Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 321133 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #480 на: 30 Август 2014, 00:35:23 am »
Искуство со паркинг место во Детроит, имаше еден хепенинг минатата недела во тој град па си рековме да одиме со кола поефтино ќе се фати отколку со автобус или воз. Се распрашав убаво пред да одам како што со паркинг од некои што биле претходно и ми рекоа да неам гајле најскапиот паркинг во даун таун е околу 20 долари цел ден... Се супер, рентаме кола тргаме стигаме таму 1 ипол саат пред хепененингот кога гледам паркинг 40-50-60 долари... дури во една катна гаража беше 80 долари! Застанувам кај тој паркингот кај што4о беше 40 долари го прашувам зошо толку скапо и ми вика во нормални денови е 10 долари цел ден ама сега е 40 зошто многу луѓе доаѓаат. .. Јебеш га 40 долари за 3 саати, срце ме стегна.   ;D
еххх даун таун детроит... близу стриптиз баровите, кога се паркирав во катната гаража, ми излезе негде околу 6 долари за 11 саати...  не беше скапо тогаш... 2 пива се тоа во клубот да ги излокаш како водички... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3413
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #481 на: 02 Септември 2014, 16:54:42 pm »
Од вчера платен паркинг и во штип. Па дури и се пофалија како само за еден ден собрале 300 евра од наплата на паркинзи. Мамето да им го ебам.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #482 на: 02 Септември 2014, 17:14:02 pm »
Прерoдбa, нaдгрaденa и прoширенa.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #483 на: 02 Септември 2014, 22:01:40 pm »
Vo Bitola od pred nekoe vreme e namalena cenata za parking na 20 denari za  prvite dva sati.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7655
  • French diamond
« Одговори #484 на: 02 Септември 2014, 22:08:45 pm »
Од кај разбра, јас баш вчера плаќав и прашав таму нешто, до 17h е 20 ден за 2 сати после 17 по 30

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #485 на: 02 Септември 2014, 23:00:57 pm »
Да имате предвид дека во ГТЦ доле во гаража е поскапено, од 30 на 40 денари саат.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #486 на: 02 Септември 2014, 23:04:05 pm »
Ехее уште од кога е покачено. За 2 саати е 70 ден.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #487 на: 02 Септември 2014, 23:31:27 pm »
Појма неам од кога е покачено. У март чинам, беше 30 денари. Сеа скоро имав потреба пак да влагам у гаража, ми наплатија 40. Појма неам кога у меѓувреме ја смениле цената.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7209
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #488 на: 03 Септември 2014, 11:01:13 am »
Нигде на таблите не пиши, ама на почетокот во Битола беше првите 15мин се бесплатни.
Дали тоа сеуште важи оти за до продавница, 5-10мин си ја оставам покрај улица на паркинг па тамам ми иди?

И дали има нешто слично во Скопје?

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9179
  • Пичлеме
« Одговори #489 на: 03 Септември 2014, 11:04:21 am »
За Битола си важи тоа, првите 15 минути се бесплатни.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #490 на: 03 Септември 2014, 11:12:39 am »
Нигде на таблите не пиши, ама на почетокот во Битола беше првите 15мин се бесплатни.
Дали тоа сеуште важи оти за до продавница, 5-10мин си ја оставам покрај улица на паркинг па тамам ми иди?

И дали има нешто слично во Скопје?

Зависи каде, ама колку што знам, најчесто не. Мада у принцип не би требало да ти направат проблем ако си за кратко.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #491 на: 03 Септември 2014, 11:21:07 am »
Јас пред месец дена се карав со копито од ПОЦ што реши да ми пише казна во тие 4 минути што ми се потребни од кола да отидам до автоматот за паркирање и назад.

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #492 на: 03 Септември 2014, 16:06:27 pm »
Од кај разбра, јас баш вчера плаќав и прашав таму нешто, до 17h е 20 ден за 2 сати после 17 по 30

Kupiv od trafika karticki na koi ne pisuva sat i se opsti za site zoni.Porano pisuvase deka vazat do 17 ili od 17 natamu .I arno si napisal de prvite dva sati se 20 denari.Potoa mislam deka istata kartica vazi samo eden sat.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #493 на: 03 Септември 2014, 22:14:59 pm »
Јас пред месец дена се карав со копито од ПОЦ што реши да ми пише казна во тие 4 минути што ми се потребни од кола да отидам до автоматот за паркирање и назад.

Meне ми пиша за инает, му кажав до зграда да одам за 2м се враќам.
Било место само за станари...

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #494 на: 03 Септември 2014, 22:31:46 pm »
Вие бар сте биле паркирани на обележано место па ве казниле, мене во капиштец ме казниа паркиран на 10м од паркингот, поточно ја залепив колата уз зградата кај што живее баба ми, значи дворно место од зградата каде поц нема ингеренции (зградата има имотен лист за дворното место) и џабе распеавии, приговори, жалби дека они немаат право да ме казнат него за тоа има институција и зошто ако толку се засегнати не викнале сообраќајна полиција да ми пише казна и да ми ја соберат колата ама јебига они се институција во институција.