За три дена ми прегоре Osram H7 LED ламба...најверојатно од температура но сепак ми е малку чудно,му се случило нешто слично на некој?
Возев некое време,ја угасив колата за да отклучам и да ја внесам в гаража и гледам не работи,после ќе пробам да ја извадам и да пробам пак...моделов е со кулер и работеше перфектно,дали да ставам од овие обичните без кулер,без додатоци...plug and play варијанта 🤔🤔
Провери да не искочила од лежиште, душа ми излезе дур ја монтирав левата сијаличка на гољфот, простор за маневар = 5мм. За раат мењање сијаличка се вади цел фар сосе браник.
Пред недела дена монтирав Philips Ultinon Pro6000 Boost H7 исто со кулерче, сега за сега си пичат без проблем, а според производител би требало да траат 6х подолго од обична халогенка т.е. 3000 саати, мовие рецимо доаѓаат со гаранција од 3год.
Се мислев меѓу Philips и Osram Nightbreaker LED пошто само тие 2 модели се легални во Австрија ама се одлучив за Philips-от дека се помали и затоа полесни за монтажа.
Иначе, разлика е ден и ноќ од халогенките и до сега не ми аблендирал никој од спротива, така да изгледа добро ги направиле....снопот на ѕид изгледаше 90% ист ко халогените.