Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Јас ги возам од јуни 2013 и никако да изгорат да ги сменам, генерално океј се, ама перформансите на дожд не им се нешто најсјајни, светлината што ја даваат е многу по бела од класични сијалици и е блиску до рекламираните 4500k.
Епа да според спецификациите треба да фаќаат Philips от само дали 4300k да земам или појаки?
Цитат: stavrov на 09 Април 2016, 08:36:39 amЕпа да според спецификациите треба да фаќаат Philips от само дали 4300k да земам или појаки?Кога купуваш оргинал сијаличка немаш избор на келвини. Ако некој ти нуди "Philips" со 5000 и 6000к - знај дека се фалш. Секоја оргинална ксенон сијаличка си доаѓа во 4300к.ЕДИТ:http://www.philips.co.uk/c-m-li/car-lights/headlight-bulbs/xenonГрешка сум бил. Имаш да си купиш друга топлина на сијалички. Сепак би препорачал оргинал 4300к.
Денската светлина е до 6400k. Јас кај мене имам од основните овие 4300к што се. Стави побело од ова, само не оди повеќе од 6400к, оти удира на плаво и имаш понејасен преглед на патот.