Скоро сум убеден дека е стејџинг.
молим те преведи ми го поимов стејџинг... од 5 страни на светот да прашаш, 5 скроз различни објаснувања даваат.. затоа кажи ми ти што под разбираш под стејџинг...
Ај колава можда иде 255, али тоа што стварно ме чуди е гаражава како иде 255.
друже... дали ме сметаш за толку глуп, да поставам слика (што не сум ја приметил) на која има доказ дека нешто лажам, па макар и толку глуп и очит кај што се гледа бмв-то сино... треба да си тикван, за сам себе да си напраиш таква грешка која е толку многу очита... да не речам како оној со мерцедесот што ја преправал стрелката за тоа колку вози... ако поубаво видиш, на истата слика кај што е и бмв-то, обртаите се на 900, километражникот и бензинот на 0, а температурата на средина... т.е. не си видел убаво, но сосема сличајно, ТВРДАМ дека е случајно, погоди дека и двете слики се пред гаражата, на исто место... ако можеш побиј ме со доказ од втората слика каде е се познава дека е во гаража...
п.с. сликата не е фејк, вистинска е, но е во брзинско сликање (40 слики во 2-3 секунди), кога правев инструмент тест преку лаптопот... во тој инструмент тест, ги мрда сите стрелки од 0 до максимум, и на дисплеот сите бројки ги врти... инаку, никаде не кажав дека сум возел, практично не ни излажав. тоа што така вие сте сватиле, не е мој проблем..

ми дојде софтвер некој при рака, па ете, го сликнав ова...
па се прашувам, дали со соодветен чип, (250 европски ми бараат) ќе можам да постигнам нешто поише?? ваљда да...
повели најди...
а прашањето сеуште ми се мота низ глава... 250 европски ми бараат за чипување, кое и не е ремап. после тоа со соодветен ремап, и со кревање на максималните обртаи негде на 9.000 да бидат, ке се постигнува ова од сликава лесно... инаку на предходното волво имам кренато 8.200 обртаи одприлика како на сликава, така што го излажав компјутерот бензински со премостување преку емулатор за дизните, а додатно погонско гориво му беше втор плински уред на плочка, одвртен на максимум, а мењачот заглавен во 1-ва... ке идеше и поише, ама морав да кочам... резултат од тоа беше подизлезена шипка за масло... а истиот тест го правев во место неколку пати, и ништо не се деси. значи само таа подизлегла пошто беше друга, оригиналот ми се скрши, па пасирав рачка од друго нешто и не лежеше баш најдобро, но заради тоа што не лежеше добро, добив пола литар уље испрскано на сите страни, затоа што она се подигнала и дозволила... затоа и не го повторив тоа тогаш, после више и го заборавив...
на ова волво се си е оргинал, и што е з воља на вистината, и моторот е појак за околу 30 коња и 100-тина кубици. плус и моторот има пројдено 3 пати помалку од претходното. и се размишљам, дали ке биде успешно.. не ме секира моментот за компјутерите и новно онеспособување, пошто имам уште еден ист, така да чипувањето и ремапот на едниот ке идат а другиот секогаш го имам назад за нормално да си биде... неможам да најдам спецификации на семеринзи, онака како општа информација која со каков индекс на издржливост е на притисок на масло, до кои температури, до која брзина на ротација односно нај низок праг поминат за 1 секунда итн итн... за да може на овие обртаи да работи било која машина, не се користат “секојдневни“ семеринзи.
за семеринзиве уствари и ке барав мислење тука да ми каже некој кај да гледам, па ете шанса и да објаснам зашто... ако знае некој, нека пише...