Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 261745 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #720 на: 01 Март 2015, 16:29:39 pm »
Миле скраја да е аеродром да стане како центар, одсекогаш на центарците им било неостварена желба да бидат аеродромци.
А колку за инфо тешка катастрофа е станат центарот, бетон до бетон, деца нема каде да пуштиш пред зграда, децана во капиштец си играат на паркингот на зебра, ебате центарот скапан.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7882
  • Плинаш!!!
« Одговори #721 на: 01 Март 2015, 16:32:11 pm »
Точно, во Беверли е 10  ден. и мислам дека е најевтин паркинг во Скопје!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #722 на: 01 Март 2015, 16:32:36 pm »
Си ебало мајката, јака неостварена желба. Затоа кенкаат аеродромци што не можеле да дојдат во центар. Па нека не одат во центар кој им е кур бизнис? Нека чекаат Центарци даим дојдат таму па да наместат зонско паркирање од инает.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #723 на: 01 Март 2015, 16:33:43 pm »
Кои центарци бе милентије, сељачана 95% , НЕ ПРОВИНЦИЈА туку СЕЉАЧАНА. Инаку јас не ќенкам пошто пред некое време се преселив во капиштец до зебра ама дефинитивно е живо срање се комплет а за паркирање си имам месечна карта од зебра паркингот па не ме боли глава мене како вас старите центарци ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #724 на: 01 Март 2015, 16:35:46 pm »
Па што напишав јас во мојот пост?
Зошто резидентно паркирање? Затоа резидентно паркирање, ради 95% тешка сељачана, што купува Q7 за да се курчи а не зошто му треба за низ град и што продава ниви на олигарси и грци за да купи стан на сред улица, битно да е во Центар на Скопје..
Не сакам да навредам никого. Ама стварно, оваа сељачка нација ќе си се дигне во воздух самата себе си еден ден.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #725 на: 01 Март 2015, 16:44:24 pm »

Таа цена е мислам само за првиот саат :)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6664
« Одговори #726 на: 01 Март 2015, 17:04:33 pm »

Првиот час 10 денари, секој нареден час по 20 денари. Најевтин е на Кирил и Методиј универзитетов, по 10 денари 1 час.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #727 на: 01 Март 2015, 17:12:52 pm »
Иди најди место на тој :D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6664
« Одговори #728 на: 01 Март 2015, 17:27:27 pm »
Јас десно од влезот секогаш идам. Сега кај ректоратот почнав да идам. :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #729 на: 01 Март 2015, 17:38:14 pm »
Не бе другар, на резидентен не добиваш казничка, на резидентен директно те дига пајак и те кошта 2500 денара!!!

не си во право. јас имам добиено казна на резидентно. јбг, истоаварав радијатори, па монтирав и по пријава дошле од поц. гледаат комбе брендирано за парно греење, паркирано а тротоар поред зграда што се доградува т.е. при крај е и ми шлапнаа казна... 900 денари... после кога се јавив таму кај тие шефчињата, се “изпазаривме“ за 400...

значи има казна во резидентна улица...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4278
« Одговори #730 на: 01 Март 2015, 21:38:31 pm »
Миле и Влатче,да не ве цитирам посебно,ама зашто мислите и сте на ставот со тоа што имате улица/паркинг или било што пред зграда дека тој е само за вас,а не е за другите?Исто како и во Ново Лисиче,во Аеродром што не се резидентни,така треба да биде секаде.
Ок,ја сфаќам дека нема доволно паркинг места,ама па никој не ве тера да имате кола ако немате каде да паркирате,така?Не лепете само етикети безвеза и генерализирате и кај што треба и не треба.
Друг муабет е дека паркинзиве се апла напраени да се вработат партиски војници,да се цицаат пари од граѓаните,хаосот не е среден,а да не зборам и за други нелогичности што ги има со платените паркинзи(како тоа во Аеродром каде се плаќа и до 23 часот)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #731 на: 02 Март 2015, 00:06:46 am »
Мене паркирањето ми е средено пред зграда, една од ретките работи што се средени :) Патриотите го уведоа, комуњарите го одржуваат во живот, да не мислите дека сум политички обоен ;D

Зашто сте запнале дека јас треба да си го купам паркинг местото за да може општината да ми овозможи место да се паркирам на улица? Дали мислите дека во 2014 година прв пат во светов им текнало на нашиве алчни политичари да направат резидентни паркинг простори??

Дали на улица на која што има капацитет за паркирање на 15 возила, а на истата има 20 стана, не повеќе да речеме, општината треба да се грижи за станарите на нејзината општина и конкретно на таа улица и да се потруди како може да им обезбеди паркинг, или треба да гледа некој кога ќе дојде да си заврши работа на два саати да се паркира баш во таа уличка, а не на 50 или 100 метра во улица на која има платен паркинг или на некој заграден платен паркинг/катна гаража??

Просто кажано од странците, дека нашите секогаш нечинат:
Boston's Resident Permit Parking Program is an initiative designed to give residents a better chance of finding an on-street parking space in their neighborhood. Many of the parking spaces on Boston's residential streets are regulated as "Resident Parking Only."

