Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1874144 пати)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2760 на: 15 Јуни 2014, 01:02:25 am »
беше на островот свети никола во будва?
Мислиш Свети Стефан?
Иначе,имам отидено прекрасно место. :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2761 на: 15 Јуни 2014, 01:08:16 am »
Онак ај бркај работа.

Ќе ти се извинам кога ти ќе се извиниш за сите излети и „мудрувања“ што си ги имал према мене, за кои не си бил воопшто во право.
Убаво да си поминеш кај и да одиш.

не си ни ти цвечка за мирисање... кај ке спомна нешто што не е правилно од моја страна, одма ти се умешуваш...

бркај работа и ти... немам намера да ти се извинувам на тебе исто ко што и ти немаш намера на мене... не ти е прв пат вака да направишм, а и под голем знак прашалник е кои се и дали се тие мудрувања од моја страна или од твоја... очигледно е дека според ТВОИТЕ критериуми ти си невин... право правцато невинашче... јас сум нај крив на свет... месец и кусур не пишував на форумов, втор ден како пишувам одма ти се најде да се објаснуваш со мене.. интересна појава...

благодарам... се надевам дека убаво ке си поминам....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #2762 на: 15 Јуни 2014, 03:37:03 am »
Не ни реков дека сум. Исто така, не ни очекувам од тебе да се извиниш, пошто знам дека нема, оти секогаш кога не си бил во право, „извинувањето“ ти било во форма на „ќе ти кажам кога ќе се видиме на пиво“ и тоа не кон тој кому си му згрешил, туку према тој што те навел да ја увидиш грешката (најчесто Зеро).

Моите „мудрувања“ несомнено биле предизвикани од тебе, оти не практикувам да „мудрувам“ у празно (и во случајот за Волво, и за чип тјунингот во Аутотек, и бројни други примери).

Уште поинтересна појава е тоа што откако се врати од едномесечната (или колкава и да е) пауза, не пропушти во секој нареден пост да пишеш дека не си пишувал месец дена на форумот. Не знам од каде таа потреба да се истакнува тој момент во таа мера, ама ај, ваљда ти си знаеш.

Нејсе, да сме живи и здрави.

(Малку у твој стил) Повторувам, убаво информирај се од твои релевантни и веродостојни извори, во врска со туристичките места во Албанија, за да не испадне да тепаш пат за џабе.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2763 на: 15 Јуни 2014, 06:54:34 am »

Хрватска е одлична,последен пат бев во Дубровник пре пре убаво место,ама многу скапо..

Бев и јас лани во Дубровник. Одичен спој од култура (концерти, музеи, знаменинтости, историја...), природа.....

За одмор што не се базира на залегнување на плажа, одлично место, можеби и едно од најдобрите..

Беше на Мљет?  Го виде зидот во Стон и соланата? Беше во Стон на школки? :) Островите во околина?

Дубровник е прекрасен се слагам. Инаку Дубровчани за мене не се Хрвати. Тотално друг менталитт се :) Они си се Дубровчани :), со своја посебна историја и свој посебен менталитет..

И кажи ми како се снајде за сместување? Колу плаќавте од ден? Во кој дел на Дубровник бевте сместени?

Цените во ресторани, кафичи и слично беа многу слични со цените во Скопје/Охрид..

Ама сместувањето беше ....хмм... Малку поче... И тоа во тапа апартман (јас ептен во сезона отидов, и немав избор.. Него морав ш било....)

Него дали си бил во Трогир и Сплит? Како споредуваш со Дубровник?

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5811
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #2764 на: 15 Јуни 2014, 08:40:17 am »
^ 2ипол еура лежалка, кафе 4 еура заедно со шишенце вода, пиво Хајнекен лименка голема од маркет 2 еура, грчко пиво Mythos 1,70, вода 1.5 литри 80 центи. Гирцето беше за мерак, две свински мавнав 2.70 еура ;D
Imase i poevtino ali nie jadevme od mestoto kade bese najguzva, na 20 posluzeni tuka drugite po edno sluzea, znaci najtaze:-) . Inace bese 2.80.
Pivo golemo na plaza 5 evra, lezalkite besplatni ako pies nesto.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6641
« Одговори #2765 на: 15 Јуни 2014, 10:40:38 am »
Супер место е Сани бич, работев 2004, 2005 и 2006 година... Најјаките спомени ми се од таму :)

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 694
« Одговори #2766 на: 15 Јуни 2014, 16:22:03 pm »
Nekoj da predlozi nekoe mesto na kracite vo grcija kade sto ima zabava po kafici i dobri plazi? D
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2767 на: 15 Јуни 2014, 18:16:30 pm »
Во Дубровник и околината имам отидено преку 20 пати на одмор, од кои барем 5 пати во последните 10 години. Практично пауза од неколку години имаше само заради војната и толку. Имам многу пријатели со кои редовно се дружиме уште од детските денови, а градот и околината (особено Елафитските острови) ги познавам многу добро. Од Цавтат до Пељешац се осеќам како дома.

