Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 478970 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #435 на: 29 Октомври 2014, 14:45:28 pm »
Крстач немаш?

Голем крстач странично од кај решетката завлага колку да одврти. Што поголем тоа подобро. И се витка малку пластиката колку да го извадиш.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #436 на: 29 Октомври 2014, 15:28:19 pm »
Имам еден крстач ама долг е, мислам дека нема да влезе измеѓу пластиката и штрафот, а страв ми е да тегнам да не пукне пластиката... Ај ќе видам после ќе се симнам доле, него да не знаеш да ми кажеш на која цака се вади позиционото сијаличе? Пошто не е со конекторче како средното, се пристиска се врти? Неам мењано до сеа позицијам а и мајсторче сум да поеабам работа, да не ја сронам  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #437 на: 29 Октомври 2014, 15:57:16 pm »
Мислам дека откога ќе го извадиш фарот многу е интуитивно вадењето. Не памтам, но сигурно е неверојатно лесно.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #438 на: 29 Октомври 2014, 17:04:54 pm »
Јас купив денеска една H7 Narva, ме одраа 300 денара :)

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #439 на: 30 Октомври 2014, 01:15:08 am »
Значи колку ме нервира ова колава, за едно сијаличе ќе вадам маска, ќе вадам фар ќе се ебавам ебате тоа. А иа не сум баш нешто јак со клучеви, со алат, ми фали клуч као на сликава подоле, неам таков за да го одвртам тој штраф. Додека не цркнат средните нит мењам позицијава нит бутур. Толку пристап да се немало...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Пак си добар не се жали толко, види кај мене како е
« Последно менување: 30 Октомври 2014, 01:25:34 am karajann »

Отсутен timoha

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 79
« Одговори #440 на: 30 Октомври 2014, 20:51:50 pm »
Значи колку ме нервира ова колава, за едно сијаличе ќе вадам маска, ќе вадам фар ќе се ебавам ебате тоа. А иа не сум баш нешто јак со клучеви, со алат, ми фали клуч као на сликава подоле, неам таков за да го одвртам тој штраф. Додека не цркнат средните нит мењам позицијава нит бутур. Толку пристап да се немало...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Kupi si torex klucevi komplet, ke ti treba posto se na kolata e na torex klucevi okolu 250den se......

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #441 на: 30 Октомври 2014, 21:01:16 pm »
Од каде ги купи? Ќе ми вршат работа и за вадење на штоповите позади? Ќе си земам.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #442 на: 04 Ноември 2014, 01:26:26 am »
Се збори за задно осветлување:

Дали, ако сијаличката која служи за позиционо и кочница во исто време, ја заменам со LED сеуште ќе ја има таа двојна функционалност?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #443 на: 04 Ноември 2014, 01:33:41 am »
само ако сијаличката со лед е направена за таква да биде, т.е. да има 2 контакти за +... во спротивно не... дури и поверојатно е дека нема ништо и никако да свети...

значи си постојат такви сијалички од лед...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #444 на: 04 Ноември 2014, 09:47:42 am »

Дали, ако сијаличката која служи за позиционо и кочница во исто време, ја заменам со LED сеуште ќе ја има таа двојна функционалност?

P21/5w ти е?
Ако е таква, од кај ќе купиш сакам да ја пробам кај мене како ќе свети.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #445 на: 04 Ноември 2014, 10:27:06 am »
Кај тебе ќе се побуни италијанскиот електронски мозок, ќе ја пљукне и исфрли низ стаклото од задниот фар! :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #446 на: 04 Ноември 2014, 10:36:42 am »

Таа е со две влакна сијалица. И со 3 контакти. Има исти такви LED сијалички со 3 контакти. Нормално дека ќе си работи. И ќе има многу побрз риспонз тајм. Само мора да се води евидеција да се стави cree диода или нешто слично, зошто инаку може да не е доволно јака за кочница. :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #447 на: 04 Ноември 2014, 11:10:10 am »
Кај тебе ќе се побуни италијанскиот електронски мозок, ќе ја пљукне и исфрли низ стаклото од задниот фар! :D

Аиии од тебе не очекував ваков коментар.
Се си има, canbus систем... на пример ова...

http://www.ebay.com/itm/2-X-1157-BAY15D-No-Error-5050-SMD-40-LED-CANBUS-Turn-Signal-Reversing-Light-/151443505064?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2342bc7fa8&vxp=mtr

Само треба да има 40-50 лед за да свети добро.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
« Одговори #448 на: 04 Ноември 2014, 17:36:48 pm »
Таа е со две влакна сијалица. И со 3 контакти. Има исти такви LED сијалички со 3 контакти. Нормално дека ќе си работи. И ќе има многу побрз риспонз тајм. Само мора да се води евидеција да се стави cree диода или нешто слично, зошто инаку може да не е доволно јака за кочница. :)

Ај набаци ориентационо линкче од ибеј или Али, да знам што да барам. Без кенбус, мојата кола е во стил "не се замарам бе брат". Се трудев вчера да најдам ама не успеав, се некои обични за позиција наоѓав.

Битен момент е диодите да се црвени. Бели неќу, ко избледен штопот да е изгледаат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #449 на: 04 Ноември 2014, 17:39:54 pm »

Ај набаци ориентационо линкче од ибеј или Али, да знам што да барам. Без кенбус, мојата кола е во стил "не се замарам бе брат". Се трудев вчера да најдам ама не успеав, се некои обични за позиција наоѓав.

Битен момент е диодите да се црвени. Бели неќу, ко избледен штопот да е изгледаат.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=1157+bulb+led+cree&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.X1157+bulb+led+cree+red&_nkw=1157+bulb+led+cree+red&_sacat=0