така е анѓеле... ние македонците сме попаметни од сите инжинери од цел свет што конструираат возила и новната механика... сите они се глупи и беобразно кретенизирани луѓе, кои со врски седат на своите работи, па со тоа не заебуваат нас и ние страдаме поради нив, т.е. ни троши повеќе...
со ова сликовито објаснување сакав да кажам само едно.. а тоа е дека сите брзини на мењачот ги има зашто се поставени, а тоа дефинитивно не е за да троши повеќе, туку напротив, за помалку... поготово што последниве 15 години само тоа се збори и прави во цела автомобилска индустрија низ целиот свет.. еден безобразен натпревар меѓу нив, инжинерско такмичење би рекол за да се добие што поекономично возило, покрај дизајнот и комодитетот кои се сепак во втор план.
ама ај.. јас сум секогаш отворен за примање на нови докази кои би го побиле ова...
значи докази луге, црно на бело, за да бидам убеден... доказ не е фотка од трип компјутерот.
и да нагласам само дека ЗБОРАМ ЗА СЕБЕ... никој друг не го спомињам дека е со мене и немора да се согласува... оној што се согласува со ова, самиот ке си се идентификува дека се согласува со мене