Автор Тема: Градина  (Прочитано 156736 пати)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1023
Одг: Градина
« Одговори #720 на: 13 Септември 2022, 15:22:08 pm »
@nikomil1 земи си најубаво на бензин ако си решен да инвестираш нешто повише пари да не теглиш кабли.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 725
« Одговори #721 на: 13 Септември 2022, 15:38:54 pm »
@nikomil1 земи си најубаво на бензин ако си решен да инвестираш нешто повише пари да не теглиш кабли.

ne bre na benzin nema ispod 7-8 iljadi...bashka ebate motrocheto od 20kubni cm...bashka buchno .. bashka smrdi pa platinka zaebala pa ne znam shto... so strujata sme pobliski nekako.. kabelot 15m voopshto ne mi e problem, nemam jas niva za odrzuvanje tuku dvorche od 100m2. kje se podumam ushte den - dva dodeka trae popustov pa kje zemam vo posleden moment :D

sega za sega nekako mnogu poprimamlivo mi izgleda raiderot poradi snagata...ama pa kako marka e epten isplukan. aj ne e strashno imam ushte 2-3 dena da se dumam da se kumam

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #722 на: 13 Септември 2022, 21:21:52 pm »
bidna i toa .. go zemav rajderot pa kje vidime kako kje se pokaze...vikendov da go napolnam gres da ne vrti na suvo i da go probam, si zemav i 15m konec od 2.4mm

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #723 на: 14 Септември 2022, 10:18:43 am »
Земи и коцкест конец, мене некако поефективен ми се гледа.

Sent from my SM-A202F using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #724 на: 14 Септември 2022, 11:01:36 am »
Земи и коцкест конец, мене некако поефективен ми се гледа.

Sent from my SM-A202F using Tapatalk

Mozebi e podobar za sechenje, ama spored chichko google polesno se kine/krshi...a mene toa mi e najgolem problem oti do sega nemam koristeno trimer. zatoa i kupiv najdebel shto mozev da namontiram na trimerov 2,4mm so kruzen presek. Zdravje za ponatamu kje vidime

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 580
« Одговори #725 на: 14 Септември 2022, 12:00:17 pm »
Стави го во вода 24h пред косење за да го смалиш кинењето, прочитај на интернет има поише за ова

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #726 на: 14 Септември 2022, 14:04:26 pm »
Стави го во вода 24h пред косење за да го смалиш кинењето, прочитај на интернет има поише за ова

Fala za sovetot.. prochitano od porano..i izgledano video od eden tip na youtube ushte letovo eve go i za drugite da si dzirnat..kolku pomaga ne znam
https://www.youtube.com/watch?v=efOLnCW2atA&ab_channel=ECHOMeansBusiness

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 580
« Одговори #727 на: 14 Септември 2022, 14:17:16 pm »
Здраво дечки, сакам на овој дел од сликата да  насадам трева, сликано е во сончев ден намерно за да можете да забележите кои се отприлика условите(прилично е сенка сега за сега).
Препорачајте кој тип на трева да го купам и отп колкава количина да земам, мислам дека нема потреба од прскалки местење затоа што е мала површина и одма тука ми е водата.
Фала ви

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #728 на: 14 Септември 2022, 14:27:27 pm »
Семенарна за сенка може да земеш, 3кг обложено семе по можност. 2кг ќе ги посееш 1кг за корекции за месец дена.
15/15/15 ѓубриво.
Железо сулфат малку може да земеш за едно прскање против мов.
Добро копање, добро сеење, добро натапкување.

Присутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1837
« Одговори #729 на: 14 Септември 2022, 14:31:13 pm »
Семенарна за сенка може да земеш, 3кг обложено семе по можност. 2кг ќе ги посееш 1кг за корекции за месец дена.
15/15/15 ѓубриво.
А пример против онаа самата природна трева што  нкинува како коштан ли ја викаат што ти знам на веке постоечки тревние е појавена и почнува да се шири. за да не се појави пример доколку се пресее прекопа за нова трева за да се елиминира таа за во иднина некој искуство?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #730 на: 14 Септември 2022, 15:09:42 pm »
15/15/15 ѓубриво.
А пример против онаа самата природна трева што  нкинува како коштан ли ја викаат што ти знам на веке постоечки тревние е појавена и почнува да се шири. за да не се појави пример доколку се пресее прекопа за нова трева за да се елиминира таа за во иднина некој искуство?
Ако имаш широколисни ствари што растат имаш против нив. А не наштетува на тревата. Има во тафталиџе во земјоделската аптека се. Едно капаче во литро вода и малку сјај, во онакво прскало со притисок и ќе прскаш секаде кај што никнува коров. И за некое време се суши.

Тревникот е жива материја. Еднаш во месецот треба да се прска, да се пресејува, да се ѓубри и да се корнат глуварчиња сосе корен. Тоа е околу 1 саат работа месечно. Косењето и наводнувањето си е башка од ова.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
« Одговори #731 на: 14 Септември 2022, 17:12:18 pm »
Исто семето пред да го посееш можеш да го помешаш со неопитроид во прав за колку толку да го заштитиш од мравки.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #732 на: 14 Септември 2022, 21:10:34 pm »
Sum zemal dzubre od ekoworm, niknaa semki od pred 2 godini zaboraveni, mi se vide efikasno, posledno 5l zedov za 600 denari, za 60-70l voda e, za semki poretko se koristi i  dur se mladi rastenijata. Isto i semkite se kisnat za podobro da rtat. Broj ako saka nekoj +38978308712. Ima i drugi proizveduvaci na bio dzubre, no ovaj beshe naj eftin, koj od kaj miluva neka kupi, ja so.ovaj imav ok iskustvo.

Отсутен Yomode

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #733 на: 16 Септември 2022, 10:11:54 am »
благодарам за корисните совети

Отсутен Sasko80

• Почетник
  • *
  • Пораки: 21
« Одговори #734 на: 16 Септември 2022, 15:16:24 pm »
Планирам да садам трева почетокот на октомври, семето е скоро одлучено кое ќе биде - Баренбруг, имаше за оваа семе подолу неколку страници, е сега ако има некој од искуство да каже нешто плус за ова семе нека пише слободно да се предомислувам додека може. Теренот мал дел е под шарена сенка 20 квадрати и друг дел на 100 % сонце.
Него муабетот ми беше дали е препорачливо некакво ѓубрење на почвата пред садење со вештачко ѓубре како храна што ќе ја направи подобра да биде земјата, зошто тој помалиот дел е како глина ептен никаков,
Теренот е моментално прекопан и се чека денот само :)