Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1378838 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14173
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3480 на: 05 Април 2015, 01:23:14 am »
а со авион да си одиш па да си ренташ кола таму?

1. Да пропуштам можност за лонг-рејнџ вожњица со кокошарникот? Никако!  :)

2. Авион за 4 души не е евтин.

3. Авионот иде до северна Италија, што е бааги км од јужна Италија. Рентакар + италијанско гориво (нема да можам да натанкам евтин дизел од мк или албанија, ќе морам во италија да пунам) + авион за 4 души... вкупната цена ќе искочи ѓаол ипол.

4. Рачунам да напунам едно фрижидерче со храна за дечиштата и да чпарам на тој начин, а со авион ја нема таа могучност

5. Твоја кола си е твоја кола.

Кога одиш?

Јас букирав траект на 13 јули  Драч - Бари

И јас се думав како да одам до Драч. Најверојатно ќе одам преку Косово и тоа рутата со малку вртење накај Призрен.

Одам за Наполи па после Позитано т.е Праиано (Амалфи), шо е уствари спроти Капри.

Ако си за кажуј :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #3481 на: 05 Април 2015, 02:12:20 am »
Са паре за траектот? Ја коа глеав, најевтино нешто што најдов беше ~220 евра.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3482 на: 05 Април 2015, 09:58:18 am »
Кога одиш?

Јас букирав траект на 13 јули  Драч - Бари

И јас се думав како да одам до Драч. Најверојатно ќе одам преку Косово и тоа рутата со малку вртење накај Призрен.

Одам за Наполи па после Позитано т.е Праиано (Амалфи), шо е уствари спроти Капри.

Ако си за кажуј :)

Слична рута е и нашата, куферите ги оставаме во Неапол, па после од таму прошетка - еден ден Неапол, другиот ден Капри со бротче, третиот ден назад накај бари: коста Амалфи.

Ама ние сеа у четврток тргаме.

Са паре за траектот? Ја коа глеав, најевтино нешто што најдов беше ~220 евра.

Зависи колку души се и типот на смештај. Мене ме фаќа околу 500 во два правци (со две деца не можеш на палуба да се кичмиш цела ноќ)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3483 на: 05 Април 2015, 11:13:31 am »
Па толку отприлика си доаѓа значи...

Ја глеав ~220 евра за у еден смер, пошто не би се враќал од таму.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1457
« Одговори #3484 на: 05 Април 2015, 19:07:49 pm »

Лани бев на Сардинија, 150Еура ми беше карта Скопје - Рим - Каљари - Рим - Скопје со Алиталиа, рентакар Корса 220 еура за 16 дена, така да лудост е да се иде со кола. Незнам како се додуше цените за ова лето. Лани ќе да беше некоја промоција на алиталија

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3485 на: 05 Април 2015, 19:18:29 pm »
Сам да, но ако се 4 души искача 600 евра само авионот друже.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3486 на: 05 Април 2015, 19:21:32 pm »
Микси од која рентакар ја земавте колата?

И во кое место беше сместен во Сардинија?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9107
« Одговори #3487 на: 05 Април 2015, 20:08:00 pm »

Лани бев на Сардинија, 150Еура ми беше карта Скопје - Рим - Каљари - Рим - Скопје со Алиталиа, рентакар Корса 220 еура за 16 дена, така да лудост е да се иде со кола. Незнам како се додуше цените за ова лето. Лани ќе да беше некоја промоција на алиталија

ima i sega dobri ceni za kartite, nego so koja agencija ja izrenta kolava. 220 evra za 16 dena mislam deka e skoro nevozmozno duri i najstarata corsa da si ja zel, mn teshko posebno vo italija

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #3488 на: 05 Април 2015, 20:49:40 pm »
Микси од која рентакар ја земавте колата?

И во кое место беше сместен во Сардинија?
Во Олбија и во Каљари. Колата ја земав во Каљари на аеродром ама да ме убиеш не ми текнува од која компанија беше. Обично зимам од Thrifty/Dollar али на сардинија не ќе да беше... Секако не е Hertz, Sixt и компанија. Ја имам негде фактурата ќе ти пишам.

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #3489 на: 05 Април 2015, 20:55:47 pm »
[ima i sega dobri ceni za kartite, nego so koja agencija ja izrenta kolava. 220 evra za 16 dena mislam deka e skoro nevozmozno duri i najstarata corsa da si ja zel, mn teshko posebno vo italija
Толку беше 220 не ме фаќај точно за збор пошто секоаш има плус ова плус она ама генерално не беше повеќе од 240. Беше букирана едно три месеца унапред, иако тоа не игра голема улога. Инаку имам доста различни ситуации со рентакар, во септември во берлин на аеродром земена зафира џам нова за 170 еура - 10 дена, а пред две недели на дортмунд аеродром Б-Макс за 312 еура - 7 дена. Така да веројатно е како ќе ти се погоди.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #3490 на: 05 Април 2015, 21:01:15 pm »
интересни цени има за летање ако ме пукне некој филм може да купам карти за Август па да се снајдам за остало

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6857
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3491 на: 05 Април 2015, 21:18:47 pm »
Јас се мислам летово да одам на поевтин одмор и да уплатам за Дубаи при крајот на годинава... дајте некој линк од агенции што нудат аранжмани и така ми е досадно па да си правам математики...

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3492 на: 05 Април 2015, 22:06:56 pm »
Za vo bodrum najubava opcija e rentas vila u kompleks, ides malce podaleku od centarot vodata i plazite se cisti. Poluostrovot Bodrum e so bezbtoj zalivi, i gi ima sekakvi. Od mirni i prirodni, do razvieni so golemi kompleksi i diskaci... Imam praveno mnogu dobri odmori tamu, i ne mnogu skapi...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3493 на: 05 Април 2015, 23:15:07 pm »

Мене ми е филм да идам со кола и уопште не го гледам како лудост.
Ако можам да одам со кола, ќе одам со кола, авион не тангирам уопште, освен ако не ми е за некоја подалечна дестинација, и за еден град (на пример Скопје-Барселона-Скопје).

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #3494 на: 06 Април 2015, 09:10:05 am »
Јас се мислам летово да одам на поевтин одмор и да уплатам за Дубаи при крајот на годинава... дајте некој линк од агенции што нудат аранжмани и така ми е досадно па да си правам математики...

Sbo ke ti e link. Otvorisi sam vidi si karti. Kakva agencija. Ne sum bil preku agencija poslednive 5 moze i poveke godini. Imash letovi imash booking