Автор Тема: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници  (Прочитано 211003 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2907
Препорака за комплет префарбување и лакирање на хауба? Ми фали третина од лакот, излупен е и продолжува да се лупи по 1-2 цм за 2 години, ама да го средам.
075448180 тони
кажи му александар од рамос дека те пратил
@Busav Дали човекот средува прагчиња, ако да, дали треба и може да се повикаме на „Александар од рамос“ :)
Своерачен потпис ;)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
Препорака за комплет префарбување и лакирање на хауба? Ми фали третина од лакот, излупен е и продолжува да се лупи по 1-2 цм за 2 години, ама да го средам.
075448180 тони
@Busav Дали човекот средува прагчиња, ако да, дали треба и може да се повикаме на „Александар од рамос“ :)
Слободно, треба да се видам денес со него кажи ми за што кола се работи и јас да му спомнам

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2907
@Busav За Цитроен Ц3 2009, едниот праг покажува знаци (има како дамки од корозија), не дека е хитно, ама можеби е подобро во оваа фаза да се санираат
Своерачен потпис ;)

Отсутен Aleksandar-93mkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
Одг: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници
« Одговори #648 на: 26 Август 2025, 13:55:56 pm »
Препорака за некој што би ми го средил ова.
Или пак ако не е некој тежок зафат да пробам сам.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18160
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #649 на: 26 Август 2025, 14:02:03 pm »
Не пробувај сам ако сакаш да изгледа добро ;D

Оди назад неколку страни, има предлози - Кико од Миладиновци, Бектеши од Визбегово и други.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
« Одговори #650 на: 27 Август 2025, 11:55:04 am »
Можеш сам...со четче и полирка :)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #651 на: 27 Август 2025, 12:12:57 pm »
075448180 тони
Слободно, треба да се видам денес со него кажи ми за што кола се работи и јас да му спомнам

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Овој Тони во Ѓорче е? Може да искористам џокер „Александар од Рамос“? И јас имам некои прагчиња на едно комбе сакам да го средам пред да фати сезона на дождови.

Отсутен E 30

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #652 на: 05 Август 2026, 23:18:03 pm »
Здраво дечки, нов сум на форумов па ве молам за помош препорака. Имам досто сочувано и одржувамо бмв е30 во фабричка состојба со оргиналниот мотор се као што треба но со текот на времето ми појави на неколку места с корозија. Едниот праг дури и ке треба да се сече да д естави парче.Сакам да го санирам и исфарбам.   Ми ги препорачаа Гусла Кристијан   или Тони Штарка па ве молам за мислење дали се ок ? или пак препорака за  некој друг. Сакам после тоа да му извадам фива сертификат и да го оценат. Фала ви

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2602
« Одговори #653 на: 06 Август 2026, 18:52:22 pm »
Здраво дечки, нов сум на форумов па ве молам за помош препорака. Имам досто сочувано и одржувамо бмв е30 во фабричка состојба со оргиналниот мотор се као што треба но со текот на времето ми појави на неколку места с корозија. Едниот праг дури и ке треба да се сече да д естави парче.Сакам да го санирам и исфарбам.   Ми ги препорачаа Гусла Кристијан   или Тони Штарка па ве молам за мислење дали се ок ? или пак препорака за  некој друг. Сакам после тоа да му извадам фива сертификат и да го оценат. Фала ви

Јас имам одлично, ама одлично искуство со Гусла. Ми го префарба предниот браник, како и карбонската хауба и ми поправи оштетување на карбонската хауба со нов карбон и епоксид, и тоа на боја што е прилично тешко да ја погодиш како што треба. Секоја препорака. Само не е ефтин воопшто.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8363
  • Плинаш!!!
« Одговори #654 на: 06 Август 2026, 20:15:58 pm »
Дали збориш за Гусла-Кико од Хром?

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #655 на: 06 Август 2026, 20:23:37 pm »
Дали збориш за Гусла-Кико од Хром?

Да

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8363
  • Плинаш!!!
« Одговори #656 на: 06 Август 2026, 20:34:51 pm »
Одлични мајстори, татко му на Кико, Гоце (правиот Гусла) човекот е/беше виртуоз за варење, крпење, фарбање.... чим однесеш кола кај него знај дека излага како од фабрика. Верувам дека и Кико многу научил од него.
Скапи беа и порано, ама сработеното си вреди секој денар.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
« Одговори #657 на: 06 Август 2026, 21:21:39 pm »
Одлични мајстори, татко му на Кико, Гоце (правиот Гусла) човекот е/беше виртуоз за варење, крпење, фарбање.... чим однесеш кола кај него знај дека излага како од фабрика. Верувам дека и Кико многу научил од него.
Скапи беа и порано, ама сработеното си вреди секој денар.

Апсолутно се слагам со сѐ. Прво кога ми ја покажа хаубата на кола, видливо двоеше од остатокот од колата што имаше PPF веќе година дена стоен. Ми рече „Залепи ѝ PPF и дај ѝ неколку топли месеци да ја фати убаво сонце и да ја испече“. Ене сега не се познава ништо.

Отсутен E 30

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #658 на: 06 Август 2026, 23:37:37 pm »
Супер. Фала ви многу за мислење. Ке ја правам кај него. Па ке пишам. Поздрав

Отсутен Velvetsoul

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #659 на: 17 Август 2026, 16:33:58 pm »
Добар и искусен автолакер/автолимар за фарбање на автомобил во Скопје - МАЦ ЏАНДАРОТ на Камник. Работата му е квалитетна, со добра подготовка и прецизно погодување на бојата\. Проверено од лично искуство. 🙏