Автор Тема: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници  (Прочитано 169386 пати)

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг:
« Одговори #105 на: 14 Февруари 2016, 20:30:43 pm »
Пеглање нема да има потреба, само санација на плитки гребаници и фарбање. Не ми се иде сегде, предново крило ми беше претходно ново земено и фарбано во Томи, тотално е утната бојата, на сликава незнам дали се забележува.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници
« Одговори #106 на: 14 Февруари 2016, 22:06:37 pm »
На слика не се гледа...Бојата ја утнале зошто ја прават колку да се направи...
Најдобра варијанта е со капачето од резервоарот, ако бојата е оригинална, и би требало да ја направат како што треба. Нема да има проблем.
Најчесто ја утињаат бојата кога е за малку, да речеме до пола литар. На литро не би требало да се утне. Овде ке има релативно доста за фарбање, па по моја лаичка проценка би отишло литар фарба.
Така да би требало според кодот да биде погодена. Или многу малку да се разликува заради годините...
Инаку партнерот кој го спомнав многу добро беше офарбан. Бојата погодена екстра.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Rosso Corsa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
« Одговори #107 на: 15 Февруари 2016, 05:27:08 am »
Луѓе предлог за добар автолимар.Треба да ми исфарба едно прагче само,но да биде тоа добро и да не е некој од оние кои се занесуваат со цените

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #108 на: 15 Февруари 2016, 08:28:31 am »
За во кој град прашуваш?
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Одг: Автолимарски и автолакерски сервиси
« Одговори #109 на: 15 Февруари 2016, 11:22:15 am »
Во NOVUS на еден комшија одлично му го средија Пежо Партнер-от.
Е сега ако менуваш врата и крило, значи ако нема пеглање, мислам дека било каде убаво би требало да ти ги средат...

Има еден стар добар мајстор од Новус кој си замина. Има приватна работилница веќе неколку години во Радишани, кај последна 57. Добар мајстор е.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
Одг: Одг: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници
« Одговори #110 на: 20 Февруари 2016, 20:02:03 pm »
Новус не сте ги спомнале, некакво искуство со нив?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ќе треба да се средува ова погоре каде ќе оди ново крило и нова врата и да се санираат гребаници на задната врата и задното крило и браникот.
Чисто како информација, се среди возилото во Новус, задоволен од сработеното, бојата точна.

Ги препорачувам :)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #111 на: 21 Февруари 2016, 02:38:50 am »

Ќе треба да се средува ова погоре каде ќе оди ново крило и нова врата и да се санираат гребаници на задната врата и задното крило и браникот.
Чисто како информација, се среди возилото во Новус, задоволен од сработеното, бојата точна.

Ако може да споделиш колку те чинеше зафатов кај нив ? :)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
Одг: Одг: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници
« Одговори #112 на: 21 Февруари 2016, 11:56:36 am »

Ако може да споделиш колку те чинеше зафатов кај нив ? :)
Зафатот ми беше покриен од осигурување, ми потпишаа фактура на 30,000 денари. Во оваа сума беше вклучено набавка на нова врата и крило.

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
Бев да ми ги офарбаат браниците, хаубата и десното крило во богдановски, КРАЈНО сум незадоволен од фарбањето и уште толку после што се изглупирав и се јавив додека беше таму колата да им речам да ја исполираат целата кола за да „не двои“. Колку јако ме заебале, тоа е нешто невероватно. Ги излижаа шрафовите на задниот браник и не ги извадија ниту задниот браник ниту „браниците“ на вратите, го фарбаа на место, иако договорено беше дека ќе ги извадат сите пластики, само предниот браник го извадиле. На предното десно крило и наназад едно 20тина сантиметри по вратата имаше „оверспреј“ од бојата од браниците, кога го поминав со рака беше исто како по 2000ка шмиргла, исто и пола шофершајбна е покриена со бела боја, и директно пред возачката страна пребришале со крпа некако и сеа коа возам навечер гледам само дека пребришале со пешкир, а не со микрофибер... Се вратив во богдановски да им барам да ми вратат пари (малце амбициозно од моја страна али ај) барем за полирањето ама не вратија нормално, и фати да го го исполира крилото и направи што направи ама сеуште не е мазно (КАКО ШТО ТРЕБА ПРЕД 3 ДЕНА ФАРБАНО КРИЛО ДА БИДЕ). Хаубата има мал милион места каде им паднала прашинка, а десното крило уште повеќе него ли хаубата, КАКО?! Не знам... браниците се рапави каде и да ги допрам, на некои места се познава потечена боја, непокриени места, гребки во самата боја (го загребале додека било мокра бојата и така е исушена, или можда влакно им се залепило) едноставно катастрофално е префарбано.. Воопшто не сум задоволен од ништо.. У ствари задоволен сум само од тоа што ми ги средија фаровите. Ми пожолтуваа, што верувам дека е пречест проблем на мојот автомобил, и ги исполирале и ги испрскале со некој лак и сеа се топ.. Сеа ќе почнам да кењам за полирањето.. Не ми се верува колку е заебана бојата на ЦЕЛАТА кола.. Кога на земав колата беше по заебана него ли кога ја оставив, ДА МИ СЕ ДУПНЕ ДЕСНА ЗАДНА ГУМА АКО ЛАЖАМ!!! Еве неколку слики од полирањето, а за фарбањето ме мрзеше, ако некој сака да погледне, ќе постирам..
« Последно менување: 30 Мај 2016, 22:24:04 pm Стефан_Т »

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841

Лелеле, кој е тој богдановски не само да ти ги врати парите туку и да ти плати оштета. Кој стаил тесла на газот за мајстор се кажува. А овој што полирал три чисти нема од полирање. Ко со виледа и вим да полирал.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Што ти рече според него, дали е ова во ред според него? Дали се виде со некој претпоставен/газдата? Што рече тој? Дали е во ред сработено според него?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
What the actual fuck?

Јас ќе исполирам подобро од ова.

Језиво. Јас не би се откажал од малтретирање и ќе ги пријавам во секој можен инспекторат.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
твоите фарови ги постирал на фејсбук ?
дај баш пушти некоја слика од фарбањето,зошто другиве луѓе се задоволни од него

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг:
« Одговори #118 на: 30 Мај 2016, 17:39:29 pm »
Тагни го на фејсбук со сликиве што ги стави тука, ова ни аматери не го прават... Не само да ти врати парите туку и да ти плати за унаказување, да може да ти ја среди Даме или Те-ен.

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222
Ќе се обидам да сликам подоцна, тешко е да се фатат сите проблеми со бојата, немам доволно меморија... Шефот - газдата работи таму, со него се договарав и кај него се обратив за проблемите. Повратна реакција добив во форма на безплатно полирање на хаубата и крилото, ама финтата е дека он полираше со "cutting compond" али не заврши со "polishing compound" и пак не е како што треба. Вака можам да пишувам со саати, така да најдобро е да постирам слики.
Инаку не можам да ги најдам сликите со фаровите, можеш да ми дадеш линк?