најубави, ама кога прашав не се сеќавам во која меана беше во Штип, Пастрма ставате ли?... ми вика келнерот, што е тоа? ???

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #72 на: 28 Мај 2011, 19:39:16 pm »
Абе било каква само пастрмајлија да е...  да се јаде нешто вкусно и убаво

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #73 на: 28 Мај 2011, 19:45:10 pm »
И јас да потврдам дека Штипските пастрмајлии во Гроф се одлични, али ми остана во срце Велешката во Снупи.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #74 на: 28 Мај 2011, 19:54:39 pm »
И јас да потврдам дека Штипските пастрмајлии во Гроф се одлични, али ми остана во срце Велешката во Снупи.

Може да направиме следен собир, кафе на Романтик или Панини, и во Снупи на  пастрмајлија :)