Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 261792 пати)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1304
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #735 на: 02 Март 2015, 10:54:34 am »
Проблемот со паркирањата што ги спомињаат Миле и Влатче е тоа што на секој стан посебно во постарите згради му е доделено паркинг место. Односно секоја зграда има површина која што е “приватна сопственст“ на станарите. И тука КАрпошјани не се заштитени.  Проблемот е што калапот го јадат Карпошовци кои живеат на Рузвелтова бидејки граничат со Центар. Во Центар е регулирано паркирањето, а во Карпош не. И затоа секој што не сака да плати паркинг, а не знам човек што би платил, наместо во Центар се паркира во Карпош, и настанува општ хаос. Исто како што на фраерите и фраерките што одат во Сити мол не им се даваат пари за паркинг па ги малтретираат жителите на К4.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #736 на: 02 Март 2015, 13:43:15 pm »
Да би бил искрен, нит сум фраер, уште помалку фраерка, ама сум бил приморан да ги малтретирам жителите на К4, поради тоа што паркингот во Сити Мол е очајно решен, да не речам, не е решен воопшто. Во многу, многу наврати сум бил приморан да се пишманам од чекање у дупла редица, па свирење, па нервози, пцуење, пи**е материне, само поради тоа што влезот во паркингот во Сити Мол е срање. Во сите тие ситуации сум одел негде во непосредна близина да паркирам, не од што нејќам да дадам пари за паркинг, туку за да се поштедам од нервози.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5756
« Одговори #737 на: 02 Март 2015, 15:04:16 pm »
Jbg toa e realnosta..
Nekoj sto ne ja iskusil taa sekojdnevna nervoza dzabe samo da se objasnuvame i nategame.Samo se nadevame deka nekad kje prorabotat stubcinjata sto gi montirase opstinata ili pak kje vovedat zonsko vo opstina karpos pa polesno kje disime..
Bolno e od rabota da sakas dasi odis doma i da vrtis na parking 3-4 kruga i izgubis uste 20minuti vrtenje a doma znaat si ides vo 4 pa te cekaat site na masa za rucek a tebe rucekot ti se ladi i na kraj si primoran kolata da ja odneses kaj narednite zgradi i so navednata glava si ides doma.Naredniot den ides po kolata i gledas deka nekoj ti izdisal 2 gumi i ti ostavil livce na brisaci so poraka Stoko edna odi si od kaj sto si dosol ova e samo predupreduvanje ne e ova tvoj parking prostor.....

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2790
« Одговори #738 на: 02 Март 2015, 15:37:36 pm »
Целосно го разбирам Влатче-Пунто и се согласувам со него. Мене последен пат кога морав така да се паркирам пред туѓа ограда (што и не беше така страшно) ми ја расекоа гумата странично со нож и нареден ден си отидов и си купив нова. И се затоа што се имаше некој шупак паркирано, па морав јас да барам некои спорадични опции и за воља на вистината бев далеку од било чија врата или порта или било што, ама ете, некој се напнал што му се паркираат до живата ограда и јас го јадев.

П.С. Да си признаам и јас се имам паркирано на паркингот позади економија и пред економија и ми текнува дека сум го гледал таму пунтово :D

Присутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5756
« Одговори #739 на: 02 Март 2015, 15:40:49 pm »
Izvolte na kafe i toa e besplatno  ;D ;D ;D

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1304
« Одговори #740 на: 02 Март 2015, 16:27:43 pm »
Да би бил искрен, нит сум фраер, уште помалку фраерка, ама сум бил приморан да ги малтретирам жителите на К4, поради тоа што паркингот во Сити Мол е очајно решен, да не речам, не е решен воопшто. Во многу, многу наврати сум бил приморан да се пишманам од чекање у дупла редица, па свирење, па нервози, пцуење, пи**е материне, само поради тоа што влезот во паркингот во Сити Мол е срање. Во сите тие ситуации сум одел негде во непосредна близина да паркирам, не од што нејќам да дадам пари за паркинг, туку за да се поштедам од нервози.
Муабетов ми е дека жителите не се никако заштитени. Замисли дома да не можеш да си дојдеш! кој има мали деца да не може да се прибере дома со триста реквизити, или повозрасни луѓе? Зошто? Заради тоа што некој доаѓа на 2-3 саати и неќе да се нервира или неќе да пропешачи 100метри или не му се даваат 30-40денари за паркинг. Паркирањето дома-пред зграда е една работа, се друго е помалку важно.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #741 на: 02 Март 2015, 16:40:12 pm »
Не мора да замислувам. Јас месечно плаќам картица за паркинг, која во ниеден момент не ми гарантира место на паркингот за кој ја плаќам. Ми се случило да чекам како мисир пред рампа, поради тоа што нема место на паркингот за кој веќе години и години редовно плаќам картичка за пристап.

Паркингот за резиденти е наменет своевидно да ги заштити жителите на одредена општина, и мене тоа ми е сосема во ред.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #742 на: 02 Март 2015, 16:57:26 pm »
Вие што пред зграда не можете да се паркирате, немате право да се жалите, тој паркинг е за сите освен сега по ново кој си купува стан може и паркинг да си купи.

Тој кој има паркинг купено, нека си стави рампа или некој си пишува приватен паркинг.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34144
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #743 на: 02 Март 2015, 19:32:43 pm »
Муабетов ми е дека жителите не се никако заштитени. Замисли дома да не можеш да си дојдеш! кој има мали деца да не може да се прибере дома со триста реквизити, или повозрасни луѓе? Зошто? Заради тоа што некој доаѓа на 2-3 саати и неќе да се нервира или неќе да пропешачи 100метри или не му се даваат 30-40денари за паркинг. Паркирањето дома-пред зграда е една работа, се друго е помалку важно.

Тоа е тоа. Драјвер, ај молим те...

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2790
« Одговори #744 на: 02 Март 2015, 20:03:34 pm »
Izvolte na kafe i toa e besplatno  ;D ;D ;D

Епа нареден пат, мада ретко врвам натака :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
« Одговори #745 на: 11 Март 2015, 14:29:30 pm »

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11749
  • Архитект
« Одговори #747 на: 13 Март 2015, 09:10:36 am »
Аууу јако ќе биди.
Го чекам моментот кога рампите и автоматите ќе се најдат в драгор.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #748 на: 13 Март 2015, 12:56:12 pm »
никогаш нема да се случи тоа.... и пред 2 години, кога почна во битола зонското, се крена една прашина, галама, се плукаше, ке тепале контролори, на организиран граќански бунт ке иделе и НИКОЈ немало да плаќа... 2 години покасно, можеме да видиме дека ништо од тоа не се деси...

всушност, потполно исто како и во скопје.. и тука се закануваа дека глави ке летаат, ке правеле ова или она... никој ништо не нправи.. освен лаење по форуми, на дело не видов ништо од никого....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #749 на: 13 Март 2015, 14:03:57 pm »
Сеуште се тепаат со ПОЦ во пролеќе :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.