Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 423940 пати)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #795 на: 28 Март 2016, 13:41:00 pm »
Десното блешти реално, за разлика од оем.
Оем има поиканва дистрибуција на светло, целата таблица односно цело место е осветлено дискретно како што треба.

На кинезаријата, под ледовите надоле блешти. Затоа е и ставена фолија оддоле на куќиштата.

Ствар на вкус. Ја не сакам да ми блешти да се гледа таблицата од авион. туку дискретно осветлено :) Затоа се закопав за оем, и решен проблем за навек, овие кинезаријава си ибаа м___р секој 2 месеци од топлина.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #796 на: 28 Март 2016, 13:57:50 pm »
Од каде ги најде ОЕМ-от, и по која цена? И бараа кодирање, или не?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #797 на: 28 Март 2016, 15:14:14 pm »
Десното блешти реално, за разлика од оем.
Оем има поиканва дистрибуција на светло, целата таблица односно цело место е осветлено дискретно како што треба.

На кинезаријата, под ледовите надоле блешти. Затоа е и ставена фолија оддоле на куќиштата.

Ствар на вкус. Ја не сакам да ми блешти да се гледа таблицата од авион. туку дискретно осветлено :) Затоа се закопав за оем, и решен проблем за навек, овие кинезаријава си ибаа м___р секој 2 месеци од топлина.
на секои 2-3-6 месеци се расипуваат ама не од температуеа туку од влага..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #798 на: 28 Март 2016, 18:19:06 pm »
Влага нема ни капка, апсолутно,
И тие во ентериер и тир на таблица апсолутно од топлина. Исфорсирани диоди, нема ладилник, почнуваат фа треперат па умират. Најчесто отпорник некој рика.

Класен, од ибеј, цена мислам нецела 50ка, сосе шипинг.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #799 на: 28 Март 2016, 21:27:44 pm »
Влага нема ни капка, апсолутно,
И тие во ентериер и тир на таблица апсолутно од топлина. Исфорсирани диоди, нема ладилник, почнуваат фа треперат па умират. Најчесто отпорник некој рика.

Класен, од ибеј, цена мислам нецела 50ка, сосе шипинг.

од влага само.. тие што ми се на таблица, ми се исти со тие во кабина.. купени од ист човек, на исто место... во кабина се веќе скоро 3 години, а тие на таблица сум ги сменил неколку пати до сега...  таа влага ти неможеш ни да ја приметиш.. кондензира, и се лепи внатре во електрониката.. за воља на вистината, ги имам испитувано, диодите не се прегорени, тоа електрониката е сјебана во нив... ама па и да се земе предвид колку светат тие на таблица а колку тие во кабина...

бај д веј, кинески се... од кинеските нај кинески... 3 за 100... ;D ;D

и не биди сигурен дека немаш влага внатре во кабина.. имаш и тоа како... само не си свесен за тоа...

но сосема си во право за УБАВИНАТА на светлината од оем диодите... ептен е различно... само такви ти се погодиле...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #800 на: 29 Март 2016, 20:00:15 pm »
Kazete mi kade moze da se najde sijalica D1s za fabricki xenon za BMW 520d 2008ma?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #801 на: 29 Март 2016, 23:03:12 pm »
Некој ги имаше спомнато оние у гаражата на Сити Мол дека имаат избор за сијалици разно разни...

Да бидам искрен, не знам каков им е изборот, јас побарав најобична НВ4 халогенка, класична, жута, Нарва. Типот ми кажа цена од 650 денари. Што е уште потрагично, кога го прашав дали е за пар, ми рече дека една е толку. Му дадов поглед пун неверување, му се насмеав и си отидов. Си даде за слобода да ми каже дека они биле увозници за Нарва и дека нема нигде да најдам поевтино.

Од кај Чакаров земав Нарва НВ4 (два комада) и НВ3 за 840 денари односно 280 денари по сијалица. Нека ми бидат многу поздравени КарБокс, тешко дека уште еднаш би отишол таму.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #802 на: 30 Март 2016, 00:06:05 am »
A jas Thule ke kupuvam od tamu :D
Sto da pravam koga samo oni go imaat toa sto go baram.

