Автор Тема: Однос кон купувачите во салоните на автомобилските импортери  (Прочитано 62714 пати)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5599
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
BMW 4, ако повеќе милуваш. ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11765
  • Архитект
Рано ми е за нова кола мене, ми помина редот :), сакав само да се распрашам за F32 кога ќе стаса, ептен мерак ми прави тоа количе. Фала за понудата сепак!

Па зборував со пријателот, мислам дека треба околу октомври да биди тука.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3103
Цитроен - типот беше тотално незаинтересиран, уште еднаш таму не влагам, препотентно створење, ферари да продаваше (можеби) ќе го разберев

Пежо Еуроимпекс - услужливи, топ

Киа - ок продавчка, ништо посебно не им се колите

Хјундаи - Кореа Автотрејд - идиот тотален, не лажеше дека од колите нема клуч а уствари беа под царински надзор (нецаринети). Он да разгледува кола од преку ограда. Уште еднаш не ни помислувам да му влезам

Тојота - ок, ништо посебно

Субару - мега услужлив беше тој што таму работеше, прокелав пред тоа работел во Киа

Мерцедес - супер услужливи, кога би имал кешарица одма би им ги изброил

Ауди и БМВ не сум ни гледал, нит ми се свигаат нити имаат мека вожња, сум ги возел двете, никад не би купил.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14462
  • Пудингот на шоферството
Од чоек шо не пие и не сака БМВ,бегај.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1921
Јас лично купив кола од различен салон, само поради односот на продавачите.
Вечерта пред да ја уплатам колата му пишав смс, бидејќи не сакав да бидам груб и да ѕвонам вон работно време, на продавачот,
 а он ми се јави и ми се обрати со: "Кажи бе шефче, шо е работава?"
Иначе го прашував некои техникалии, не беше нешо замарање.

Шефчееее еееј! Кој ти qрац будало.

Утредента отидов у друг салон.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3103
Од чоек шо не пие и не сака БМВ,бегај.

LOL

Отсутен Igor

• Легенда
@Bravo

Зарем би возел љундаи а сакаш и можеш да купиш бмв, само затоа што идиот ги продава бмв-ињата  а во киа салонот се ултра услужни?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14462
  • Пудингот на шоферството
Ептен ќе ги заебиш. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1921
@Bravo

Зарем би возел љундаи а сакаш и можеш да купиш бмв, само затоа што идиот ги продава бмв-ињата  а во киа салонот се ултра услужни?

Ноуп. У тој случај би купил Мерцедес или Ауди. У мојот случај купував ШеБролет така да имав избор на автосалони. Инаку, споредбава ти вришти ама нема везе.

Во секој случај, мораат да припазат на односот при продажба на нови возила. Сепак не купуваш коцки за супа.

Отсутен Igor

• Легенда
Точно дека треба да припазат, ама со нивната неуслужност одвраќаат луѓе на кои им е сеедно што ќе купат (или не им е многу битно). Тргнал да купува Ево, на крај ќе купи Фиат Линеа. Ако сакам (ама навистина да сум луд по колата) да возам Ево, ќе возам па какви сака нека се продавачите. (Мое мислење кое би го применил при купување на ново возило)

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6255
Убаво си кажа - тоа е така кај луѓе што точно знаат што сакаат да возат. Ако сум намислил БМВ - БМВ ќе биде, без разлика на односот на шупакот во салон.

А останатите.. Ќе купи нешто, онака за возикање..
How you do anything is how you do everything.

М - Прв мобилен дитејлер

2008 Suzuki Splash 1.2 Exclusive

[Архивирана] 2002 VW Polo 9n 1.4

[Архивирана] 2008 Opel Astra Classic II 1.4 16

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29873
    • CARclub.mk
Генерално, односот на продавачите во Автонова и Аутомобиле СК е многу лош, арогантен и препотентен. Сите мислат дека продаваат Ферари и дека се Роко Сифреди.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55062
  • Махер
Генерално, односот на продавачите во Автонова и Аутомобиле СК е многу лош, арогантен и препотентен. Сите мислат дека продаваат Ферари и дека се Роко Сифреди.
Стисни си лајк.
https://www.facebook.com/pages/ENZO-FERRARI-ROCCO-SIFFREDI/188253224556077

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6255

Затоа на Цитроен и Фиат има повеќе алтернативи. На БМВ има само две, односно три - Ауди, Мерк и Лексус.
How you do anything is how you do everything.

М - Прв мобилен дитејлер

2008 Suzuki Splash 1.2 Exclusive

[Архивирана] 2002 VW Polo 9n 1.4

[Архивирана] 2008 Opel Astra Classic II 1.4 16