Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Значи колку ме нервира ова колава, за едно сијаличе ќе вадам маска, ќе вадам фар ќе се ебавам ебате тоа. А иа не сум баш нешто јак со клучеви, со алат, ми фали клуч као на сликава подоле, неам таков за да го одвртам тој штраф. Додека не цркнат средните нит мењам позицијава нит бутур. Толку пристап да се немало... (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Значи колку ме нервира ова колава, за едно сијаличе ќе вадам маска, ќе вадам фар ќе се ебавам ебате тоа. А иа не сум баш нешто јак со клучеви, со алат, ми фали клуч као на сликава подоле, неам таков за да го одвртам тој штраф. Додека не цркнат средните нит мењам позицијава нит бутур. Толку пристап да се немало... (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Kupi si torex klucevi komplet, ke ti treba posto se na kolata e na torex klucevi okolu 250den se......
Се збори за задно осветлување:Дали, ако сијаличката која служи за позиционо и кочница во исто време, ја заменам со LED сеуште ќе ја има таа двојна функционалност?
Кај тебе ќе се побуни италијанскиот електронски мозок, ќе ја пљукне и исфрли низ стаклото од задниот фар!
Таа е со две влакна сијалица. И со 3 контакти. Има исти такви LED сијалички со 3 контакти. Нормално дека ќе си работи. И ќе има многу побрз риспонз тајм. Само мора да се води евидеција да се стави cree диода или нешто слично, зошто инаку може да не е доволно јака за кочница.
Цитат: Deni на 04 Ноември 2014, 10:36:42 amТаа е со две влакна сијалица. И со 3 контакти. Има исти такви LED сијалички со 3 контакти. Нормално дека ќе си работи. И ќе има многу побрз риспонз тајм. Само мора да се води евидеција да се стави cree диода или нешто слично, зошто инаку може да не е доволно јака за кочница. Ај набаци ориентационо линкче од ибеј или Али, да знам што да барам. Без кенбус, мојата кола е во стил "не се замарам бе брат". Се трудев вчера да најдам ама не успеав, се некои обични за позиција наоѓав. Битен момент е диодите да се црвени. Бели неќу, ко избледен штопот да е изгледаат.