Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1378887 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9107
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3885 на: 06 Јули 2015, 15:01:05 pm »
Најискрено многу ќе бидам среќен ако пропаднат како глувци а воедно им посакувам се најлошо во иднината на тие педерчиња.

немој да бидеш идиот. тоа што тука те лажат и веруваш дека е многу убаво а имаш 10 пати помалце приходи од нив е твој проблем.
недај боже да стигнеме ние како нив..тек че да ти буде жао.

на германците им било жал и се срамеле, море ајде...меркел да не ти кажа срамежливо

не ти е народот крив за мизеријата во која живееш сега. И во Југославија беше истата историја со Егејот ама никој не се замараше. сега сите се патриоти.

ако бараш патриотизам се молиш да пропаднат оди прашај кај што треба зошто во толку патриотска држава полна со гркомразци сите главни бизниси се продадени на грци: банка, мермер, нафта, жито....

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #3886 на: 06 Јули 2015, 15:03:38 pm »
Нема ништо патриотско да му посакуваш на некого лошо што цел живот те прогонувал, мрази и не те признава како нација така да љубовта ви ја оставам на вас добродушните што не смеете да се кажете дека сте македонци од Македонија кога сте таму.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #3887 на: 06 Јули 2015, 15:06:11 pm »
многу телевизија гледаш, излези малце и прошетај по белиот свет.

до сега никогаш не сум се плашел да кажам дека сум од Македонија, пошто таму кај што сум одел не ги ни заболело за Македонија

а овде во егејска кај што се нашите асимилирани се полоши од турскиот аскер на времето

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3888 на: 06 Јули 2015, 15:12:13 pm »
Проблемот е што погрешно информираат кај нас за моменталната состојба во Грција. И тоа не е прв пат. Зашто и како не знам, не сум близок со медиумите :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #3889 на: 06 Јули 2015, 15:16:21 pm »
Nema potreba od tolku da se dokazuvate koj ste I sto ste.
Za nikogo ne e dobro sto grcija ja koci makedonija, a I za makedonija nema da bide prijatno ako grcija propadne.
Momentalno sum u grcka, dali toa me pravi ne patriot?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #3890 на: 06 Јули 2015, 15:20:54 pm »
Марче јас работев скоро три години во грчка пред 11 години така да не ми кажувај за нив и нивното почитување спрема македонците. Секој си има свое мислење, јас моето го имам изградено на лично искуство од три години.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3891 на: 06 Јули 2015, 15:21:30 pm »
Nema potreba od tolku da se dokazuvate koj ste I sto ste.
Za nikogo ne e dobro sto grcija ja koci makedonija, a I za makedonija nema da bide prijatno ako grcija propadne.
Momentalno sum u grcka, dali toa me pravi ne patriot?
ти си патриот... и немој да идеш у грчка... иди во воскреснатиот дојран.. биди патриот фо крај. бањај се во лековитото езеро со жардињерите во вода, исечените и оставени метални столбови  од чадорите и терасите кај што беа претходно кафичите пред да се врати водата... двајца познаници се вратија во неделата со посекотини на нозете... битно палми донеле и бехатон туриле поред езеро...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #3892 на: 06 Јули 2015, 15:28:00 pm »
Марче јас работев скоро три години во грчка пред 11 години така да не ми кажувај за нив и нивното почитување спрема македонците. Секој си има свое мислење, јас моето го имам изградено на лично искуство од три години.

Јас ги поштувам, зашо имаат муда до колена. Ние немаме ни м од муда. :) И кој и да е таков, ќе го поштувам, безразлика дали ми е пријател/непријател. :D Зашто они да не почитуваат ? ;D :D

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #3893 на: 06 Јули 2015, 15:37:35 pm »
Па затоа и не не почитуваат затоа што по продадена душа од македончето нема, кој од кој поголем газолижач.
Кога ние самите не си го сакаме името и не си го почитуваме, не си ја цениме земјата во која живееме како ќе очекуваме од другите да не почитуваат!???