Ако некој сака да оди таму на одмор, можам да му дадам контакт од моето традиционално сместување во Лозица (приградска и приморска населба на само неколку километри од градот), каде што сместувањето е значително поевтино, а има и мала симпатична плажичка одма прекопута. Поврувањето со Дубровник е неколкуминутно пријатно возење по многу убав пат. Доколку кажете дека Филип од Македонија ви го дал контактот, бидете сигурни дека ќе добиете најфер цена. Се работи за мини-апартманчиња во поткровјето на убава стара куња со феноменален поглед на устието на дубровничкото пристаниште. Кој ќе иде ќе се изнагледа фенси бродови и спектакуларни зајдисонца додека си го цепа пивцето на терасата.

Ако некој сака да биде баш во сред град, имам и за таму контакт - куќа во близина на хотел „Леро“ која е на walking distance ама од баш сите битни места во Дубровник. Навечер може да е галама докај полноќ, ама кој иде без деца - нема гајле. А кој иде за беснеење и дружба - идеално.

Овие две места ги предлагам затоа што на газдите и на двете места, од за мене мистериозни причини :) им се симпатични македонци и отворено ги преферираат наспроти босанци, италијани, чеси и германци. После војната релативно малку македонци идат таму на одмор па изгледа сме им егзотични. :) Така да, ако некој сака таму да иде а нема организирано кај ќе седи и шо ќе праи - нека ми пише. Јас нема да можам оваа година да идам заради промена на работно место, но со ќеф би им учинил доколку некој клабер сака да иде таму на одмор.

Не заборавајте и дека има екстра кампинг шеми, на кој му е тоа филмот.. Прашајте се ќе ви објаснам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
« Одговори #2768 на: 15 Јуни 2014, 18:53:17 pm »
По кој пат може да се оди до таму, без стравови? +ПП.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2769 на: 15 Јуни 2014, 18:58:27 pm »

Скопје-Косово-Албанија (по новиот автопат до Скадар)-Црна Гора-Херцеговина-Дубровник

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
« Одговори #2770 на: 15 Јуни 2014, 18:59:43 pm »
@filipv

Кои се цените на двата смештаи кои ги кажуваш, одприлика? Паркинг?

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2771 на: 15 Јуни 2014, 19:16:07 pm »
@filipv

Кои се цените на двата смештаи кои ги кажуваш, одприлика? Паркинг?

На двете места паркираш покрај патот, не се плаќа. Можеби (и само можеби) понекогаш ќе треба да се помачиш да најдеш место, ама у принцип нема проблем. Дали еднаш-два пати ми се десило да нема слободно место директ пред куќа.

Цените точно не можам да ти ги кажам бидејќи не сум се чул од преклани со Дубровчаните, но очекувај да биде околу 50 евра од вечер, може повеќе може помалку зависи во кој дел од сезоната идеш. Стварно не знам. Јас кога сакам да одам обично се јавувам по телефон и добивам цени од прва рака.

Последен пат кога бев плаќав 40 евра од вечер, ко за мене цена, на почетокот на септември (завршено ferragosto).

Без никакви стравови се оди преку Косово. Сум возел дење, ноќе, сам, со фамилија, никакви проблеми никогаш, ниту сум чул некој да имал проблеми. Само вози по знаци, пошто у косово казнуваат без пардон. Еднаш го јадев за возење 80 на ограничување 60.

Скопје - Приштина - Печ - граничен премин „Кула“ меѓу косово и цг (патем, феноменален и живописен планински пат преку Проклетије) - па од таму кањон морача - Подгорица - Никшич - Требиње - Дубровник.

https://www.google.com/maps/dir/Skopje,+Macedonia+%28FYROM%29/Pristina/Nik%C5%A1i%C4%87,+Montenegro/Dubrovnik,+Croatia/@42.5387461,19.3303077,9z/data=!4m26!4m25!1m5!1m1!1s0x135415a58c9aa2a5:0xb2ed88c260872020!2m2!1d21.4279956!2d41.9973462!1m5!1m1!1s0x13549ee605110927:0x9365bfdf385eb95a!2m2!1d21.1533456!2d42.6577982!1m5!1m1!1s0x134da9ab6eec36c9:0x14c7a90f80738558!2m2!1d18.94!2d42.78!1m5!1m1!1s0x134b8ba20835e87d:0x400ad50862bd500!2m2!1d18.0944238!2d42.6506606!3e0

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2772 на: 15 Јуни 2014, 21:05:46 pm »
беше на островот свети никола во будва?
Мислиш Свети Стефан?
Иначе,имам отидено прекрасно место. :)

на свети стефан мислев... сори, моја грешка.. одличен остров, а и вожњата со бротчето е одлична, бидејки долго трае, токму заради конфигурацијата на подводните камења... неможе праволиниски да отиде во островот.. мора да врти лево десно...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2773 на: 16 Јуни 2014, 02:05:20 am »
minatoto leto koga odev avtopatot - Kosovo Albanija za nakaj Crna gora, zastavnav an avtopatot da zboram na tel. .Zastana kola so SK tablici izleguvaat dvajca civili ama se gleda deka se policajci, skeniraat kola i mene...
- decki kakoste dali e se vo red da nemate problem prasuvaat ,... se e ok ok caoo vika I si ide...
nasa policija patrolira na toj pat v leto...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4714
« Одговори #2774 на: 16 Јуни 2014, 07:51:37 am »
^ од лани мислам почнаа да разменуваат полицајци со Албанија,Црна Гора,можда и Србија во летниот период