Автор Тема: Со што е потобро: STANDOX или PPG ??  (Прочитано 4970 пати)

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 560
Со што е потобро: STANDOX или PPG ??
« на: 14 Март 2013, 19:54:46 pm »
како што е насловот значи ми треба совет аколу фарбите незнам која од овие две е подобро. ке ја фарбам колата црна мат цела , е сега ми велат едни на стандокс црна мат многу била подобра отколку ппг друг ми вели обратно. се распрашав стандокс е германски бренд многу коли се фарбани со истата боја что ја видов има еден леон,купер, има порше сиво мат , бело мат и уште неколку со истава боја. ППГ итаљански бренд незнам како и што со него но неолку луге ми кажаа дека мат лакот им е слаб го нема тој ефект,др.ми рекоа ппг нема лак мат незнам кого да послушам и што да земам ,пошто бојата е малку зезната и деликатна за фарбање и погаѓање една година флекање ако нечини бојата ми ТРЕБА СОВЕТТ ????????

цената е таа и за двете значи нема разлики посебни, работата е кој бренд за оваа боја е број еден...
:D :D :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: Со што е потобро: STANDOX или PPG ??
« Одговори #1 на: 14 Март 2013, 19:57:29 pm »
Стави фолија, поефтино е и нема промашај :) Оди до Ван Гог, побарај го Коки газдата, прашај кој му го фарбаше нему леонот.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 14 Март 2013, 19:59:28 pm »
Стави фолија, поефтино е :) Оди до Ван Гог, побарај го Коки газдата, прашај кој му го фарбаше нему леонот.
за тој леон станува збор, веке зборев со мајсторот се вика мики и ги има сите коли тој фарбано што ги набројав има работено во сатра порано и е стварно квалитетно добар!!! точно таа нијанса црна мат ја сакам и тој лично ми ја покажа ама незнам што да праам околу боите???

од добро фарбање нема ништо подобро тоа фолии се чисти глупости!!!

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #3 на: 14 Март 2013, 20:01:23 pm »
Дајте број од тој мајстор Мики.

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #4 на: 14 Март 2013, 20:02:41 pm »
кажи совет прво ти околу темава а после број во пп ке ти пратам ;) :P

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #5 на: 14 Март 2013, 20:05:57 pm »
Јас лично имам неколку искуства со PPG и солидно се покажала.

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 14 Март 2013, 20:12:29 pm »
станува збор за црна мат или некоја друга боја?? зошто тогаш толку добри нови коли ги фарбаат со стандокс а не со ппг незнам што да правам мене ппг ми ја препорача томи автолакерот во кисела вода леле незнам што и кај кој да одам :(

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7 на: 14 Март 2013, 20:15:04 pm »
Коки ми е пријател и комшија. Леоно со фолии стварно подобро изгледа, според мене подобра варијанта отколку фарбање. Што ти треба, контакт од Мики или мислење од Коста?

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #8 на: 14 Март 2013, 20:21:12 pm »
Коки ми е пријател и комшија. Леоно со фолии стварно подобро изгледа, според мене подобра варијанта отколку фарбање. Што ти треба, контакт од Мики или мислење од Коста?
може да го прашаш коста колку е задоволен од бојата и квалитетот на стандокс???

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #9 на: 14 Март 2013, 20:25:59 pm »
Јас секој ден го гледам леонот и праам муабет на таа тема. Работам во канеларијата над Ван Гог. Го посматрам леонот секој ден и не можам да му најдам една мана. Можеби одлично е ставена фолијата, масторот одлично го спремил. Затоа велам, мат фолија пред фарбање. Префарбувањето може едно чудо проблеми да ти направи во иднина што ни фолијата нема да може да ги сокрие.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #10 на: 14 Март 2013, 20:41:41 pm »
Фаланга, леонот е фарбан. Не е со фолија.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
« Одговори #11 на: 14 Март 2013, 20:44:10 pm »
со сигурнос мајсторот што го правел ми кажа и неспомна никаква фолија сигурен си??????????

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #12 на: 14 Март 2013, 20:44:40 pm »
Со фолија е мислам, исто како и жолтион Леон Купра на газдат на Дајмонд кафе. Кола не се фарба преку ноќ. Утре ќе прашам уште еднаш.

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
« Одговори #13 на: 20 Март 2013, 21:48:59 pm »
значи вака и двете фирми што се одбрани се на врвот,и едната и другата го имат мат лакот,мн битно е на мајсторот кој матријал му лези и со кој работи,јас лично години наназад само PPG користам.која и д аодбереш нема да згрешиш

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
  • Ultimate driving experience
« Одговори #14 на: 20 Март 2013, 22:15:08 pm »
Мора да се нагласи дека фолијата е многу поефтина опција од боја, а за тоа дека неможе да се добие ефектот на боја од одма ќе кажам дека МОЖЕ и исто ќе се понаша како и боја. Меѓутоа одржувањето на боја и фолија е сосема поразлично, секако зависи што сакаш да покриеш и постигнеш со бојата т.е. фолијата па спрема тоа и ќе се одлучиш за едното или другото. Мое лично мислење е дека доколку туку така ти дошло да смениш боја, а немаш каросериски оштетувања подобра опција е фолија(секако треба да се внимава колку квалитетна фолија ќе ставиш).