Kade se naoga Cakarov da go upatam drugarov?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #803 на: 30 Март 2016, 00:18:59 am »
Унион - трејд.
Карши Сити мол (во малиот трговски) или до Универзална.
Имаат избор на Нарва, а сите други шо ги немаат на лагер одат на порачка.
d2s Philips се од околу 3500 - 3600 ден.

веле - до газот ти се луѓето и стварно се увозници на нарва.
:)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #804 на: 30 Март 2016, 00:29:18 am »
A jas Thule ke kupuvam od tamu :D
Sto da pravam koga samo oni go imaat toa sto go baram.

Kade se naoga Cakarov da go upatam drugarov?

Во Маџари после двоењето што тера накај Ченто.

Унион - трејд.
Карши Сити мол (во малиот трговски) или до Универзална.
Имаат избор на Нарва, а сите други шо ги немаат на лагер одат на порачка.

веле - до газот ти се луѓето и стварно се увозници на нарва.
:)

Кои ми се до газот и се увозници на Нарва? За кој таков тогаш оној од Карбокс ми се кажуе дека они се увозници на Нарва?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #805 на: 30 Март 2016, 01:52:43 am »
Кои ми се до газот и се увозници на Нарва? За кој таков тогаш оној од Карбокс ми се кажуе дека они се увозници на Нарва?

многу е лесен одговорот бе веле... еве јас ке ти речам како јас им одговорарам на таков текст...

-ние сме овластени увозници
-аха... а како овластени се ексклузивни или...?

мислам, ексклузивни застапници подразбира ЕДИНСТВЕНИ... ако се само застапници... пих, можеш да имаш застапници така во секое маало по еден за нарва сијалици да речеме... унион трејд и оливер ми се познати одамна, оливер ми е пријател патем речено. они имаат нарва оригинална кај нив околу 6-7 години.. и не не се првите, не се ни единствените увозници... и чим имаш повеќе од еден увозник нема ексклузивност во овластувањето т.е. застапништвото на брендот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #806 на: 30 Март 2016, 07:38:25 am »
Kazete mi kade moze da se najde sijalica D1s za fabricki xenon za BMW 520d 2008ma?

Јас за 166 нарачав од Амазон на времето. d1s е прилично поскапа од d2s.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #807 на: 30 Март 2016, 09:38:35 am »
@ velestrumf  дуќанот што е на улица накај Универзална. Доста брендови тие самите ги увезуваат. Увезуваат најмногу делови за камиони, ама во тој пакет можи и што сакаш за коли да се порача.

@ Simo 166
d1s - во право си, доста се поскапи. За кај бушавиот баравме, 5 до 7 000 ден мислам дека беше, една.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #808 на: 30 Март 2016, 09:58:05 am »
Еве ви уште едни увозници на Нарва

http://feli-as.com/index.php?option=com_contact&view=contact&id=2&Itemid=57&lang=mk

Инаку на декларацијата обично пишува кои се првите увозници ако се ексклузивни :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #809 на: 30 Март 2016, 11:11:30 am »
тоа ОВЛАСТЕН увозник нај често значи дека од производителот директно ги купуваат па ги увезуваат, т.е. не ги купуваат од некој што ги купува од производителот, т.е. не се втора рака туку прва...

загледајте декларации и ке приметите пишува овластен или ексклузивен или пак само увозник за македонија.... во деталите е нај интересното... :)

реално, во денешно време, за такви ситни материјали, тешко дека ке добие некој екслузивност во увозот.. башка за ексклузивност, МОРА да купува минимум од она што производителот го налага, збориме за количините нели... за да бидеш ексклузивен, ти бара минимум бројка од секој модел на продуктот да го купиш, така ке добиеш ексклузивност, па ти после продавај на втори лица ако сакаш, тука не те лимитираат. имаш ексклузивитет на тој бренд на ниво на држава... збориме за било што како продукт нели, не само за сијалици...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk