Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1378847 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3937
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3540 на: 15 Април 2015, 20:40:21 pm »
Нај што сум мразел, кампери што носат стелитски антени и 60“ плазми, огради за својот двор, ХСР звучници и трофани шпорети.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #3541 на: 15 Април 2015, 21:06:25 pm »
Како не им е срам. Се знае како се оди во камп.
Со 32инчи телевизор (стариот ЛЕД од спална), ниска ограда за својот двор, рутер со рипитер и насочени антени, плински шпорет и бекатонски плочки за половина од дворот.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3083
« Одговори #3542 на: 15 Април 2015, 21:19:22 pm »
Нај што сум мразел, кампери што носат стелитски антени и 60“ плазми, огради за својот двор, ХСР звучници и трофани шпорети.

Тоа се шупаци, луѓе кои "неможат" да се откажат од комфортите кои ги имаат дома. И сакаат да се покажат. Стално кога гледам што сè имаат на плацот се смеам на глас и коментирам.

Прави кампери носат што помалце ствари.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3543 на: 15 Април 2015, 22:29:18 pm »
за струја знам дека повекето кампови имаат, ама и да немаат, јас веке имам 2 помали агрегати, така да ни тоа не ми е проблем... ;D на се сум мислел у пм... хахаха..

Да однесеш агрегат у камп, јас прв ќе те пријавам во управата на кампот и ќе ти викнам полиција за нарушување мир и тишина.
не сум бил инволвиран па незнам кои се правилата... од кај да знам дека несмее агрегат... :)

башка ова се стварно мали агрегати.. со добро среден ауспух се скоро безвучни. али ок чим несмее...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #3544 на: 03 Мај 2015, 23:06:09 pm »
Летово планираме со маќето на одмор да идеме во Грција ама пошто јас никогаш не сум бил не знам за каде да гледам. Битни ствари се да има забави и убави плажи во близина. Дајте предлози :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3545 на: 03 Мај 2015, 23:07:30 pm »
Летово планираме со маќето на одмор да идеме во Грција ама пошто јас никогаш не сум бил не знам за каде да гледам. Битни ствари се да има забави и убави плажи во близина. Дајте предлози :)

а.. овај... да те прашам... ке возиш или ке те возат до таму? пошто во грција трафики има многу повеќе одколку кај нас... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3546 на: 03 Мај 2015, 23:08:16 pm »
Со автобус ќе се иде.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3547 на: 04 Мај 2015, 00:39:27 am »
ааа.. ок тогаш.. да им јавам на моиве да не се секираат за трафиките... таман прочитав, одма твојот профил од фејс им го дадов, па почнаа да прашуваат дали кај нас има евтини бетонски или челични масивни жардињери.... ;D ;D ;D

те ребрам нормално туку...

чим идеш со бус, лоцирај се некаде кај што ке ти бидат на дофат повеке интересни моменти. да не треба да се качуваш во такси или со автобус за да прошеташ... нај убаво е од агенции да собереш понуди. со оглед дека сте без обврски (на деца мислев), нај убава комбинација ти е полупансиони...

и немој рента кар да зимаш жити се. иако се каско осигурани, сепак... ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #3548 на: 04 Мај 2015, 11:53:05 am »
Со автобус ќе се иде.

Ако маќето е девојка ти, препорачувам Скиатос. Имате и забава и убави места за шетање. Совршено за прв одмор на грчки остров, зошто островот е мал (дијаметар 15 км). Рентање скутер/кола е обавезно, заради тоа што плажите се на 10 км од главниот град каде обично се сместени.
Е сеа, Скиатос е малку поскап од другите, но затоа рентањето е ефтино, бар беше во Јуни.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3549 на: 04 Мај 2015, 14:47:35 pm »
Фала на предлог и ние за таму се мислевме, како и да е ќе се рента нешто. Треба меѓународна да се вади?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #3550 на: 04 Мај 2015, 15:11:28 pm »
Види, шансите на Скијатос за тоа се 1 во незнам, али тоа 1 секогаш е можно :) Мене до сега единствено на Лефкада ми побарале, а на Крф ми рекле дај ми ја националната кога сум им ја понудил.

Ако сакаш можам детаљно да ти пишам што како за Скијатос, али ако те интересира, да не ме мачиш да куцам за џабе :)?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #3551 на: 04 Мај 2015, 15:20:38 pm »
Треба меѓународна, лани бев и несакаа да чујат без меѓународна!

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
« Одговори #3552 на: 04 Мај 2015, 21:07:15 pm »
што и да ти кажуваат од искуство,најбоље извади си меѓународна,да не биде после за 900 денари да неможеш да ренташ ни кола ни скутер па да ти се подзаебе одморот.иако јас не сум бил на скиатос,неколку блиску другари/другарки биле у парови,екстра бил за одмор

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #3553 на: 04 Мај 2015, 23:14:42 pm »
неможам да поверувам дека сеуште се прави муабет дали треба или не меѓународна дозвола... 5 различни линкови беа постирани, од 5 различни локации, во кои што сите велат дека треба... башка искуството од други луѓе вели дека треба.. некој ке рече дека никогаш не му ја побарале.. ок, не му ја побарале, ама ако му ја побарале и ја немал, тука сега ке пцуеја како се заебале и г’зот им го изгореле заради едно бедно парче хартија од неколку страни и 15 еура еднаш на 3 години...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3083
« Одговори #3554 на: 05 Мај 2015, 00:13:26 am »
За Скијатос препорака и од мене. Само намирниците во супермаркет се осетно поскапи и поретки отколку некаде на копно во Грција. Кафе или пиво на плажа е 2.5-3 евра, освен на шемџиските плажи, ама па у шума со дрво не се иде :)