Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 388013 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5055
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #2445 на: 03 Јануари 2025, 10:15:42 am »
Чим сакаш да се заебаваш сам наместо да платиш на некој да ти среди професионално, оди во Аутокинг и бирај си таму проектори, ќе ти кажат сигурно и тие која димензија ти треба и кои ти се опциите.

Мене ако ме прашаш, само проектори што се компатибилни со ОЕМ ксенон стандардни сијалици од типот d1s, d2s и така натаму.

Не им верувам на ЛЕД/биЛЕД проекторите зошто прегорување на тоа значи повторно отварање фар.
so drugi zborovi proveren proektor kako morimoto, retrofit lab, itn...

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #2446 на: 03 Јануари 2025, 12:25:05 pm »
Чим сакаш да се заебаваш сам наместо да платиш на некој да ти среди професионално, оди во Аутокинг и бирај си таму проектори, ќе ти кажат сигурно и тие која димензија ти треба и кои ти се опциите.

Мене ако ме прашаш, само проектори што се компатибилни со ОЕМ ксенон стандардни сијалици од типот d1s, d2s и така натаму.

Не им верувам на ЛЕД/биЛЕД проекторите зошто прегорување на тоа значи повторно отварање фар.
Не зна што ќе средит по професионално,не ќе пра операција на мозок па не знам ти какви вештини да требаат :D Многу работи што биле професионално платени биле башибозук сработени... Не е нешто кој знае што менување на рефлектор, нити пак прв пат ќе отварам фар:D

„Мене ако ме прашаш, само проектори што се компатибилни со ОЕМ ксенон стандардни сијалици од типот d1s, d2s и така натаму.“ Да де, затоа прашав. Има фабрички ксеон, но рефлекторите се изгорении идејата ми беше да ги сменам со некои исто само што се правени со технологија од 2020+...
Демек ретрофит праеле рефлектори со нова технологија и траеле повеќе, но имат 3 модели и не знам кој би пасирал ?
Инаку ко бев кај професионалците ме пратија од едно место да зема универзални проектори прасирале ќе ги наместеле... :D  А како што кажа, и на не сака да се зеза со комбинации од причините што ги спомна....

@nikola_bb би се осеќал дужен пиво ако ми кажиш насоки за моримото кој модел би пасирал :D или ретрофитлаб, кој сметаш дека се подобри. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~
Кја мене се фиксни лимчињата, можда е побобро да земам тие што се сп шпулна, ко ќе пуштам долги да светат долго двете...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #2447 на: 03 Јануари 2025, 18:03:33 pm »
Neznam koj model pasira, si ima konfigurator na nivnite strani

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #2448 на: 03 Јануари 2025, 22:50:36 pm »
Epa na konfiguratorot 3 modeli davat, isti opisot e na site :/

Отсутен nikola_bb

• Сениор
« Одговори #2449 на: 04 Јануари 2025, 09:37:43 am »
Epa na konfiguratorot 3 modeli davat, isti opisot e na site :/
Moze i ima 3 opcii. Ako znaes koj reflektor e vnatre mozes da kupis i repariran reflektor okolu 25-30e po parce e

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #2450 на: 08 Јануари 2025, 10:02:17 am »
На retrofit има репарирани?
абе праја бугарие за 200 еу деме, ама на ретрофит пишува дека користат понова технологија за рефлекторите, затоа им се намерачив.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9029
« Одговори #2451 на: 10 Јануари 2025, 11:09:01 am »
Denovive gledav edno video na youtube za Osram. Konecno ima direktna zamena za halogens so Led. Night breaker led za nekoi vozila ne za site imaat direktna zamena plug and play. Za zal Citronov use ne e vo listata. Moze da si proverite koj go ima da si naraca. Dopolnitelno ima info dali treba ona kako se vika za da ne javuva greshka ili ne.

Se si mislam deka istive nekoj gi imashe staveno veke ama ne se sekavam koj clen

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #2452 на: 11 Јануари 2025, 00:13:08 am »
Еве за Philips, гледам и Golf 5 го има. Ама гледам прилично скапи се овие Ultinon Pro9000
https://www.philips.com/c-dam/b2c/category-pages/lighting/FAQ/led-upgrade-car-compatibility-list-fr.pdf

За Осрам
https://look.ams-osram.com/m/279bdebe1f871386/original/LED-Night-Breaker-H7-Vehicle-List-EN.pdf
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005