Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 253199 пати)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #1080 на: 03 Јануари 2018, 10:41:00 am »
Еден од најсрање паркинзи во централно градско подрачје е паркингот пред Олимписки Базен.
60ден. дневна карта (ако искочиш еднаш после ти ја зимаат и не можеш да искачаш пак) 1200 месечна.

Место има до 8:45 наутро...ако дојдеш 5мин подоцна јбг. Кога има пливачки тренинзи (17:00-20:00) настанува хаос заради мајки и татковци шо си ги оставаат колите како стигнат и си влагаат у базен да го облечат 15 годишното детенце пошо оно не може само нели. Притоа блокираат претходно уредно паркирани коли и мора да чекаш да им заврши тренингот на детето за да искочиш.

Ред на паркирање нема, нема обележано паркинг места, се паркираат кој како знае и стигне, секој ден има некој заглавен кој не може да искочи и гребе/чука све дур излезе.

Мене ми направи некој среќна нова пред недела дена...  >:(  >:(

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1081 на: 03 Јануари 2018, 10:50:12 am »
Vo princip site parkinzi se uzasni vo Sk poso lugeto so parkiraat se tezok uzas i prosta masa. Nikoj nishto ne pazi, so vrati udiraat drugi koli, cukaat napred nazad :((( Nekolku pati od toj parking edvaj sum izlegol od parkirani stoki na site strani

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
« Одговори #1082 на: 03 Јануари 2018, 10:56:02 am »
Еден од најсрање паркинзи во централно градско подрачје е паркингот пред Олимписки Базен.
60ден. дневна карта (ако искочиш еднаш после ти ја зимаат и не можеш да искачаш пак) 1200 месечна.

Место има до 8:45 наутро...ако дојдеш 5мин подоцна јбг. Кога има пливачки тренинзи (17:00-20:00) настанува хаос заради мајки и татковци шо си ги оставаат колите како стигнат и си влагаат у базен да го облечат 15 годишното детенце пошо оно не може само нели. Притоа блокираат претходно уредно паркирани коли и мора да чекаш да им заврши тренингот на детето за да искочиш.

Ред на паркирање нема, нема обележано паркинг места, се паркираат кој како знае и стигне, секој ден има некој заглавен кој не може да искочи и гребе/чука све дур излезе.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Фино те тртнале. Види со Даме што може да направи да заполира, барем да не е до тооооолку видливо.

Паркингот е хаос, особено попладне/навечер. Ем кога ќе го тртнат тоа комбето огромно на средина, па ај снајди се околу него.

BTW, тој што работи во кабината ти има кажано добро утро или добар ден некогаш? :D

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1083 на: 03 Јануари 2018, 11:21:56 am »
Vo princip site parkinzi se uzasni vo Sk poso lugeto so parkiraat se tezok uzas i prosta masa. Nikoj nishto ne pazi, so vrati udiraat drugi koli, cukaat napred nazad :((( Nekolku pati od toj parking edvaj sum izlegol od parkirani stoki na site strani
Пред некој ден се расправав со постар лик (50) на паркинг со нова А6ка, отварање вратата ко на ИМТ трактор, пукање мене у заден браник се затресе цела кола....искачам гледам нема штета кај мене и му викам абе полека со вратата нели ти е жал нова кола....ШО БЕ ПОЛЕКА ШО САКАШ?? Љут ќе се тепа одма...окееј примату, шибај понатака слободно.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Фино те тртнале. Види со Даме што може да направи да заполира, барем да не е до тооооолку видливо.

Паркингот е хаос, особено попладне/навечер. Ем кога ќе го тртнат тоа комбето огромно на средина, па ај снајди се околу него.

BTW, тој што работи во кабината ти има кажано добро утро или добар ден некогаш? :D
Зачистив со влажна марамица, искочи што можеше али јбг ќе се гледа длабоко е загребано, можда боичка да му шлапнам на црната пластика ама да не искочи погрдо...ќе видам ај.

Дааа комбето шо го фаќа пола паркинг...СЕЛОпласт - одлично име за фирма со седиште во ''метропола'' каква што е Шупакот на светот (Скопје).

Тој во кабината воопшто не одговара на прашања, а камо ли добар ден/фала/пријатно. Тетката е супер стално си муабетиме и тој другиот со цвикерите ако си го начекал, е ок.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1084 на: 03 Јануари 2018, 15:28:32 pm »
Тој со комбето е таму уште вие кога немавте возачки, за коментари први се сите.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1085 на: 03 Јануари 2018, 15:54:19 pm »
Значи одамна го блокира пола паркинг, супер! Немам ништо против фирмата/газдата/наследникот најверојатно и зеро нема, само посочуваме дека е сељачки потег да блокираш и онака тесен паркинг заради утовар/истовар/паркинг на огромно службено возило. А името на фирмата автоматски си се поклопи :D

На ова пак ќе ги спомнам руле турс/муле транс што си ги паркираат комбињата и автобусчиња пред стамбени згради во Аеродром. Едно време дури имаше и шлепери паркирано до Мајчин Дом, сосе приколка.

Кај мене пред зграда има товарно комбе не мрднато месец дена ако не и повеќе. Не знам како е ова регулирано со закон, дал можеш возило регистрирано на фирма да си го паркираш пред станбена зграда, ако може тогаш барем дали има ограничување во големина/седишта/носивост?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1086 на: 03 Јануари 2018, 15:57:05 pm »
Селопласт си плаќаат паркинг за комбето. Просторот е тој што е, што да прават они у врска  со тоа?

И татко ми за службеното комбенце си плаќа паркинг (и тоа по солидна цена).

Фирмата е таму, возилото им треба таму. Пјур лоџик :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1087 на: 03 Јануари 2018, 16:03:14 pm »
Јасно, не се криви луѓето што нема соодветен пристап за тие намени затоа реков дека немам ништо против фирмата/газдата. Тоа мора да биде регулирано правно...секоја фирма што има потреба од често/секојдневно присуство на товарни возила мора да има соодветен пристап и простор за тоа како не би ометале нормално функционирање на соседните сообраќајници/паркинзи како на пример големиве маркети...али нема тоа јбг.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1088 на: 03 Јануари 2018, 18:30:03 pm »
Не бе бате не ме разбра изгледа или така ти чини, вие му сметате на селопласт не он на вас, он си отворил фирма на времето таму и немал проблем, откога и ќоро и сакато зема кола во Скопје да вози он снема услови за нормално да функционира на тој паркинг.

Sent from ЗА ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА!!!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #1089 на: 03 Јануари 2018, 18:46:40 pm »
Од толку стока на паркингот вас комбето на селопласт ви засмета :D Абе дајте, тој паркинг е одамна хаос, уште кога тренирав пливање на времето, само не беше до волку. Сега кога сме милион жители во град со капацитет за 350к тоа е и проблемот. Сум влегувал многу пати со службеното комбе таму и единствено што смета е катастрофално паркираните коли таму. Нема ред едноставно. Паркира кој како му дојде. Нема влез/излез нема ленти да возиш. Влегуваш пример и мора да искачаш по истото патче рикверц затоа што нема каде да се завртиш. А возиш цик цак. Јака му душа на тој како уште е со таа локација...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
« Одговори #1090 на: 03 Јануари 2018, 18:49:30 pm »
Ехее, тек стоки што не знаат да паркираат колку има. Редовно има таленти што се избацени по метар нанапред, или што фатиле две места со дијагонално паркирање...

Ама тоа не е таму, тоа е на секој паркинг. Ја сум убеден дека да научиме да паркираме како што треба, бројот на паркинг-места во градов ќе се зголеми за 20%.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
« Одговори #1091 на: 03 Јануари 2018, 19:03:17 pm »
Денес паркингот на Тинех кај Зебра беше 70% празен.
Се друго катастрофа

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #1092 на: 04 Јануари 2018, 13:32:15 pm »

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1310
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #1093 на: 04 Јануари 2018, 13:40:45 pm »
А паркинг Тодор Александров ? Доле блокирано, на нулто ниво, и празно, а нагоре очаен коловоз направен, кола скока, башка ставиле остри тротоари, допреш - гума кинеш.
Идиоти!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43716
  • Il Moderatore
« Одговори #1094 на: 04 Јануари 2018, 17:37:02 pm »
Јас прв пат кога влегов во гаражана, слатко се изнасмеав.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.