Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: DarthJe5us на 05 Април 2022, 19:28:37 pmЦитат: n1kola на 05 Април 2022, 19:18:04 pmЕ не бе, исто како 1.6 тди или амто да возиш се сигурно Многу нелогично прашање.Дизел со 400кс е исто досаден ко дизел со 100кс на пример. Без разлика колку е брза колата.Прашањето е дали хот хеч е интересна кола да се поседува или е само “брз хеч“ кој не нуди ништо интересно во споредба со послабите модели. Марјан пример за Алфата имаше пишано дека е доста интересна кола, дали истово важи и за моделите на ВАГ.Да, важи. Моторот во ГТИ е многу интересен со не многу лаг и добри команди. Навистина е океј да се земе како дејли драјвер. Имено затоа и го зимаат повеќето низ државиве, или барем порано го зимаа кога беше 24-30к да се купи.Инаку хот хеч поозбилен е Ауди РС3, Фокус РС и слично, можеби вреди натаму да се погледне.
Цитат: n1kola на 05 Април 2022, 19:18:04 pmЕ не бе, исто како 1.6 тди или амто да возиш се сигурно Многу нелогично прашање.Дизел со 400кс е исто досаден ко дизел со 100кс на пример. Без разлика колку е брза колата.Прашањето е дали хот хеч е интересна кола да се поседува или е само “брз хеч“ кој не нуди ништо интересно во споредба со послабите модели. Марјан пример за Алфата имаше пишано дека е доста интересна кола, дали истово важи и за моделите на ВАГ.
Е не бе, исто како 1.6 тди или амто да возиш се сигурно Многу нелогично прашање.
Во 2007. The 2007 two-door Volkswagen GTI has a Manufacturer’s Suggested Retail Price (MSRP) of $22,730, while the four-door model stickers for $23,230 and a fully loaded GTI will top out just over $31,000.Толку беше и кај нас само во евра.
Ни Шкода спомна енглезов, ни Голф, а богами ни Алфа!Не знам што е работава, нов светски поредок можеби.
Цитат: loopz на 30 Август 2022, 03:36:31 amНи Шкода спомна енглезов, ни Голф, а богами ни Алфа!Не знам што е работава, нов светски поредок можеби.Тие не влагаат во класификација за кола, нив ги рачунаат за кинески папучи, оставиш пред врата и некое куче ќе ги однесе, нема ни да приметиш.
Колку е од прилика хибридна батерија за Тојота CH-R знае некој? размислувам за вакво половно возило па ме интересира доколку знае некој фала...
Цитат: grandemiki на 22 Октомври 2022, 20:31:31 pmКолку е од прилика хибридна батерија за Тојота CH-R знае некој? размислувам за вакво половно возило па ме интересира доколку знае некој фала...Зошто мислиш дека би ти требала? Кај CHR проблемот е само што пред фејслифт е со стариот менувач и многу троши на отворено и урла на 4000 обртаи. Инаку после фејслифт овој "проблем" е надминат со новиот менувач кој нуди крузање на 1800rpm на отворено.А пошто не е плагин, нема потреба да се замараш за батеријата.