Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 669793 пати)

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1315
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #2655 на: 26 Јуни 2021, 20:09:09 pm »
Прочитајте си закон. Мора во хомологацијата на возилото да стои дека задните стала се затемнети и да биде впишано во сообраќајна, инаку  проблем се плаќа казна

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #2656 на: 26 Јуни 2021, 20:10:56 pm »
Прочитајте си закон. Мора во хомологацијата на возилото да стои дека задните стала се затемнети и да биде впишано во сообраќајна, инаку  проблем се плаќа казна

Пушти цитат од законот ако не те мрзи или во кој да го бараме?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2657 на: 28 Јуни 2021, 22:08:33 pm »

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 416
« Одговори #2658 на: 29 Јуни 2021, 16:04:48 pm »
Мене исто ми се случи вакво губење време со затемнетите стакла. Свифтот мој има фабрички затемнети стакла, се работи за возило од салон. При креирање на сообраќајната во ПСС не ми беа впишани во сообраќајна. Поминува една година, одам да се регистрирам - никаква забелешка. Поминува втора година, одам да се регистрирам (овојпат во Автомакедонија во Кисела Вода) и таму џандарот на шалтер ми вика дека не ми се впишани стаклата во сообраќајна и дека е проблем. Ми вика да отидам таму кај што ми ја создале сообраќајната (во ПСС), да ја дополнат, и тоа морал да ја дополни баш човекот кој го ставил потписот и печатот при создавање (после 2 години замисли). Узпут ми го утна датумот на регистрација и ми украде 3 дена, али јебига, кај ќе се расправаш со брајча, едвај зборат македонски. Отидов во ПСС на шалтер на МВР, дечкото од таму ми вика - не бе, нема врска, ако ти се фабрички, не треба да ги има во сообраќајна, не се секирај.....

И изгубив неколку саати од мојот живот за курташак....

Откако ја купив колата, ме има застанато полиција за контрола неколку пати, никогаш ништо не рекле за стаклата....

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2659 на: 29 Јуни 2021, 16:54:42 pm »
Pustiv mejl do Mvr da mi kazat oficijalen stav. Ako dobijam odgovor ke vi go postiram tuka.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #2660 на: 29 Јуни 2021, 16:55:47 pm »
So sreka..i so mvr i so odgovorot

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2661 на: 29 Јуни 2021, 16:56:55 pm »

Dva pati sum se obrakjal random, dva pati mi odgovarale. Taka da ne gledam sto e srekjata tuka. Ako odgovorat ke znaete site, ako ne odgovorat mene nishto licno ne mi menuva. Jas sekako imam zapisani fabricki temni vo soob 😁

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
« Одговори #2662 на: 29 Јуни 2021, 17:00:24 pm »
Мене исто ми се случи вакво губење време со затемнетите стакла. Свифтот мој има фабрички затемнети стакла, се работи за возило од салон. При креирање на сообраќајната во ПСС не ми беа впишани во сообраќајна. Поминува една година, одам да се регистрирам - никаква забелешка. Поминува втора година, одам да се регистрирам (овојпат во Автомакедонија во Кисела Вода) и таму џандарот на шалтер ми вика дека не ми се впишани стаклата во сообраќајна и дека е проблем. Ми вика да отидам таму кај што ми ја создале сообраќајната (во ПСС), да ја дополнат, и тоа морал да ја дополни баш човекот кој го ставил потписот и печатот при создавање (после 2 години замисли). Узпут ми го утна датумот на регистрација и ми украде 3 дена, али јебига, кај ќе се расправаш со брајча, едвај зборат македонски. Отидов во ПСС на шалтер на МВР, дечкото од таму ми вика - не бе, нема врска, ако ти се фабрички, не треба да ги има во сообраќајна, не се секирај.....

И изгубив неколку саати од мојот живот за курташак....

Откако ја купив колата, ме има застанато полиција за контрола неколку пати, никогаш ништо не рекле за стаклата....
Дали имаш знак е6 со v над него? Колега има купено кола со фабрички затемнети стакла и го има знакот

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2663 на: 29 Јуни 2021, 17:02:17 pm »
Site koli so fabricki go imaat toj znak. Mozes da ja proglasis anketata za zavrsena 😁

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
« Одговори #2664 на: 29 Јуни 2021, 23:32:21 pm »

Dva pati sum se obrakjal random, dva pati mi odgovarale. Taka da ne gledam sto e srekjata tuka. Ako odgovorat ke znaete site, ako ne odgovorat mene nishto licno ne mi menuva. Jas sekako imam zapisani fabricki temni vo soob 😁

Odgovorot od mvr nema da spreci nekoj nepismen da ti pise so saka po zelba, pa posle misli mu ja

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2665 на: 30 Јуни 2021, 06:49:54 am »
E toa da, vo pravo si 😁
Zatoa jas preventivno nastapuvam, ama sekogas moze za nesto da te kaznat, nema kraj na "kreativnosta".
« Последно менување: 30 Јуни 2021, 06:55:17 am Inter1 »

Отсутен Inter1

• Редовен
« Одговори #2666 на: 30 Јуни 2021, 15:26:34 pm »
Пазете!!!

Промовирани нови 50 ласерски радари за потребите на сообраќајната полиција

https://mvr.gov.mk/vest/16213

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
« Одговори #2667 на: 30 Јуни 2021, 15:31:30 pm »
Пазете!!!

Промовирани нови 50 ласерски радари за потребите на сообраќајната полиција

https://mvr.gov.mk/vest/16213

Цитат
со уреди од последната генерација, од кои невозможно е да се избрише снимениот материјал

Аха, сигурно..

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #2668 на: 30 Јуни 2021, 15:32:02 pm »
Obi Wan Juko
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4413
« Одговори #2669 на: 30 Јуни 2021, 15:39:46 pm »
И досега не се бришеа снимките, сеа плус и ноќе ќе мерат.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"