Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 423589 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #930 на: 22 Декември 2016, 14:54:40 pm »

Од кај marchesk. Миислам другарче дека се за нијанса подобри од претходните ледови што ги земав од кај тебе, овие се по на бело поубави :)

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #931 на: 22 Декември 2016, 18:42:11 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Од кај marchesk. Миислам другарче дека се за нијанса подобри од претходните ледови што ги земав од кај тебе, овие се по на бело поубави :)
Баш вечерва прв пат монтирав од овие и истото го приметив, долго нека те служат!

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #932 на: 22 Декември 2016, 18:45:08 pm »
So kolku diodi se?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #933 на: 22 Декември 2016, 19:01:14 pm »
Со 6.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #934 на: 23 Декември 2016, 11:10:28 am »
marchesk набави нова количина или ова е што ти остана од претходната? Дали имаш w5w за позиција?

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #935 на: 23 Декември 2016, 11:24:26 am »
marchesk набави нова количина или ова е што ти остана од претходната? Дали имаш w5w за позиција?
Набавив нова понеделникот, имам од моделот.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
« Одговори #936 на: 23 Декември 2016, 12:08:28 pm »
ке те побарам утре(ако не заборавам) да поминам да видам што имаш

Отсутен tdejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 141
« Одговори #937 на: 28 Декември 2016, 13:22:53 pm »
здраво
дали некој ги има пробано новите сијалици на Осрам:

https://nightbreaker.osram.info/en/

Гледано на Јутуб споредбени тестови со други сијалици, стварно се добри

Цени во Скопје?

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #938 на: 14 Јануари 2017, 00:43:04 am »
Дали има некој што е купувал од Али и да се погодиле халогенки Н7, читам позитивни коментари на овај линк и по сликите добри се?
http://s.aliexpress.com/eMnUbYVz

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #939 на: 14 Јануари 2017, 00:46:48 am »
Јас имам од истиве.. мноогу побело и многу појако светат од тие обичните... :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #940 на: 14 Јануари 2017, 00:53:18 am »
Arno ama 100w se kje trpi li farot i socivoto taa jacina ?
Da ne napravis nekoja belja pa da se cudis.
Inace edno prasanje do deckoto so led diodite : moze li da mi predlozis sto led da stavam kaj mene na vectra b za tablica bidejki e so grlo kako za obicna sjalica ne e ubodna ?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #941 на: 14 Јануари 2017, 01:02:55 am »
Не се реални тие 100W .. Прво што земав беа 55W .. После на истите 100% почнаа да пишува 100W.. Баш возев така лево 55, десно 100.. и немаше никаква разлика..

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #942 на: 14 Јануари 2017, 01:54:01 am »
Inace edno prasanje do deckoto so led diodite : moze li da mi predlozis sto led da stavam kaj mene na vectra b za tablica bidejki e so grlo kako za obicna sjalica ne e ubodna ?

Моделот на сијалицата е BA15S доколку Вектра-та е до 98 година, од 99 веќе користат Фистони.

Доколку е првиов јас немам таков модел во моментов да ти понудам, но можеш во Бриколаж да си земеш Праксис, баш имам гледано таму. Но, запази да биде максимум должина како и обичната, подолга нема да ти ја собере. Друго, мислам дека од овој модел само една е за осветлување на таблицата (од доле-нагоре), ако е вака провери прво дали ти правело влага или пак ти влегувало вода, доколку да, прво среди тоа за да не ти прегорува.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #943 на: 14 Јануари 2017, 08:00:09 am »
Не се реални тие 100W .. Прво што земав беа 55W .. После на истите 100% почнаа да пишува 100W.. Баш возев така лево 55, десно 100.. и немаше никаква разлика..

Тоа може да го дознаеш само со мерење на амперажата, односно струјата која протекува низ сијаличката. А не со визуелна споредба на произведената светлина. Јас не би ризикувал со ноу нејм сијалички во никој случај.
Подобро ќе си возам Осрам и Филипс ОЕМ отколку ноунејм ќинез.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #944 на: 14 Јануари 2017, 08:24:08 am »

Моделот на сијалицата е BA15S доколку Вектра-та е до 98 година, од 99 веќе користат Фистони.

Доколку е првиов јас немам таков модел во моментов да ти понудам, но можеш во Бриколаж да си земеш Праксис, баш имам гледано таму. Но, запази да биде максимум должина како и обичната, подолга нема да ти ја собере. Друго, мислам дека од овој модел само една е за осветлување на таблицата (од доле-нагоре), ако е вака провери прво дали ти правело влага или пак ти влегувало вода, доколку да, прво среди тоа за да не ти прегорува.
Prviot model e 97god i sveti taka od dole prema gore.Vlaga nema suvo e barut arno ama sjalica takva so led nemozam da najdam.Zatoa i pobarav sovet od tebe ako imas na lager da zemam.
Ako ti pristigne nekoja pratka imaj me u plan.