Не знам да ти кажам точно ни јас, ама еве со пример:
- тоа од сликата лесно оди;
- трња со подебели стебла ги сече, само малку да пазиш, да не прелеташ преку нив туку побавно и како што врти конецот ги цепа без проблем.
Она што ти спомнав со камењата ми е само проблем, ама тоа на секој конец ќе се случи.
На успон каде што косам има поситни и покрупни и ако не го видам од тревата, каменот ми го ебе конецот 
Ќе заборавев... за на ридов ти е? 
Дојди утре, ќе ти дам пробај го.
Try before buy ти е добра ствар.
Za na ridot mi e da .. ama ne sum uste preselen tek na prolet ako stignam finansiski. Inace nemam kamenja vo dvorot oti si donesov seana zemja a ova trimerov kje bide samo za pokraj betonski dzid od ogradata da skastri (shto pak bi mu doshlo kako kamenja) za dvorot za shirokiot del si kupiv kosilka od einhell i se nadevam ne go unishtiv nozot oti prviot pat kvalitetno zaorav so nego vo zemja kosejkji ja dzunglata.
Ako e nekoj so plan da zema kosilka sega se epten spushteni vo elektrometal. Jas letovo ja zemav 6700, sega ja spushtile dopolnitelni 2000 i koshta 4700.
https://elektrometal.mk/proizvod/elektricna-kosilka-gc-em-1536-1500w-f-360mm-3400150-classic-einhell/Kosilkata e 1500 W i dobro odraboti so dzunglata od divi trevi, samo se mislev i trimerot da go zemam pojak, nekako 450W slabo mi se gleda.
Nema koga traj bifor baj, popustot trae 5 dena a bez kola kje sum do vikendov (vo sekoj sluchaj fala za ponudata i sovetot)
p.s. mala digresija kako be usponi kamenja ridovi...ne ti e sreden dvorot? nasipano seana zemja.. trevichka ova ona, kaj kosish so trimer?
(glumam ludilo oti ochekuvav deka radi kosinata i ti imash dosipuvano zemja za da izramnish..kaj mene okolu 20 kubika mislam izede ama ne pamtam vekje od lani)
Ке те излажам за дебелината. И јас не се разбирам а и тие во електрометал. Од тоа што успеав да прочитам на кутијата мислам дека пишуваше од 1.2 до 1.5. Мене ми треба за обична трева по ќошиња или околу дрвца каде што со косилка неможе, па да поминам со тримерот. За таква работа супер си е, а за ваков трн или како и да се вика стварно незнам дали ке брка работа.
za istoto i mene mi treba, gi srediv dzunglite od divi trevi so kosilkata i ostana pokraj ogradata ama kolku ne bivashe so trimer im viknav selskata so motika

chim vikate so loopz deka e ok togash da go zemam utre i da vezbam kako se kosi so trimer..oti ne kje da e do trimerot tuku do "NUBOT" shto go koristi (chitaj jas)