Извор: http://www.cityofboston.gov/parking/residentparking/
« Последно менување: 02 Март 2015, 00:14:59 am Banzai »
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #732 на: 02 Март 2015, 00:24:07 am »
кој е тркала сите бе... јас плаќам 100 европски + дивиди по паркинг место годишно... си имам свои паркинзи, означени со бројче и даљинска од рампа...

точно од оние главоболки што сте ги пишале погоре, пред повеќе години се одлучив на тој чекор... плаќам за моите возила паркинг, со рампа и паркинг местата ми се под прозор-тераса... не ме боли К дали другите имаат или немаат кај да се паркираат...  верувале или не, една третина од паркинзиве се празни. има околу 100-тина паркинзи на паркингов, третина зјаат празни, ама затоа коли од по 30-40.000 евра се паркираат на средина на улица затоа што нема место да се паркира регуларно... и погодете што? на сите им се исчешани колите... кој на врата, кој на крило, кој на браник... нека им е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5752
« Одговори #733 на: 02 Март 2015, 01:19:52 am »
Jas nerekov deka parkingot e moj nego zasto go koristat drugi koj nese od mojot reon..
Eve ti primer ti ako zivees aj lupam pred tobako i imas zonsko parkiranje.Za edna kola ti e gratis parkingot a za vtorata treba da odvois godisno nekoja smesna suma od 500 denari e sega tebe neti se davaat tie pari i ti sega mesto kaj tobako kolata pak lupam primer ja odneses kaj 3 biseri trgovskiot i mugo uzurpiras mestoto na toj sto zivee tamo..E takov e primerot kaj mene..Znaci site od opstina centar sto imaat vtoro vozilo se kaj mene bidejki nese naplakja i sega on zada ustedi 500 denari godisno jas nemam kade da parkiram a koga otidov kaj niv da pobaram nalepnica za parking mi rekoa decko tisi od opstina karpos odi si tamo kje ti viknam pajak..Pa nesum jas dolzen da se macam dasi najdam parking mesto za nekoj sto nejke da plati..Pola od firmite sto funkcioniraat niz kapistec kolite im se kaj mene za bespari parking a firmata mu e kaj beverli ili kaj zebra.
aj ti zivej vo kukja i jas kolata dati ja ostavam pred vrata ili eve dvete koli kje tigi tuposam bas da vidam kako bi reagiral...Sigurno kje reces koj te ebe trgaj kje ti dupnam gumite taka li pa toa mesto pred vrata ne e tvoe prijatele nemas ti nisto so toa taka ??? Pa kje reces mi go uzurpiras priodot na parkingot pa i mene me zatvarale so kola pa nesum mozel do 4 satot da mrdnam bidejki nekoja stoka mise parkirala pozadi kola i jas treba da cekam dasi odi od rabota i da si ja izvadam mojata kola..Ako nemas maka dzabe bi ne citiral dvajcata dojdi probaj sekojdnevno da funkcioniras pa tek togas kje pravime moabet dali e moe,tvoe,zaednicko i dali nema da bides gneven sprema drugite..
Gosti im doagjaat na komsiite od opstina centar i ovie im vikaat odete pozadi nese naplakja parking nemate gajle..
« Последно менување: 02 Март 2015, 01:27:02 am VLATCE-PUNTO »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #734 на: 02 Март 2015, 09:49:45 am »
Миле и Влатче,да не ве цитирам посебно,ама зашто мислите и сте на ставот со тоа што имате улица/паркинг или било што пред зграда дека тој е само за вас,а не е за другите?Исто како и во Ново Лисиче,во Аеродром што не се резидентни,така треба да биде секаде.
Ок,ја сфаќам дека нема доволно паркинг места,ама па никој не ве тера да имате кола ако немате каде да паркирате,така?Не лепете само етикети безвеза и генерализирате и кај што треба и не треба.
Друг муабет е дека паркинзиве се апла напраени да се вработат партиски војници,да се цицаат пари од граѓаните,хаосот не е среден,а да не зборам и за други нелогичности што ги има со платените паркинзи(како тоа во Аеродром каде се плаќа и до 23 часот)

Апсолутно не си во право, освен во делот кај што викаш дека паркинзите се апла направени за вработување на партиски војници и за цедење пари од народот.
Јас да сум на власт, на секој еден сопственик на возило при регистрација на колата ќе му наплатам по 500 денари годишна карта за паркирање во катна гаража. И така ги има многу а се празни. И нека си влезе на паркинг како човек и нека не се плаши дека колата ќе му ја дигне пајак. Катни гаражи не е проблем да се направат. Монтажни катни гаражи низ Њу Јорк имаш на секое ќоше и се високи по 15 спрата + и по 5 спрата под земја. Па ќе си паркираш фино убаво кај подвожњак, или кај лотарија или кај ГТЦи се ќе ти биде на 5 минути одење пешки. А центарот јас би го затворил освен за автобуси и комерцијални возила за логистика на сирмите низ центарот.