Автор Тема: CARclub Тест: Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna  (Прочитано 5480 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
CARclub Тест: Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna
« на: 28 Февруари 2013, 12:37:24 pm »

http://www.carclub.mk/2013/02/28/test-toyota-auris-1-6-valvematic-luna/

Аурисот изгледа попривлечно во живо отколку на фотографии. Моторчето е одлично, рафинираноста и изолацијата ептен погодени. Импресивно добро опремен, ама и височка цена. Материјалите во ентериерот се две генерации понапред од досегашните.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
Одг: CARclub Тест: Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna
« Одговори #1 на: 28 Февруари 2013, 13:04:01 pm »
Интересна кола...
Единственото нешто кое не ми се допадна се издеформираните фотографии, од кои се се губи тоталната реална представа за возилото...
Океј е да има малку издеформирани слики, ама сите...
Повеќе оригинални, помалку со ефекти...
Моја лична забелешка...
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
« Одговори #2 на: 28 Февруари 2013, 13:20:51 pm »
Ите како му фалат поголеми бандаши на тестеров. Ама некако задниот дел го направиле " гломазен " или барем на сликиве така ми изгледа. Ентериерот е пффффф ЛЕПОТА барем предниот дел. ( сте можеле да ги сликнете и позади )

Прашањето кое си го поставуваме на крајот е дали новиот Auris е конкурент на веќе докажаните модели во оваа класа? Според мене ДА!

П.С Зошто нема видео тест? We all want one! :D
New blood of old school

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3 на: 28 Февруари 2013, 13:24:34 pm »
На прв поглед мислев пак некој нов Цивик излегол. Смел потег во дизајнот на Тојота. Ми се допаѓа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #4 на: 28 Февруари 2013, 13:46:00 pm »
Отворено ќе признаам, забораивме да сликаме ентериер. Единствената слика што ја имаме е кај Дени пред куќа. Видео? Видеото кошта. :)

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #5 на: 28 Февруари 2013, 14:18:25 pm »
Сеуште недефинирано ми изгледа Аурисов. Пренападен од напред, престандардна линија од страна, од позади неможам да го дефинирам (светлосната група ме потсеќа на Хјундаи и30, а долниот дел на Пежо 308).

Предлог: обрнете внимание повеќе на лични забелешки и впечатоци при возењето. Какво е чувството при возење, забрзување, меѓузабрзување, во какви услови колкава е потрошувачката, какво е чувството во кривини, изолацијата, каде може да се остави мобилен, шише вода... итн. :)
Да не биде само сувопарно пренесување информации и разглобување на истите и опишување на она што се гледа на сликите :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #6 на: 28 Февруари 2013, 14:48:53 pm »
Ova e vtor test kaj sto citam deka bil udoben, rafiniran i izoliran. Vo toj slucaj mi se dopaga i bi go zel pred drugite.

Zero ova deluva malku neseriozno: "Прашањето кое си го поставуваме на крајот е дали новиот Auris е конкурент на веќе докажаните модели во оваа класа?" Bidejki ona sto vo evropa e golf klasa, vo svetot toa e corrola klasa. Normalno deka e konkurent, prasanjeto e dali e najdobar vo taa klasa.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #7 на: 28 Февруари 2013, 15:00:16 pm »
Сакам да ја видам во живо и да се повозам со неа пред да коментирам.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #8 на: 28 Февруари 2013, 15:59:48 pm »
Fino, fino.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #9 на: 28 Февруари 2013, 16:27:13 pm »
Момент што ми се свиѓаше што заборавив да го спомнам во тестот - Тојота (кај Аурис барем) го заобиколува трендот што се јавува кај другите - воланот да го прават се потенок и потенок.

@LP: Најдобар? Не. Меѓу подобрите? Секако.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #10 на: 28 Февруари 2013, 16:41:32 pm »
A od aspekt na zavrsna izrabotka? :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #11 на: 28 Февруари 2013, 16:44:56 pm »
Завршната изработка беше одлична, со една забелешка за тестното возило за крцкање во средната конзола. Крцкањето не го приметив кај другите 2 возила во салон, и го отпишувам на случајност. Колку што знам, нешто е чепкано тоа возило, по нечива несреќна заслуга, па најверојатно тоа е резултатот.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #12 на: 28 Февруари 2013, 16:51:40 pm »
Ова со сликите од ентериер, втор пат се дешава. Првиот пат утнавте со UP. Јас лично, многу сакам да гледам слики од ентериерот и да читам детали за него, затоа и оваа забелешка од моја страна.

Друга забелешка е коментарот за цената дека е височка. Хммм за голфот цената не е височка и е оправдана, а за аурис-ов височка е, и покрај тоа што е меѓу подобрите, пошто најдобар нели е голфот и за него и 30000е не е височка цена. Што се оденсува до мене, сосем океј е цената со огелд на опремата, моторот, тоа што е нов модел и марката(тојота).

Делува интересно, али ич не можам да го сварам задниот дел, многу ми е чуден, а и дефитивно си бара поголеми бандажи. Ме интересира дали тоа на сликите гледам ксенон или Дени праел ујдурми со фотошоп?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #13 на: 28 Февруари 2013, 16:54:20 pm »
Мора Голф да се внесе во секоја дискусија? И на Голф цената е превисока, не викам дека не. Муабетот е дека луѓето се навикнаа на Аурис за 12.990 евра, па оваа цена е висока.

Забелешката за ентериерот е примена и прифатена. :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #14 на: 28 Февруари 2013, 17:07:42 pm »
Го спомнав голф поради тоа што у задњиве неколку години, на сите анкети и слични ствари тојота го пегла ВЊ. Епа ќе биде 12990, пред да искочи следната генерација, јас ги наведов оправдувањата за цената(мои, субјективни). Да не бидам сфатен погрешно, ќе кажам само дека при мое купување на возило, голфот би имал значителна предност пред аурисов. ;)

Не добив одговор за ксенон светла, а за ентериерот кажуј коа ќе праиш тест, да ти пишам дента смс СЛИКАЈ ЕНТЕРИЕР! :D Нешто у стилу римајндер. :)