Бугар у поголема заблуда неможеш да бидеш. BMW не се продава само. Стави тогаш во салон 10 BMW иња и нека стојат така, зошто би вработувал 3-4 продавачи кога и еден наврата да стои би вршел работа. Значи BMW има направено добро име, одлични коли, но ако незнаат да ги продадат колите џабе е. Во Македонија незнаат на пример да продадат BMW. Еве на пример јас купив Ауди зошто во салонот беа културни со мене(покрај тоа што му го имав меракот од кога испадна), седнаа човечки разговараа, ми понудија тест вожња неколку пати, иако одев таму над 10 пати пред да го купам Аудито никогаш никој не се однесуваше како да сум досаден, иако реално бев
. Еве една листа на продадени коли од Merc, BMW и Audi во Македонија во 2012. Резултатите и повеќе од очигледно кажуваат дека проблемот е кај импортерите кој не се трудат доволно.
Премиум брендови – Audi далеку пред BMW и Mercedes
Иако ослабена, солидно помина продажбата на премиум автомобили. Тука, Audi заврши далеку пред BMW и Mercedes. Имено, производителот од Инголштад продаде 134 примероци, BMW продаде 64, а Mercedes само 54. Дефинитивно, оваа ситуација не ги отсликува реално состојбите на светскиот пазар, каде BMW го зазема водечкото место. Надвор од германското светот тројство, Land Rover продаде 35, додека Lexus продаде само 3 автомобили.
Текстот е превземен од порталот
www.koli.com.mk