Многу комплицирана работа е тоа лепење карбон фолија. Вчера бев во Догдикјурити и моравме 2 саати да работиме за да излепиме 2 лајсни од двете леви врати. Останаа уште лајсните од десните 2 врати и уште некои други ситници.
Најнапред тој газдата беше толку немилосрден, што донесе материјали за работа и ме примора да му помагам. Работевме, работевме, се наработивме, па напомош мораше да викне стручна екипа од сервисот на Мазда. И ним ги напна да помогнат во работата, па откако се наработија мораа да дадат писмена потврдат дека лајсните се налепени во согласност со јапонските стандарди за лепење плочки со филери.
Кога веќе се гледаше крајот пристигна и нов материјал за работа...Меѓутоа тогаш добив и неколку телефонски закани од страна на сопругата при што немав друг избор освен да ги оставам дечките да го сработат и мојт дел, а јас да одам дома и да јадам ќотек.
Целата постапка на лепње беше документирана во фото-запис, но од технички причини не сум во можност фотографиите да ги приложам, така што ќе беше посликовито. Се надевам дека екипата од Дог нема да ми се налути затоа што ги издавам малите тајни на нивните големи успеси во занатот.