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #3894 на: 06 Јули 2015, 15:50:19 pm »
Па затоа и не не почитуваат затоа што по продадена душа од македончето нема, кој од кој поголем газолижач.
Кога ние самите не си го сакаме името и не си го почитуваме, не си ја цениме земјата во која живееме како ќе очекуваме од другите да не почитуваат!???

koj vika deka ne si ja saka drzavata be??? tolku si miziren i ti i site shto se opteretivte so grcite kako da propadnele ili neznam ti sho, istiot muabet i so albancijte

nikoj ne e naucen da si ja gleda svojata rabota vo drzavava tuku za tugata se faka

da beshe situacijata obratno ke gi zaboleshe qr za nas, a use pomalce po forumi ke pisuvaa za nas i koj e patriot

da ne nema grci shto doagaat vo Ohrid za veligden ili praznici a? tie sho se

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Одг:
« Одговори #3895 на: 06 Јули 2015, 16:10:05 pm »
Ние мора наскоро многу активно да соработуваме со Грција. И тоа екстремно многу. Откога почнаа муабети за гас и кеш, одма баталија и име и све. И ние исто.
Кога се работи за бизнис не се важни несогласувањата.
Нека плаќа ЕУ за гас преку нас и нив а после тоа за името натенане ќе седнеме ќе си правиме муабет.

Полесно се преговара со полн стомак. ;)

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #3896 на: 06 Јули 2015, 16:12:16 pm »

koj vika deka ne si ja saka drzavata be??? tolku si miziren i ti i site shto se opteretivte so grcite kako da propadnele ili neznam ti sho, istiot muabet i so albancijte

nikoj ne e naucen da si ja gleda svojata rabota vo drzavava tuku za tugata se faka

da beshe situacijata obratno ke gi zaboleshe qr za nas, a use pomalce po forumi ke pisuvaa za nas i koj e patriot

da ne nema grci shto doagaat vo Ohrid za veligden ili praznici a? tie sho se
Изгледа ти си мизерниот тука па те болат постовите против грците.

јас никаде ништо не сум прокоментирал за ситуацијата во грција ниту пак ме интересира дали ќе пропаднат или не.
Јас само реплицирав на постот од Спенсер, ако си ги прочитал убаво двата поста можеби ќе ги поврзеш работите.
И во право е човекот, грците си ја сакаат и почитуваат државата и затоа нема да дозволат да им прават другите што сакаат и да ги газат.
И секој што го прави тоа за државата е за почит! А ние!?

Едино што ме боли и ме интересира е ситуацијата во мојата држава!

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #3897 на: 06 Јули 2015, 16:51:05 pm »
Ако некој се замара зашто јас идам во Грција на одмор, тоа не е мој проблем, јас за мои пари одлучувам кај ќе летувам, додека владин врв дозволува да ме нарекуваат Скопјанец, јас немам потреба да се замарам...

Негооо, од муабети слушнав дека патот преку Битола бил малце никаков према Крф/Парга/Лефкада... Кој идел у брзо време да ми каже поасална ситуација, да си праам рута...
No turbo, no fun :)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #3898 на: 06 Јули 2015, 16:56:25 pm »
Темава беше за тоа каде ќе се оди на одмор или кој е поголем патриот?
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #3899 на: 06 Јули 2015, 16:59:13 pm »
Ако некој се замара зашто јас идам во Грција на одмор, тоа не е мој проблем, јас за мои пари одлучувам кај ќе летувам, додека владин врв дозволува да ме нарекуваат Скопјанец, јас немам потреба да се замарам...

Негооо, од муабети слушнав дека патот преку Битола бил малце никаков према Крф/Парга/Лефкада... Кој идел у брзо време да ми каже поасална ситуација, да си праам рута...

odi preku Gevgelija, osven ako ne si od Bitola :D