Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 480656 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #705 на: 02 Септември 2015, 17:28:40 pm »
Аве сите ние имаме предлози, ама и новинариве пишуваат глупости само да се читаат статиите а без предходно да имаат било каков доказ за тоа.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #706 на: 02 Септември 2015, 21:05:48 pm »
онак, ај те молам не барај научна студија да направиме. Ако ти кажам саати случано да не рачунаш колку ке ти биде? ти саати колку возиш или км гледаш.

кога викам брзо значи побрзо од вообичаено за сите. АКо ти прегоруваат тебе нормалните на 10 месеци овие на 3/4 шо знам 5 евентуално тоа е тоа. ако мене со малце возење ми треат 2 години знаци брзо ке ми биде за 1 година

и на самите си има дека траат помалце од другите без анализа научна во саати
ако за тебе е научна студија да собереш 2 бројки тогаш врати се во осмолетка, поточно таму во трето одделение... или, не пишувајте неверосодтојни и неупотребливи податоци кои сепак може да направат штета на повеќе начини... едноставно, за сијалици како и еден куп други работи се рачуна во раб. саати, а не месеци и гофини... ти што возиш 1 саат дневно и петко петковски до 5-6 саати дневно сте многу различни за употреба на сијалици... а месеците и годините се исти и за двајцата...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #707 на: 02 Септември 2015, 21:40:05 pm »
Можеби на некого податокот у месеци и години му е сосема доволен и употреблив...

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #708 на: 02 Септември 2015, 22:57:23 pm »
да да... секако...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #709 на: 03 Септември 2015, 10:30:27 am »
Можеби на некого податокот у месеци и години му е сосема доволен и употреблив...

на повекето им е доволно, на еден не му е и тоа е драма

Отсутен ZokiPet

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 332
« Одговори #710 на: 03 Септември 2015, 13:01:46 pm »
Колку за инфо од мое лично искуство: - Најтбрејкери Н7 на кратки и долги ги возам 2 години, 1 година со постојано вклучени кратки за дневни, втората постојано со дејлајт мод на долги со намален интензитет на 40%.

Досега не откажале, светат како и првиот ден.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #711 на: 04 Септември 2015, 01:45:54 am »

знаеш што? ме заболе мене стапот за тебе и твоите сијалички...нај искрено... се обидов да ви појаснам и да ве научам нешто, ама очигледно не вреди да си го губам времето за тврдоглави “колеги“ кои не сакаат да научат како е правилно... не за друго, ке заебете некого со такви репери и мерки...

драма воопшто не ми била никад никаква сатисфакција... ти си инаетчија, ако сум ја драма мејкер... мери си го времето лично ако сакаш и со должина на косата или колку пати си бил на бербер откако си ги турли сијалиците... само не го тоа како инат потенцирај најавен форум...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен damjanku

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
« Одговори #712 на: 04 Септември 2015, 05:48:33 am »

Па во принцип и не е доволно, пожелно е да се каже отприлика колку километри издржал делот(сијалицата) бидејќи вака не е реално претставено, некој поминува 2000км годишно некој 50 000км и не е исто и двајцата да кажат дека 1 година им издржала сијалицата...

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #713 на: 04 Септември 2015, 07:51:37 am »
Демек ние не знаеме, па онак ти ќе не учиш?

Btw,  поради ваквиот твој арогантен однос, како да си најпаметен од сите нас тука ( а не си ), не заслужуваш ни најмала дополнителна информација. А од твоите "тврдоглави" колеги, најмалку што можеш да научиш е некоја лекција за лепо понашање.

@damjanku: сијалиците ми тераа година и 2-3 дена. За тој период поминав нешто помалце од 15 000км.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #714 на: 04 Септември 2015, 18:38:56 pm »
Демек ние не знаеме, па онак ти ќе не учиш?

Btw,  поради ваквиот твој арогантен однос, како да си најпаметен од сите нас тука ( а не си ), не заслужуваш ни најмала дополнителна информација. А од твоите "тврдоглави" колеги, најмалку што можеш да научиш е некоја лекција за лепо понашање.

@damjanku: сијалиците ми тераа година и 2-3 дена. За тој период поминав нешто помалце од 15 000км.

уште многу фурни леб ке изедеш пред да дојдеш на моето место, па тек тогаш да си создадеш право да отценуваш кој треба да учи лепо понашање и дали вреди да се практикува на секого... но пред се ке мора да научиш што е точен податок...  а ниеден момент не реков а богами не ни наметнав ситуација на НАЈ ПАМЕТЕН а уште помалку арогантен....  жал ми е што немаш капацитет тоа да го увидиш или можеби несакаш... ете, ти признавам, ти си попаметен од мене... јбг, што да праам, глуп сум, толку ме дарил господ на раѓање... мора да има и такви глупаци како мене, за да има баланс во природата...

п.с. ако нејќеш да споделуваш по прецизни податоци, тогаш немој да шеруваш грешни...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #715 на: 04 Септември 2015, 19:46:42 pm »
Уште еден пост каде штотуку го потврди тоа што го кажав.

Информацијата е точна, не е погрешна. Споделена од лично искуство, на човек што фино и културно се обрати и праша.

Толку, неам намера ни да се расправам нити да докажувам нешто.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
« Одговори #716 на: 04 Септември 2015, 20:42:01 pm »
Онак,стварно си тетка некад јеботе. :)
Што се запна толку колку часа па колку часа,кога никој неможе да измери тоа.
Си кажаа луѓето дека им траат помалце од другите сијалици,и тоа е релевантно.
Без љутење,молам :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #717 на: 04 Септември 2015, 21:54:43 pm »
ок... нема да дискутирам више.. од утре и за гуми, масло, антифриз и незнам што, пишувајте ако сакате во месеци и години а не пројдени километри... збор нема да прочитате од мене... више...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #718 на: 04 Септември 2015, 22:08:56 pm »
Aj da ve ebam go nalutivte pak Onak, a nekogas ( ne stalno ) stvarno znae da kaze nesto i ubavo da objasni i od toa so ke go kaze da se vidi deka ima poznavanje i ima poim za so zboruva. Ama nekogas znae i da zatupi neka si ibe majkata...ali jbg site nie sme razlicni karakteri i so bi bilo ako sme site isti  :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #719 на: 04 Септември 2015, 22:25:28 pm »
Не се слагам со пристапот на Онак, али се слагам со неговата констатација - подобро е да размислуваме во насока на работни часови кога зборуваме за сијалички, иако сосема е во ред да сметаме во месеци, ако претпоставиме дека зборуваме за просечен македонски возач што поминува околу саат време на ден во кола (до работа, назад, вамте-тамте).