Автор Тема: Однос кон купувачите во салоните на автомобилските импортери  (Прочитано 59937 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7070
Ja citam temava i morav da se vklucam vo diskusija.

Moeto dosegasno iskustvo so BMW odnosno mak kar e mnogu pozitivno.
Prvo e test vozenjeto koe bese organizirano od strana na BMW germanija, kade sto site, vklucuvajki gi i mak kar bea mnogu profesionalni i fer kon site, iako nitu vo eden moment ne izgledav zainteresirano za kupuvanje.
Vtoro, pri poslednata posete na salonot, koga iskoci novata serija 3 bea tolku usluzni sto duri pocnaa i da dosagaat, me kaciia gore kaj sto stoe izlozeni, pa mi gi otvori site verzii, pa katalozi i znam deka prasuvav za x drive dali imaat i me zamolia da im dadam broj da mi se javele. Posle nekoe vreme ete gi svonat da mi kazat deka imaat ceni za x drive i mi pratija i cenovnik na mail. Sosema bea OK.

Sto se odnesuva do nasive saloni, sekogas bile ok osven onoj na suzuki imorterot sto se zanesuvase kako da prodava astoj martin.

Inace gledajki go koipov so maliot mi tekna na slicna slucka vo Minhen, vo salonot na maserati, ferarri i bentli. Si vlegov ko maliov so ranec, a vrabotenite vnatre: gospodine dali ste zainteresirani za nesto ? Ja gledam bledo sakav da i kazam daj bilo sto... I mi ponudija da vlezam vo maserati pa vo california.... A znaat deka nema sansi ni brisaci za toa da kupam.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54984
  • Махер
Istoto iskustvo kako AUU.

Dali covekot koj te vodese bese okolu 50 godini?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Abe so vi e na site. Ako salonive ziveeja od prodazba na koli i servis odamna ke zatvorea. Inace na primer MIDA glaven biznis e gradeznistvoto, makkar isto taka gradi. Inaku od prodavanje koli pogotovo vo premium brand vo Mk ne mozat da zadovolat nikakvi kvoti. BTW vo vremeto na mrakot 1994-2001 napravija tolku pari da sega ziveat od kamatite na parite. Taka da gi boli dali ke prodaat i 1-2 koli vo godinata. Za plati imaat, investiraat vo gradeznistvo i so ovie napumpani ceni (Skopje e poskapo od Berlin i Praga) se lapaat golemi kjarovi. E toa e vistinata. Gi boli za kolite i dali ke prodaat i kolku.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
Одг: Однос кон купувачите во салоните на ав&#
« Одговори #33 на: 06 Март 2013, 21:13:31 pm »

Prvo e test vozenjeto koe bese organizirano od strana na BMW germanija, kade sto site, vklucuvajki gi i mak kar bea mnogu profesionalni i fer kon site, iako nitu vo eden moment ne izgledav zainteresirano za kupuvanje.
Vtoro, pri poslednata posete na salonot, koga iskoci novata serija 3 bea tolku usluzni sto duri pocnaa i da dosagaat, me kaciia gore kaj sto stoe izlozeni, pa mi gi otvori site verzii, pa katalozi i znam deka prasuvav za x drive dali imaat i me zamolia da im dadam broj da mi se javele. Posle nekoe vreme ete gi svonat da mi kazat deka imaat ceni za x drive i mi pratija i cenovnik na mail. Sosema bea OK.

Sto se odnesuva do nasive saloni, sekogas bile ok osven onoj na suzuki imorterot sto se zanesuvase kako da prodava astoj martin.

Inace gledajki go koipov so maliot mi tekna na slicna slucka vo Minhen, vo salonot na maserati, ferarri i bentli. Si vlegov ko maliov so ranec, a vrabotenite vnatre: gospodine dali ste zainteresirani za nesto ? Ja gledam bledo sakav da i kazam daj bilo sto... I mi ponudija da vlezam vo maserati pa vo california.... A znaat deka nema sansi ni brisaci za toa da kupam.

Еееее ама тоа мало дете еден ден може да биде финансиски моќен за да си дозволи нешто такво тоа мало дете да му се качи на глава на неговиот татко кој е финансиски моќен.

Битно нели да си финансиски моќен за да се поврзеш со регионалнио моќен ...
;D ;D ;D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Бугар ај кул. Темата е однос кон купувачите во салонот, не во градежништвото.
И кон мене имаа во Мак кар позитивен став, и покрај тоа што веќе оправдано не држат делови за постари возила како е36.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Oa ne im treba nikakov odnos kon musteriite. Na prvi na konto legnuva plata. Firmite u slednite 100 godini jmaat cash za plati.
Vo takvi uslivi vrabotenite vo salonite mozat da si se spokojni i da nemaat gajle. I onaka gi boli kolku ke prodadat.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3875

Јас имам па спротивно мислење за овој импортер. Имав прилика да земам BMW 318i, парите у рука колата на лагер, цената погодена.. ама едне мааала ситница пречи. Колата има C02 142 g/km. А компанијата што ги дава парите 140 g/km  и не попушта ни грам. Ги молев да стават инфо за екстра урбан емисија, културно како што правеа во Порше МК, без лажги да напишат само екстра урбан колку е другата да не ја пишува. Ама како за инает да не сакаа. "Не можеме да најдеме таква информација!“.
Следниот чекор - Макаутосатр Mercedes B 180.
Од слични причини, со исти услови (пари во џеб, кола на плац) пред пет годни купив Рено наместо Пежо.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Куоре, јас го сваќам твојот револтот кон Ауди :), но муабетов е за ситуацијата во Македонија, и колку продавачите на BMW допридонесуваат кон тоа. Инаку и на светско ниво, Ауди е пред Мерцедес(во продажба), но тоа е друга тема.

Револт ?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Ууу, ова иде на портал утре!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Zero касниш.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Едит:
Ја објавиле сега.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
Одг: Re: Однос кон купувачите во салоните на автомобилск
« Одговори #42 на: 22 Август 2013, 20:58:41 pm »
Денес сакав да го посетам салонот на Маккар , но кога стасав таму приметив дека салонот е комплетно затворен и празен без ниедна кола во него. Единствено работи сервисот. Знае ли некој нешто повеќе околу ова?
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Да не реновираат нешто?

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
Не реновираат ништо, комплетно е празно се, ни тест возила ни ништо. Сега разговарав со едно другарче од Скопје, наслушнал нешто дека Грците кој пред тоа биле сопственици на Маккар се повлекле, дека ќе влегувал друг импортер, ова пренесувам само, врска неам јас лично кој биле пред тоа газди, ни кој ќе бидат сега. Во глобала ако сакаш да купиш ново БМЊ во Македонија, во моментов мислам дека не е можно.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA