Од лично искуство...
Колега мој имаше Ровер...Имаше проблем идентичен како твојов.
Купи заменски дискови и плочки, не се сеќавам што марка беа...Од Грција знам дека му ги донесоа, и беа бренд, во тоа сум 100% сигурен...Ги плати околу 10 000 денари...
Оригиналните во МакСтар беа 15 илјади односно 250 евра...Заштеди 5000 денари...
Тргна на пат за Битола...Натака се беше Ок...За враќање на првата патарина колата почна повторно да му тресе...Значи севкупно помина 250 км и свати дека за џабе ги фрли парите...
Ја повози уште некој 2000 км, и ја однесе повторно да смени дискови и плочки...Но овој пат оригинални!
Севкупно математиката му излезе 400 евра, сакајки да заштеди 5000 денари...
Никој не ја оспорува работата на оној кој ке ти ги менува дисковите и плочките, него сакам да ти укажам на можните проблеми кои би се јавиле...
Јас исто така ставив Феродо, во моментот сум задоволен од нив, но поминав едвај 50 км со колата...
Така да не можам да дадам мислење во моментот...
Не викам дека Феродо или АТЕ се лоши, напротив, ок се...
Но 306-ката нема АБС, не е тешка колку аудито, не е брза колку аудито...
Него треба да го закочиш...Размисли и на тоа малку...
И покрај тоа што купив Феродо и што имам релативно доста искуство со механика и работење на возила, поправки, сепак решив дека најдобро е замената да ја направам у овластен сервис, поточно во CityCar, во Автокоманда...
Сепак немам толку многу искуство за да оценам дали останатите делови од кочиониот систем се во добра состојба...
И добив препорака да ги купам нив, а да не зимам Валео или некој други...Од поискусни од мене...
Не те убедувам во ништо. Само како препорака...
Понудата и на Феродо и на АТЕ е одлична. Не би згрешил ни со едните ни со другите...
Но некако пак ми иде накај овластениот сервис се...Немам искуство со нивниот сервис, претпоставувам дека би требало да работат според сите стандарди.
Од друга страна 100 евра не се малку пари...
Само да не ти увалат некој фалц...Ако си сигурен за оригиналноста и потеклото на производот, ондак не се мисли, слободно земи ги и правац кај Маршер...
Доколку се одлучиш за варијанта Б, од продавачот побарај гаранција за производот што нормално би требала да ти следи...
Муабетот, а бе, знаеш, секојдневно продаваме, никој не се пожалил се прикаски за мали деца...
Има или нема гаранција...
АКо има проблем сакам да ги вратам назад и да си ги добијам парите...